EPA
Volledig scherm
© EPA

N-VA en Open Vld willen één uur godsdienst schrappen: wat er in de plaats komt, is aan de scholen zelf

N-VA wil in het middelbaar één uur godsdienstles schrappen om een extra uur Nederlands te geven. Open Vld vervangt het liever door een les Levensbeschouwing, Ethiek en Filosofie (LEF). Maar die switch is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

8 reacties

  • Jonny Van den Bruel

    5 jaar geleden
    Ook eens met Gwendolyn. Extra voordelen: er komen extra leerkrachten vrij om de tekorten aan te vullen. Je hebt geen godsdienstklasjes meer van één leerling, noch extra lokalen. Je spaart als overheid veel geld uit. Directies verliezen geen ellenlange uren met het opstellen van onmogelijke lessenroosters.
  • Kris Pieters

    5 jaar geleden
    Gwendolyn, geldt dit volgens jouw eng denken dan ook voor sport of optievakken zoals koken, wiskunde, elektronica,enz..? Religie maakt wezenlijk deel uit van een gedegen opvoeding, misschien niet van de jouwe, maar wel van veel hoog opgeleiden.
  • Els Daneels

    5 jaar geleden
    Gwendolyn, ik ben het helemaal met je eens!
  • Gregory Vangrambesen

    5 jaar geleden
    Eindelijk!!!!! Religievakken Horen niet thuis in het onderwijs. Die tijd is gepasseerd, kinderen hebben meer en meer nood aan vakken zoals “wereldburgerschap, waarden en normen en respect voor iedereen”! Daar komen ze in het dagelijks leven veel verder mee. Bij religie op school ga je kinderen in “hokjes” plaatsen. Religie, eender welke, is een keuze van de ouders, dan moeten de ouders dat maar in hun privé meegeven aan hun kinderen. Dus ook toepassen vanaf het lager onderwijs!!!
  • Ronny De wolf

    5 jaar geleden
    Ze zouden dat uur beter invullen om kinderen te leren om met geld om te gaan. Dat is iets zo belangrijk en daar wordt op school geen aandacht aan besteed. Ook lessen over lenen en budget ... Ik denk dat er op termijn minder armoede zou zijn omwille als de kinderen groot zijn bewuster met geld en omgang met banken zouden zijn
  1. Meeste energieoverstappen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn
    Mijnenergie

    Meeste energie­over­stap­pen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn

    De sterke daling van de energieprijzen brengt een haast ongezien aantal leverancierswissels teweeg, zo blijkt uit data van Mijnenergie.be. Meer dan 15.000 gezinnen stapten deze maand via de vergelijkingssite al over naar een goedkoper energiecontract. Aangezien de prijzen op de energiebeurzen de voorbije weken stegen, komt er na Pasen mogelijk een einde aan de dalende prijscurve.
  2. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
    PREMIUM

    'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

    De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.