Beelden arrestatie overleden Salim Hadj Ali spreken lezing politie over verzet tijdens arrestatie tegen

De man uit Leidschendam die afgelopen maandag zwaargewond raakte na zijn arrestatie is in het ziekenhuis overleden. Volgens de politie raakte Salim Hadj Ali gewond tijdens zijn arrestatie. Familieleden, die beelden hebben gemaakt van die arrestatie, weerspreken die lezing.

Arrestatie

De 22-jarige Salim Hadj Ali werd maandag aangehouden omdat hij zich verward gedroeg in het huis van zijn ouders. De familie heeft die dag zelf de politie ingeschakeld. Volgens de lezing van de politie verzette de man zich bij zijn arrestatie en is hij hierbij dusdanig gewond geraakt dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis is belandt. Bij aankomst op het politiebureau zou zijn gebleken dat Salim in zorgelijke toestand was en is hij vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Familie

De familie van de man heeft echter een heel andere lezing van de zaak, zo meldt Omroep West. Volgens hen verzette de man zich helemaal niet bij zijn arrestatie en had hij nog geen enkele verwonding toen de politie met hem het huis verliet. De familie vermoedt dan ook dat er iets op het politiebureau is gebeurd waardoor Salim uiteindelijk zwaargewond is geraakt.

Niet verzet

De zussen van de man hebben beelden gemaakt van de arrestatie. Hierop is te zien dat Salim verward in de badkamer zit. De deur van de badkamer is dicht maar het raampje daarboven is stuk. Volgens zijn familie heeft hij deze er in paniek uitgeslagen. Wanneer Salim uiteindelijk uit de badkamer komt schreeuwt hij en slaat hij wartaal uit. Agenten houden hem vast maar hij verzet zich niet. Op een foto is te zien hoe een agent hem bij de keel vast houdt. De aanhouding zou om 01.30 uur hebben plaats gevonden. Salim werd pas om 04.00 uur die nacht opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens zijn ziekenhuisopname was zijn kleding spoorloos en dat zou nog steeds zo zijn.

Ziekenhuis

In het ziekenhuis bleek dat zijn lever, nieren en darmen niet meer werkten. Ook zou er sprake zijn geweest van enige hersenbeschadiging. De artsen zouden tegen de zussen hebben gezegd dat er wel sprake moet zijn geweest van hardhandig aanpakken of van geweld. Ook zou er drugs zijn aangetroffen in zijn lichaam. Salim Hadj Ali heeft uiteindelijk in het ziekenhuis aan de beademing in coma gelegen. Onder zijn linkeroog zou een enorme zwelling en bloeduitstorting hebben gezeten. Op beelden gemaakt van de arrestatie is echter niks te zien van een beschadiging onder het linkeroog. Ook op zijn buik zou een bloeduitstorting hebben gezeten en op zijn benen zaten schaafwonden en blauwe plekken.

Onderzoek

Vrienden van Salim Hadj Ali reageren verbaasd over de gevonden drugssporen in zijn lichaam. Volgens een goede vriend, die met Salim is opgegroeid, heeft hij nooit drugs gebruikt en rookte hij niet eens. Ze kunnen dan ook niet geloven dat dit klopt. Ook is bij hen niks bekend van mogelijke psychische problemen bij Salim of een eerdere situatie waarbij hij zich verward gedroeg. De Rijksrecherche doet in opdracht van het openbaar ministerie onderzoek naar de zaak en bekijkt of de arrestatie van de man volgens de regels is verlopen. Salim Hadj Ali laat een docter van één jaar achter.

25 gedachten over “Beelden arrestatie overleden Salim Hadj Ali spreken lezing politie over verzet tijdens arrestatie tegen

  • september 9, 2019 om 14:35
    Permalink

    Ze hebben die jongen gewoon gemarteld.politie leidschendam staat er bekend om.vele racisten werken daar,hier moet wat aan gedaan worden en een goeie onderzoek plaatsvinden naar de agenten die dit hebben geflikt hun foto’s gaan al rond bij iedereen en moet gewoon openbaar worden gemaakt

    Beantwoorden
    • september 12, 2019 om 05:06
      Permalink

      Hey mafklapper, waarom haal je Joden erbij??ll Zal ik ook overal comments plaatsen met vieze moslims?

      LAAT JODEN ERBUITEN!!!! DIE HEBBEN ER NIX MEE TE MAKEN DROEFTOETER

      Beantwoorden
      • september 14, 2019 om 12:02
        Permalink

        JODEN KAN DE POLITIE BETEKENEN MAAR OOK BIJVOORBEELD AJAX . DAT IS AL VELE JAREN ZO . HOEFT DUS NIET PERSE OVER JODEN TE GAAN. DAT DAT BIJ JOU KENNELIJK NIET BEKEND IS GEEFT WEL TE KENNEN WIE HIER NU DE ECHTE DROEFTOETER IS . BEGRIJP JE EEN BEETJE WAAR IK HEEN WIL OF GAAT HET TE SNEL VOOR JE ?

        Beantwoorden
  • september 9, 2019 om 15:15
    Permalink

    Flikkers zijn het. Machtsmisbruikers. Hoe kan een verwarde jongen belanden in coma met zoveel letsel ? Vul zelf maar in. Vieze joden!!!!!

    Beantwoorden
    • september 9, 2019 om 20:37
      Permalink

      Als het beleid in NL je niet aan staat vertrek dan…..

      Beantwoorden
      • september 9, 2019 om 22:43
        Permalink

        Noem jij mishandelingen tot aan de dood beleid? Wat maakt nederland meer van jou dan van hem? Vermoeiend al die domme dwazen op het internet. Blijf vooral dit soort praktijken goed keuren tot het je naaste overkomt.

        Beantwoorden
        • september 10, 2019 om 13:51
          Permalink

          Ik kan niet geloven dat een arrestant die zich rustig en volgzaam gedraagt zo maar door de politie in elkaar geslagen wordt. Ook duidt het feit dat de “familie” de hulp van de politie inriep en een ingeslagen ruit erop dat alles misschien toch niet zo vreedzaam verliep. Natuurlijk is het altijd zeer triest als iets zo afloopt.

          Beantwoorden
      • september 10, 2019 om 12:13
        Permalink

        Zou je ook zo praten als het een familielid gebeurt lekkere held met je anonieme reactie

        Beantwoorden
      • september 10, 2019 om 15:00
        Permalink

        Tot dat het je eigen familie lid overkomt kijken of je dan er nog zo over denkt

        Beantwoorden
        • september 13, 2019 om 08:48
          Permalink

          Ik heb jaren op een crisisopvang gewerkt en als we soms de politie nodig hadden dan viel me ook op dat ze veel te hardhandig te werk gingen. Cliënten waren al rustig maar toch met 5 of 6 met veel agressie er boven op. Het lijkt er op dat een aantal agenten gefrustreerd zijn in hun beroep en dat afreageren op anderen. Als je je beroep niet meer leuk vind of niet professioneel kan uitoefenen moet je iets anders gaan doen. Dat heb ik ook gedaan. Ga toch geen misbruik maken van mijn macht, dat is mijn mening.

          Beantwoorden
    • september 10, 2019 om 10:41
      Permalink

      Wat hebben de Joden er mee te maken ??
      Je lijkt wel een Racist.

      Beantwoorden
    • september 11, 2019 om 13:35
      Permalink

      Mij hebben ze ook in de cel met 4 agenten gewurgd en mishandeld waar geen camera was. Daarna hebben ze mij naar een cel gebracht met camera. Aangezien tegenwoordig iedereen op straat met een camera rondloopt. Heeft de politie besloten om voortaan de mishandelingen in de cel te laten plaats vinden.

      Beantwoorden
  • september 9, 2019 om 21:04
    Permalink

    Correct gehandeld door de politie naar mijns inziens; liever op deze manier dan dat er achteraf onschuldige slachtoffers vallen. Tevens had hij terroristische motieven; dat zal later wel aan het licht komen nadat de Rijksrecherche onderzoek heeft gedaan.

    Kortom; het verhaal wordt eenzijdig belicht.

    Beantwoorden
    • september 9, 2019 om 22:41
      Permalink

      Oh ja, Xavier? “Terroristische motieven”? Ik zou daar graag bewijs van willen zien. Je geeft zelf aan dat dit “later wel aan het licht” zal komen. Hier spreek je jezelf weer tegen. Dus aan de ene kant verdenk je deze jongen van “terroristische motieven” en daarna zeg je zelf dat dit nog bewezen moet worden. Alleen omdat deze jongen van Marokkaans/Islamitisch afkom is, moet hij in jouw ogen direct iets met terrorisme te maken hebben.

      Kortom; mensen als jij worden niet serieus genomen.

      Beantwoorden
    • september 9, 2019 om 22:50
      Permalink

      Oh we missen nog het stukje waarin men verteld dat hij een brief of ID heeft achtergelaten met zijn terroristische motieven. Dikke onzin!! NL Wordt langzaam net als Amerika. Ze nemen de meeste labiele mensen aan bij de politie.

      Beantwoorden
    • september 9, 2019 om 23:16
      Permalink

      Wat praat jij nou weer mongooltje met je terroristische motieven?? Daar had het helemaal niks mee te maken die jongen is gewoon doodgeslagen door de politie! Maar daar is ook bewijs van voordat hij naar het bureau ging had hij geen verwondingen vul de rest maar zelf in mensen.mensen moeten wakker worden en inzien dat dit een politiestaat aan het worden is zo vrij is dit land niet.

      Beantwoorden
      • september 10, 2019 om 08:05
        Permalink

        Politiestaat aan het worden is ?
        Dat is het volgens mij al een tijdje.
        Het is een erg eng land aan het worden,helaas

        Beantwoorden
      • september 11, 2019 om 20:48
        Permalink

        Je hebt gelijk hij was geen terrorist. Het is logisch anders hadden zijn ouders toch ook niet gebeld! Omdat je moslim bent wil niet zeggen dat je terrorist bent. Lekker makkelijk om alles te schuiven op terrorisme. Die man was gewoon verward. Komt door die klote regering. De regering zijn de terroristen en wij maar mekaar verdenken. Er is geen terrorisme geloof me de regering wilt dat wij elkaar moeten afmaken. Zij

        Beantwoorden
    • september 10, 2019 om 15:02
      Permalink

      Praat geen onzin man en hou je verzinsel lekker bij jou

      Beantwoorden
    • september 11, 2019 om 13:07
      Permalink

      Ja popo is altyd goed tot ze jou op je bek slaan of je familie doden en nog lekker vrij uitgaan. Politie daders krijgen de beste advocaten , en is een groot curupt maffia bende

      Beantwoorden
  • september 9, 2019 om 21:47
    Permalink

    Pas als we jou weg hebben gepest dan gaan we pas ….
    Een gepast antwoord op een domme opmerking. Er is iemand dood gegaan omdat er waaraschijnlijk idioten net als jij in het politiecorp zitten….

    Beantwoorden
  • september 11, 2019 om 14:17
    Permalink

    Het bekende “als ik geen tegen argument kan verzinnen” zinnetje… Pleur toch op Pannekoek.

    Beantwoorden
  • september 11, 2019 om 20:41
    Permalink

    Ja idd. Ik vind dat je gelijk hebt. Zij zijn de grootste corrupte enge mensen. Ik vertrouw geen enkele politieagenten. Als je in de cel bent, gaan ze je kennen en sarren etc.. en je weet de politie mag alles hier. Ze krijgen nooit straf. Het begint net Amerika te worden. Jammer hoor. Je zou denken dat ze te vertrouwen zijn. Je hebt een enkel goeie coppers er bij. Maar ik weet zeker dat ze hem vermoord hebben. Ze moeten hetzelfde met deze politie psycho’s doen. Rand debielen zijn het.

    Beantwoorden
  • september 13, 2019 om 21:35
    Permalink

    ‘Discriminatie en wangedrag bij politie Den Haag’
    VANDAAG, 17:02 AANGEPAST VANDAAG, 19:42 BINNENLAND
    GESCHREVEN DOOR

    Remco Andringa
    redacteur Politie en Justitie

    In een deel van het politiekorps in Den Haag is sprake van discriminatie, overmatig gebruik van geweld en een verziekte cultuur. Ondanks signalen van medewerkers grepen leidinggevenden niet in.

    Dat zeggen bronnen tegen de NOS. De problemen spelen vooral op bureau Hoefkade in de Haagse Schilderswijk, blijkt ook uit een brief die de NOS in handen heeft. Op het bureau is het afgelopen halfjaar intern onderzoek gedaan, na meerdere meldingen over misstanden.

    “Wij zijn geschrokken van de verklaringen en schrijnende voorbeelden die (in het onderzoek) gegeven zijn”, staat in de brief, geschreven door leidinggevenden van het bureau.

    “De vinger valt niet te leggen op een enkel voorbeeld, een gebeurtenis of een collega, het is een opeenstapeling van onwenselijke gedragingen die laat zien dat er sprake is van een ongezonde cultuur binnen een deel van het basisteam.”

    Verschillende bronnen schetsen een beeld van een klein groepje “rotte appels” dat de dienst uitmaakt, prat gaat op het gebruik van geweld en zich onprofessioneel gedraagt. Volgens de bronnen zijn er meerdere incidenten geweest, waarbij agenten buitensporig geweld tegen arrestanten gebruikten en vervolgens probeerden dat te verdoezelen.

    Vandaag stonden drie Haagse agenten terecht voor het mishandelen van een arrestant in 2018 en het afleggen van valse verklaringen. Op camerabeelden is te zien hoe een bezoeker van een café in de wijk Transvaal met zijn handen omhoog naar de politie loopt, waarna een politiehond op hem wordt losgelaten en hij wordt gebeten.

    Later, op het bureau, gaat een agent volgens zijn collega’s expres op het gewonde been van de arrestant staan. Het OM eiste vandaag drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen deze agent en werkstraffen tegen de anderen.

    In oktober vorig jaar zou een arrestant zijn geslagen met de nieuwe wapenstok nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie. Van de man werd een filmpje gemaakt, waarop te zien is hoe hij door het bureau hinkt.

    De beelden gingen met denigrerende opmerkingen rond in een appgroep, vertelt een van de bronnen. In de groep werden hondengeleiders “Marokkanenverdelgers” genoemd, zegt deze bron.

    De NOS heeft een deel van de appgesprekken ingezien. Daaruit blijkt dat er veel onvrede heerst over het beleid bij de politie.

    Whatsappgesprek tussen Haagse agenten NOS

    Sommige agenten hebben ook aanmerkingen op de promotie van twee collega’s met een migratie-achtergrond.

    Whatsappgesprek tussen Haagse agenten NOS

    Volgens de mensen die de NOS sprak, hebben leidinggevenden op het politiebureau tot het hoogste niveau van het korps de signalen over geweld, discriminatie en ander ongewenst gedrag genegeerd. Volgens hen is sprake van “wegkijkgedrag van leidinggevenden”. Een van hen zegt: “Dit is jarenlang gedoogd. De rotte appels waanden zich onaantastbaar.”

    Hoewel verschillende agenten de problemen intern hebben aangekaart, leidde dat niet tot verbetering. Structurele misdragingen zouden als incidenten zijn beschouwd, waar zo min mogelijk ruchtbaarheid aan gegeven moest worden.

    “Binnen onze eenheid wordt niets onder het tapijt geveegd”, reageert politiechef Paul van Musscher. De politie bevestigt signalen van misstanden te hebben gekregen, maar ontkent dat er geen actie is ondernomen en wijst op het interne onderzoek dat nog altijd loopt.

    “Het onderzoek richt zich op vier collega’s”, zegt de Haagse politiechef. “Dat dit vermeende gedrag representatief zou zijn voor de werkhouding op het basisteam Hoefkade, herkennen wij niet. Ieder signaal over mogelijk ongewenst gedrag wordt onderzocht.”

    Het feit dat incidenten door agenten zelf zijn aangekaart, bevestigt volgens de politie dat er geen sprake is van een structureel probleem. Twee agenten zijn overgeplaatst. “Mocht uit het onderzoek blijken dat aanvullende maatregelen nodig zijn, dan zullen wij dat zeker niet nalaten”, aldus Van Musscher.

    Mitch Henriquez
    De geluiden over misstanden bij de Haagse politie zijn niet nieuw. Zo waren er in 2013 al berichten over vergelijkbare problemen bij een ander politiebureau in de Schilderswijk. De politie zei zich toen niet in het geschetste beeld te herkennen. Ook volgens de Nationale Ombudsman was er geen “cultuur van discriminatie”.

    In 2015 leidde de fatale arrestatie van Mitch Henriquez tot rellen in de Schilderswijk en kritiek op het gewelddadige optreden van de politie in Den Haag.

    Deze zomer laaide opnieuw een discussie op, toen een opgestapte politiecoach zei dat meldingen over discriminatie en geweld, maar ook seksueel overschrijdend gedrag en valsheid in geschrifte, consequent worden genegeerd.

    Bronnen die de NOS sprak, benadrukken dat het wangedrag van sommige Haagse agenten niet symbool staat voor de hele politieorganisatie. Bij bureau Hoefkade zou het gaan om zo’n 10 tot 15 mensen die zich schuldig maken aan onwenselijk gedrag, op een totaal van meer dan honderd agenten.

    Verantwoording
    De bronnen in dit verhaal maken of maakten deel uit van de politieorganisatie en wilden alleen meewerken op voorwaarde van anonimiteit.

    https://nos.nl/artikel/2301564-discriminatie-en-wangedrag-bij-politie-den-haag.html

    Ze hebben vermoord, kijk maar dit bericht van de NOS bevestigd dat!!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.