U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 10
De overheid nam tussen 1982 en 2009 de volledige inboedel over van vier Oranje-paleizen met de plicht die te onderhouden. Toch betaalt het ook vergoedingen aan het koningshuis voor het onderhoud van die inboedel. ...

10 dagen geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
22

Overheid en Koningshuis...Boevenbende!
question

1 SBD    
10 dagen geleden door SBD
4
Meld

Rupjes nooit genoeg... question

2 Lias    
10 dagen geleden door Lias
5
Meld

Dat die Oranjes (het onderhoud) aan hun rommel maar zelf betalen!! Ze barsten van het geld en nog zijn ze te beroerd om zelf te betalen... Weg met die elitaire kutfamililie!!

3 Topperz    
10 dagen geleden door Topperz
5
Meld

De ten onrechte uitgekeerde vergoeding voor onderhoud zal wel niet teruggevorderd worden want het betreft de Oranjes. Die club staat boven de wet. Schaf dat duurbetaalde Oranje-circus maar af.

4 Ghurka    
10 dagen geleden door Ghurka
2
Meld

De kroon en de lobby hebben belang bij een koningshuis daarom mogen de Oranjes alles wat de rest van de bevolking niet mag.

5 groenengeel    
10 dagen geleden door groenengeel
3
Meld

Het is de hoogste tijd om het koningshuis af te schaffen.

6 Prof. Zuurbekje    
10 dagen geleden door Prof. Zuurbekje
3
Meld

De duivel schijt altijd op de grote hoop, zo ook voor het koningshuis!.....
Dit is nooit met de 2e kamer besproken dus ze doen het gewoon.
Als het naar buiten komt bagatelliseren ze het wel weer en wuiven het weg!

7 TouchScreen    
10 dagen geleden door TouchScreen
0
Meld

@6 Precies. Een monarchie is niets meer dan ouderwetse achterhaalde onzin, en het kost ons alleen maar geld. Buiten dat, voegt het helemaal niets toe.

En dan gaan die "koningsgezinde" gekkies natuurlijk weer zeggen "wat denk je dat een president kost?" "de handelsbelangen". Nou, wat kost Mark Rutte? Precies, er hoeft geen vervangen te komen. En de handelsbelangen? Als onze heren en dames politicus dit niet beter kunnen dan boeren kinkel, Wimpie, dan kunnen we net zo goed Nederland wel opheffen en onder Duitse vlag verder gaan. question

8 Bluth    
10 dagen geleden door Bluth
2
Meld

"Rijksvoorlichtingsdienst spreekt in een reactie tegenover de NOS uitdrukkelijk tegen dat er dubbel wordt betaald."

en zo wordt de burger keer op keer door de staat en de rijksoplichtingsdient beflikkerd en uitgelachen.

9 AT Jist    
10 dagen geleden door AT Jist
3
Meld

Waar is dan de werking en het toezicht van de Algemene Rekenkamer en vervolgens de daadkracht van de Tweede Kamer.

10 Dalon    
10 dagen geleden door Dalon
0
Meld

@8
Quote: "... opheffen en onder Duitse vlag verder gaan."

Maar dat is immers al de huidige situatie? Nederland heeft nog nauwelijks soevereiniteit over; alles wordt reeds door de EU (Duitsland+Frankrijk) bestiert. Afgezien van een taal en vlag hebben we weinig eigens meer over. question

11 Gandalf    
10 dagen geleden door Gandalf
5
Meld

@8 "Quote: "... opheffen en onder Duitse vlag verder gaan." "

Wilhelmus vaahaan Nassauwe ben ik van ......

12 AT Jist    
10 dagen geleden door AT Jist
3
Meld

@12 Dat ligt ook allemaal even wat ingewikkelder.

https://onzetaal.nl/taaladvies/ben-ik-van-dietsen-bloed/

13 Bluth    
10 dagen geleden door Bluth
5
Meld

@13 Mwaah nee hoor. Na Bernhard en Claus is het wel duidelijk hoe het zit. Die Claus was nog wel leuk trouwens. maar gatver die bernhard. Wat een stuk schimmel was dat zeg.

14 AT Jist    
10 dagen geleden door AT Jist
5
Meld

@14 Ik had het over de tekst in het volkslied. question Bernhard en Claus waren nog niet in leven in de 16e en 17e eeuw.

15 Bluth    
10 dagen geleden door Bluth
1
Meld

Schandalig is dit.
Laten ze dat zelf betalen.
Ze krijgen meer dan genoeg geld.
En dit word ook betaald nog eens voor ze.
Vind dit echt schandalig.
Vind dat we toch al veel ste veel aan dat koningshuis betalen. Idioot gewoon.

16 annie    
10 dagen geleden door annie
1
Meld

@15 "Ik had het over de tekst in het volkslied. Bernhard en Claus waren nog niet in leven in de 16e en 17e eeuw."

Blijkbaar hebben Juliana en Bea het dan toch zelf ook verkeerd begrepen.

Maar wat mij betreft mag dat koninklijk huis nou wel eindelijk eens de deur uit hoor. Ze hebben nogal niet een walgelijke geschiedenis inmiddels.

Bernhard die Hitler een brief schreef en wel de plek van Seyss Inquart wilde. Juliana die een enorme zweefteef was, en zich liet beinvloeden door een oplichtster. Beatrix die Willem Oltmans jaren demoniseerde en terroriseerde. En WimLex die trouwde met de dochter van een hele hele foute vader. En ga zo maar door.

Het Koninklijk huis is weinig om trots op te zijn

17 AT Jist    
10 dagen geleden door AT Jist
4
Meld

Voor mij wil dit zeggen dat het koningshuis hun zaakje aan het verzilveren is om zo nodig direct, indien nodig, te kunnen vertrekken naar een rustig, beschermt elite land.Cristina was daar ook al mee bezig. In de toekomst zijn al die prullaria overbodig en niets meer waard. Het komt op hetzelfde neer als die juffrouw van Proximus die haar aandelen snel verkocht voordat ze vertrok.

18 Verwonderd    
10 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4766016/verbouwing-huis-ten-bosch-eindelijk-af-de-zwammen-hingen-aan-het

Om zo`n paleis totaal uit te wonen...

Straks mag de voorlees koning ons weer vriendelijk vragen of wij nog verder de broekriem even willen aanhalen...

19 Gratiebarmhart    
10 dagen geleden door Gratiebarmhart
2
Meld
20 logikus    
9 dagen geleden door logikus
0
Meld

Komop gun die WA toch wat extra's kan ie ook nog eens een keer een echte scheermachine kopen. Maar goed laten we afscheid nemen van die gasten. Helemaal nergens goed voor. Daarbij is het hele koninklijke huis volledig bij elkaar gelogen. Zo noemde stadhouder Willem mede dankzij wat vriendjes zich opeens koning Willem 1 terwijl Nederland een republiek was. Je moet maar durven. En dan nog maar te zwijgen over wie de biologische ouders zijn van bijv Beatrix.

21 ThWil    
9 dagen geleden door ThWil
5
Meld

@19

"Straks mag de voorlees koning ons weer vriendelijk vragen of wij nog verder de broekriem even willen aanhalen..."

"En we leven in tijden waarin het in veel delen van de wereld niet goed gaat ... maar in Nederland ligt ook het komende jaar economische voorspoed in het vooruitzicht. Alle burgers van ons land gaan er door toedoen en juist handelen van ons kabinet financieel op vooruit."

Zoiets zal het wel weer worden. Helaas merken we er in de praktijk nooit wat van. Althans, ooit in het verleden nog wel. Maar dat is al weer jaren geleden. Toen merkte je soms écht iets van economische voorspoed en gingen we er écht op vooruit. Maar sinds de VVD aan de macht is, is dat helaas niet meer het geval. Ieder jaar wordt ons een worst voor gehouden. In eerste instantie nog "1.000 euro voor iedereen". Die leugen bleek echter iets te doorzichtig te zijn achteraf, dus nu worden er voorspellingen gedaan, toverspreuken is misschien een beter woord dat "iedereen er op vooruit gaat". En vervolgens blijkt dan iemand natuurlijk weer ergens een rekenfoutje te hebben gemaakt, en gaan we er allemaal op achteruit. En de ministers ... die vinden het allemaal "heel spijtig" en zijn alweer aan het nadenken over hun volgende leugen, want ook volgend jaar wordt het natuurlijk allemaal vééél beter!

22 Kopkaas    
9 dagen geleden door Kopkaas
1
Meld

@22 precies
jaren 80 paars vvd beleid de minima zo gekort dat men de zalm snip moest uit delen om te compenseren. zat hem zo zuur heeft hij met de invoering van de euro dubbel en dwars terug gehaald.

23 Gratiebarmhart    
9 dagen geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

Hoorde babbel van Rutte net op de radio...nee hoor, potje dit en potje dat. Yeah right schuiven met potjes en lukken als brugman dat staat op z"n lijf geschreven.

24 TouchScreen    
9 dagen geleden door TouchScreen
1
Meld

De Duitsers waren toch helemaal weg van ons koningshuis? Kan WA dan geen koning in Duitsland worden? Wij blij en de Duitsers blij.

25 benbenieuwd    
9 dagen geleden door benbenieuwd
0
Meld

Daar hebben we Rutte weer met het schoon praten van de Oranjes. Ook al hebben ze niets verkeerds gedaan in de ogen van Rutte, het zou het het koningspaar sieren het teveel betaalde geld gewoon terug te storten aan de staat.

26 Jill    
9 dagen geleden door Jill
0
Meld

Rutte zegt = daar gaat hij al de fout in, het enige dat uit zijn mond komt zijn leugens.

27 gaulette    
9 dagen geleden door gaulette
1
Meld

Typisch nu.nl. question

28 groenengeel    
9 dagen geleden door groenengeel
0
Meld

Schaf die hele oranje poppenkast af en flikker die familie het land uit. Moet je zien hoeveel geld we overhouden in NL voor goede zorg en veiligheid !

29 Een hardwerkende ZZPer    
9 dagen geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

Aha... dus die baard is om het schaamrood te verbergen!
Scheelt straks ook weer als ie die dictatuur met de troonrede moet uitkramen!

30 Anonymousje    
9 dagen geleden door Anonymousje
1
Meld

in een staatsinrichting althans meestal, heb je naast de premier die politiek verantwoordelijk is ook een president. Soms ook politiek verantwoordelijk en soms ook te machtig, kijk naar vriend troemp die er een kolere zooi van maakt of boris uit de UK die ook aan het muiten is. Hier in holland is het via de grondwet geregeld en is het koningshuis non politiek, althans naar buiten toe. dus schaf je de monarchie af dan moet er toch nog een president komen. op zich kan dat wel maar je kan je afvragen of het dan allemaal beter wordt. Die presidenten van frankrijk waren een stelletje boeven van hier tot aan tokio. en in meerdere landen is het niet allemaal hoezee. op zich kan een monarchie wel maar ze moeten wel heel goed doordrongen zijn van hun plaats in de maatschappij en daar schort het nog wel eens aan. Zo ook dit gevalletje weer, had jaren geleden al opgelost moeten worden. dat prins Benno bezig is met een milieu vervuilend circuit in zandvoort, investeert in onroerend goed in amsterdam waarbij bijna geen gezin meer kan wonen door die opgefokte huizenprijzen doet ook geen goed. Om te beginnen zullen de oranjes gewoon al het geld moeten terugbetalen waar ze geen recht op hadden incluis rente. zonder gedoe en gesputter, gewoon dokken. Je plaats weten in de maatschappij en goed opletten. dan kan de monarchie nog wel even mee, want er zitten ook goede kanten aan. een president die er met de kas vandoor gaat of een figuur als troemp moet je toch ook niet willen.

31 oculus amet    
9 dagen geleden door oculus amet
2
Meld

@16 zo is het maar net ...poeh.....stouterikken !!!!

32 oculus amet    
9 dagen geleden door oculus amet
1
Meld

en de koning en zijn gevolg heeft beschikking over 3 paleizen, dus kassa

33 Roomboterbabbelaar    
9 dagen geleden door Roomboterbabbelaar
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht...
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in...

1 dag geleden door AD

Vijf misvattingen over wetenschap op het gebi...
De 5 grootste olie/gas bedrijven spenderen el...

1 dag geleden door eh

Pieten in Dordrecht blijven zwart tijdens int...
Het is een jarenlange traditie en we zien gee...

12 uur geleden door Reconquista

LIEGENDE FEMKE HALSEMA MOET AFTREDEN
– DE JENSEN SHOW #11

1 dag geleden door korrieporrie

Geert Wilders valt Mark Rutte keihard aa...
Wilders klonk op sommige momenten net als de...

5 uur geleden door iSlam FM!


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Marrie
School zet twee kinderen letterlijk op water ...
Dit is echt n ramp nee 112 niet, die komt to...

minder dan een minuut geleden door Marrie

BlackNinja
Palestijnse minister van Cultuur “Er is hel...
Oh vandaar dat elke gevonden cheape potscherf...

1 minuut geleden door BlackNinja

Doeslief
Nieuw quadrivalent griep vaccin....
Daar is de farma-lakei weer met z'n betaalde ...

1 minuut geleden door Doeslief

Wild Rover
School zet twee kinderen letterlijk op water ...
@17 Je kunt beter een muis hebben dan een rat...

1 minuut geleden door Wild Rover

Topperz
Zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam Zu...
Blijkbaar valt het nog niet mee om raak te sc...

2 minuten geleden door Topperz

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig