Van Gaal roept gemengde gevoelens op: Nu wordt hij overal belachelijk gemaakt

Van Gaal roept gemengde gevoelens op: "Nu wordt hij overal belachelijk gemaakt"

08-09-2019 16:12 Laatste update: 16:15
36

Louis van Gaal begon de week met een geruchtmakende speech op het Voetballer van het Jaar-gala en dook vrijdag opeens op in Rwanda. Bij FOX Sports kijkt met gemengde gevoelens naar de bezigheden van de Amsterdammer.

"Ik vind Louis van Gaal een fantastische coach", aldus Kees Jansma, nadat hij de speech van afgelopen maandag heeft bekeken. "Of ik ervan kan genieten? Nee. Er zijn momenten dat ik zijn speeches aan me voorbij laat gaan." Jansma was perschef toen Van Gaal aan het roer stond bij het Nederlands elftal.

Kenneth Perez maakte Van Gaal mee bij AZ. "Zo kan hij zijn, ook op het trainingsveld. Maar als ik hem in Rwanda zie, denk ik: hij is gestopt als coach, dan heb je tijd voor andere dingen. Nu wordt hij overal belachelijk gemaakt, maar als hij dat leuk vindt en het is voor een goed doel... Why not?"

Hans Kraay jr. heeft soms moeite met de zelfingenomenheid van Van Gaal. "Alle spelers vinden het fantastisch om onder Van Gaal te trainen, maar bij de speech op het voetbalgala wil hij éigenlijk zeggen: ik ben zo trots en blij dat ik met Van Persie en Robben heb mogen werken. Alleen is het een beetje veel 'ich'."