Netanyahu benoemt zichzelf tot minister van Welzijn

PM Netanyahu. Foto MFA

Netanyahu koos ervoor om geen ander lid van zijn Likud-partij voor de functie te noemen en heeft nu vier portefeuilles naast het premierschap: defensie, gezondheid, welzijn en Diaspora.

Nadat de minister van Welzijn, Chaim Katz, vorige maand moest aftreden na te zijn aangeklaagd voor fraude, heeft Netanyahu zichzelf vandaag benoemt tot minister van Welzijn, zo liet de regering vandaag de Knesset weten.

In mei Gaf Netanyahu onder druk van dreigende procedure bij het Hooggerechtshof, de portefeuille van buitenlandse zaken op. Na de verkiezingen van 2015 rechtvaardigde hij aanvankelijk om het ministerie van Buitenlandse Zaken voor zichzelf te houden door te beweren dat hij die positie bewaarde voor de toenmalige leider van de Zionistische Unie, Isaac Herzog, in een poging hem tot de regering te lokken. Dat gebeurde echter niet.

Na het aftreden van Yisrael Beytenu-leider Avigdor Liberman in november 2018 als minister van defensie kondigde Netanyahu aan dat hij de defensieportfolio voor zichzelf zou houden onder het mom van “dat Israël zich in het midden van een militaire campagne bevond”.

Mogelijk dat Netanyahu dacht “de verkiezingen zijn over twee weken”. Hij gaat echter aan het feit voorbij dat het in Israel lang kan duren voordat er een nieuwe regering is benoemd.

Advertentie (4)