Militairen schieten te hulp als auto's in sloot belanden op A50, een van de slachtoffers aangehouden

6 september 2019 om 14:52
nl
Twee auto's zijn vrijdagmiddag in het water terechtgekomen langs de A50 bij Eindhoven. Drie mensen raakten gewond, van wie één ernstig. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van de gewonden is opgepakt. Er wordt onderzocht of deze persoon heeft gereden onder invloed. Militairen van de Koninklijke Landmacht, die toevallig langs het ongeluk reden, schoten te hulp.
Geschreven door

De auto's raakten door onbekende oorzaak van de weg en reden de sloot in. Dat gebeurde tussen de A50 richting Helmond en de fly-over A2 richting Den Bosch. Een auto kwam op z'n kop in het water terecht. De andere auto belandde op z'n kant.

Omstanders waaronder twee dakdekkers schoten meteen te hulp en sprongen in de sloot om mensen uit de auto te helpen. De bestuurder van de auto die op z'n kop in het water belandde, moest met messen uit zijn gordel worden gesneden. De bijrijdster van de andere auto werd door de brandweer bevrijd.

Vertragingen
Het verkeer op de A2 van Maastricht richting Eindhoven heeft last van het ongeluk. Tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt Ekkersweijer is de rechter rijstrook dicht en dat levert bijna een half uur vertraging op.

Automobilisten van Tilburg richting Eindhoven hebben ook bijna een half uur vertraging tussen Moergestel en knooppunt Batadorp. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.