Directeur Frans van Houten bij de presentatie van de jaarcijfers.
Volledig scherm
Directeur Frans van Houten bij de presentatie van de jaarcijfers. © ANP

Philips-baas: loonkloof met medewerkers goed te verdedigen

Philips-topman Frans van Houten vindt zijn beloning, die 68 keer zo hoog is als van de gemiddelde werknemer bij het zorgtechnologiebedrijf, ‘goed te verdedigen’. Dat zei hij zondag in tv-programma Buitenhof in reactie op vragen over de loonkloof.

  1. Supermarkt zet kassamedewerker per direct op straat na verdwenen loterijwinsten: terecht, oordeelt rechter

    Supermarkt zet kassamede­wer­ker per direct op straat na verdwenen loterijwin­sten: terecht, oordeelt rechter

    Honderden euro’s aan Lotto-prijzengeld en dure producten verdwenen bij de Hoogvliet in Den Haag. De supermarktmanager dacht het zeker te weten: een 24-jarige medewerker van de servicebalie was daarvoor verantwoordelijk. Ze werd in een gesprek nog dezelfde dag op staande voet ontslagen. Ondanks dat concreet bewijs ontbreekt, was dat terecht volgens de rechter. Tot verbazing van haar advocaat, die in hoger beroep gaat. ,,We hoorden pas maanden later waarom.”
    Den Haag
  2. Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
    PREMIUM

    Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenres­tau­rant: ‘Alles opgegeven om te koken’

    Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.
    Delft