door Mrs. K in Politiek  ·  23 Reacties

  • 1
  • 540x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Na de oprichting van de UNHRC kwam er kritiek op het functioneren ervan. Mensenrechtenorganisaties zeggen dat de raad wordt gecontroleerd door landen uit het Midden-Oosten en Afrika, vaak met ondersteuning van China, Rusland of Cuba. Deze groepen landen zouden elkaar niet veroordelen.[4] Ook zou er een tegen Israël gerichte cultuur zijn.[5][6] Zo veroordeelde de Mensenrechtenraad Israel vaker dan alle andere 191 lidstaten samen. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon drukte de UNHRC in 2008 op het hart alle schendingen van mensenrechten te beoordelen, waar ook ter wereld

3
1 Moskowfiets

Ze zijn nooit de gebeten hond door een Amerikaans Veto. Men draait de feiten weer eens om.

18
2 Smite Gait

Omdat de jaloerse derde wereld landen daar een meerderheid hebben

2
3 wijs

Tja als dit in >>@1 en hier onder in ( 2) niet genoeg zegt ??


In september 2015 kreeg de organisatie zware kritiek door Saudi-Arabië voorzitter te maken van een forum in de Mensenrechtenraad. Volgens critici is het land mogelijk recordhouder van schendingen als het gaat om de rechten van vrouwen, minderheden en dissidenten. De raad is vaker aangesproken op het verstrekken van lidmaatschappen aan landen met een dubieuze reputatie qua mensenrechten, zoals de Volksrepubliek China, Qatar, Rusland en Venezuela.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Mensenrechtenraad_van_de_Verenigde_Naties


https://www.elsevierweekblad.nl/americandreamers/achtergrond/2018/06/amerika-stapt-uit-vn-mensenrechtenraad-625364/

1
4 Moskowfiets

Onder meer Saudi-Arabië, Afghanistan en Venezuela hebben zetel in raad

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66), die zelf lang voor de VN werkte, uitte in februari al kritiek. Volgens haar neemt de Mensenrechtenraad ‘te veel resoluties aan over te veel onderwerpen, waardoor hij moeite heeft de belangrijkste aan te pakken’. Volgens veel critici zijn de besluiten van de raad sowieso niet serieus te nemen, omdat veel landen die erin zijn vertegenwoordigd, zelf een dubieuze staat van dienst hebben wat betreft rechten en vrijheden. Momenteel hebben onder meer Saudi-Arabië, Pakistan, Afghanistan en Venezuela een zetel in de raad, die 47 leden telt.

https://www.elsevierweekblad.nl/americandreamers/achtergrond/2018/06/amerika-stapt-uit-vn-mensenrechtenraad-625364/

1
5 Moskowfiets

Even inloggen mbv Facebook of account aanmaken.

‘Israël en de bezette Palestijnse gebieden zijn al sinds de jaren zestig onderwerp van voortdurende discussie’, zegt René Rouwette, die promoveert op Nederland, Europese samenwerking en de voorloper van de VN-Mensenrechtenraad. ‘Daar vinden grove schendingen van mensenrechten plaats. Maar het grote verschil met schendingen in andere landen is dat er over Israël altijd meerdere resoluties per jaar worden ingediend.’

Volgens Rouwette is dit het resultaat van ‘een spel tussen werelddelen en politieke groepen’. ‘De ene groep landen zegt: jullie bekritiseren ons steeds, maar nooit jullie bondgenoot Israël. Andersom is het verwijt dat resoluties tegen landen als Sudan, Iran of Noord-Korea niet worden gesteund, maar wél die tegen Israël.’

Dat het zo werkt, is ‘helemaal niet raar’, zegt Yvonne Donders, hoogleraar internationale mensenrechten en culturele diversiteit aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Zo gaat het nu eenmaal als je landen in een politiek orgaan bij elkaar zet om het over mensenrechten te hebben.’

Sinds 2006 nam de VN-Mensenrechtenraad 183 resoluties aan waarin landen worden aangesproken op het naleven van de mensenrechten. Daarvan gingen er maar liefst 71 over Israël. Vrijwel al die resoluties zijn ingediend door Pakistan, namens de landen van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking. Veel andere landen steunen die resoluties, al dan niet onder diplomatieke of financiële druk. ‘Dat landen meestemmen met grote geldschieters of politieke vrienden is een realiteit’, aldus Donders.

Waarschijnlijk zal de manier waarop Nederland al jarenlang stemt, niet heel erg veranderen. Volgens promovendus Rouwette zit er ook weinig anders op. ‘Als je de rest van de wereld het gevoel geeft dat voor Israël andere maatstaven gelden dan voor de rest van de wereld, kun je het mensenrechtenbeleid afschrijven. Het is een delicate balans, waarbij je Israël aan dezelfde maatstaven moet houden als andere landen – terwijl er voor kritiek op Israël een ruime meerderheid is, en voor de rest van de mensenrechten vaak niet.’

De Nederlandse stem zal straks, net als nu, afhangen van de bewoording in resoluties, voorspelt hoogleraar Donders. ‘Als er in algemene termen “zorg” wordt uitgesproken over mensenrechten in de bezette gebieden, zou Nederland best vóór kunnen stemmen. Als het verder gaat, volgt onthouding of een tegenstem.’

Heeft dit veel effect? Waarschijnlijk niet. ‘Door de zetelverdeling hebben westerse landen geen meerderheid. Ze zullen een stemming altijd verliezen van Afrika en Azië.’
————————

Hier wordt wel heel duidelijk gemaakt dat de VN niet functioneert als zou moeten, aangezien het niet over álle mensenrechtenschendingen in álle landen gaat maar andere motieven een rol spelen, zoals antisemitisme en zakelijke belangen.

1
6 Mrs. K

dan weet iedereen gelijk uit welke hoek dat komt ,en die hebben een aardige dikke vinger in de pap.

1
7 ongelovenloos

Het is ook altijd hetzelfde. Eerst heb je het gedaan en dan krijg je nog de schuld ook.

Israhel heeft zich vanaf dag 1 van haar bestaan niet gehouden aan de mensenrechten en aan het internationaal recht.

Hoe is het toch mogelijk dat je dan steeds weer de gebeten hond bent? Israhel is toch boven alles en iedereen verheven? Of niet dan? Volgen hun eigen bijbel wel dus val allemaal maar dood.

18
8 samcash

@2
Deze resolutie heeft het gewoon bijna gehaald, maar ging gelukkig sommige landen ook te ver.
https://unwatch.org/un-expert-palestinian-men-beat-wives-israels-fault/

8
9 Snuggles

@9
Maar het is wel waar.

18
10 samcash

Het is niet anders dan bij het songfestival. Daar verloopt de stemming ook niet zuiver op de kwaliteit van het lied. Tsja, als je dan reeds vanaf je geboorte zo vals als een kraai zingt dan gaat
dat in de beoordeling niet helpen. Als dan ook nog je beste vriend doet alsof je de sterren van de hemel zingt en een machtige hand boven je hoofd houdt dan stemt dat de andere deelnemende landen niet gunstig.

Maar het is waar, er zitten meer kraaien tussen de deelnemers en die worden minder vaak bektitiseerd.
Een soort VS veto maar dan door en voor andere landen. Het moet eerlijker en veel efficiënter. Het heeft niet zoveel nut meer om Israël voor de zoveelste keer te veroordelen voor het koloniseren van bezet gebied als er geen vuist achter zit.

Er was grote ophef in Israel, en later bij de Trump administratie, over VN Veiligheidsraad resolutie 2334. Israël werd opgedragen te stoppen met bouwen op de Westbank. Helaas kon deze resolutie niet afgedwongen worden en nù twee jaar later zien we dat Trump en Israël hun kont afvegen met deze resolutie. Israël bouwt zich scheel en roept over verdere annexatie van bezet gebied. Zò effectief blijken dit soort resoluties te zijn......

Als het dan niet van regeringen of de VN komt, en dat komt het niet, dan moet het maar uit de burgerbevolking komen en blijft er niets anders over dan BDS!

12
11 Hendrianus

@11
BDS is tegen het bestaan van de staat Israël
Eigen woorden van Barghouti:

"Definitely most definitely we oppose a Jewish state in any part of Palestine. No Palestinian, a rational Palestinian, not a sellout Palestinian, would ever accept a Jewish state in Palestine"


https://vimeo.com/75201955

2
12 Snuggles

@12
Er is een manier om Israël te behoeden om verder af te glijden als dictatuur. Die oplossing heet de tweestatenoplossing. Die oplossing schijnt begraven te zijn, wat overblijft is dan de èènstaaatoplossing met gelijke rechten voor iedereen. Oh wacht, dat kan ook al niet want dan wordt de Joodse identiteit van Israël aangerast en dat is tegen de natiestaatwet. Israël wordt dus een racistische dictatuur waarin er geen gelijke rechten kunnen zijn voor Joden en niet Joden.

12
13 Hendrianus

@12
Leugens en bedrog. Die woorden zijn helemaal uit hun context gehaald. Het is altijd hetzelfde met de zionisten; liegen en bedriegen en geschiedenisvervalsing.

Ik heb het even opgezocht en hij zegt precies het tegenovergestelde. Dat maakt jou tot een onbetrouwbare achterbakse stiekemerd.

13
14 samcash

@14 Kennelijk is jou taalknobbel niet zo goed.
Jou stukje laat Barghouti nog steeds zeggen dat ze geen Joodse staat accepteren in heel palestina.
Hij ziet dus Israël als onderdeel van palestina, hij wil geen 2-statenoplossing.

Het doet jou vast pijn dat een paar Joden een klein stukje eigen land hebben, want dat gun je ze niet, het doet je pijn tot op in je botten, het verscheurt je en ligt er 's nachts wakker van.
Ik heb het hier al vaker geroepen dat zonder hamas en hezbollah hadden Gaza en Libanon de mooiste toeristische plekjes vd Middellandse zee zouden kunnen worden.
Maar haat verteert de ziel.

3
15 Snuggles

@15

"Het doet jou vast pijn dat een paar Joden een klein stukje eigen land hebben, want dat gun je ze niet, het doet je pijn tot op in je botten, het verscheurt je en ligt er 's nachts wakker van."

Wat een gezwollen taalgebruik, ben je bij weerman in de leer? Die heeft ook de wildste fanrasieën over mij. Ik heb helemaal niets tegen de staat Israël binnen de groene lijn. Ik ageer tegen de bezetting en de kolonisatie van bezet gebied.Ik zie graag Hamas en Abbas uit de macht en jonge pragmatische Palestijnse leiders aan het stuur.

12
16 Hendrianus

@15
Zijn er in jouw Joodse staat gelijke rechten voor iedereen en wat zijn de grenzen van jouw Joodse staat?

9
17 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

18 Eksteroog

@11 “Maar het is waar, er zitten meer kraaien tussen de deelnemers en die worden minder vaak bektitiseerd.”
Dat vind ik wel eerlijk van je, dat je dit toegeeft. We zijn het er dus in elk geval over eens dat de veroordelingen zeer eenzijdig zijn.

0
19 Mrs. K

@19
Wat betreft de VN Mensenrechtenraad is dat zeker zo. De raad heeft zich bewezen niet serieus genomen te kunnen worden. Dat landen als China, Saudi Arabië of sommige Afrikaanse landen die de mensenrechten met voeten treden kunnen toetreden tot die raad is nog enigszins te begrijpen echter niet een cultuur om elkaar de hand boven het hoofd te houden en dan overmatig Israël aan te vallen.

Het blijft moeilijk om een evenwichtige VN mensenrechtenraad samen te stellen uit de VN leden met onderliggend een gelijke verdeling tussen de regio's. Welke landen hebben er geen boter op het hoofd?
Hoe ver in de geschiedenis ga je terug om landen als goed/slecht te beoordelen? Nederland scoort met zijn koloniaal verleden ook niet best. Alleen naar het nù kijken lijkt het beste maar dat geeft altijd weer van dat welles/nietes gedoe.

Dan kom ik toch tot de conclusie dat het hele zooitje te laten rouleren, zoals nu het geval is, het best mogelijke is. Maar dan wel met de uitdaging om elkaar te bekritiseren zonder gekonkel en bias naar een zondebok. Onmogelijk? Vandaar mijn vraag hoeveel ontwerpresoluties Nederland tegen China of Saudi Arabië heeft vervaardigt. Het begint met lef hebben om te benoemen dat benoemd moet worden. Als dat al niet lukt hoe kun je dan ooit verbeteringen afdwingen?

De VS houdt het, na diverse malen aangegeven te hebben dat hervorming noodzakelijk is, voor gezien. Ook een optie en voor nu misschien toch de beste. Waarom wordt er niet om de twee of drie jaar elk land op de agenda gezet en gekeken waar er verbeteringen van de mensenrechten moeten plaatsvinden? Komt iedereen aan de beurt.

8
20 Hendrianus

@15
Jij moet vooral niet over een talenknobbel beginnen. Het 3e woord spel je al verkeerd en ook het 4e woord is fout. Dat is lager dan basisschool niveau. Je verstaat geen Engels of je hoort alleen de woorden die je graag wilt horen. In beide gevallen kun je beter je mond dichthouden want je kunt geen gewogen oordeel vormen over iemands uitspraken. Houd gewoon je mond dicht over dingen die je niet begrijpt.
Hij wil geen 2-staten oplossing maar hij nodigt de joden uit om samen te komen tot een maatschappij van joden en Palestijnen. Het is een verzoeningsaanbod om te vergeven en te vergeten en samen aan een nieuwe toekomst te werken. Hij gunt het joodse volk hun thuisland binnen de grenzen van Palestina. Hij wil alleen niet dat het land Israël heet. Dat is meer dan waar je recht op hebt. Van mij zou je dat niet krijgen na alles wat jullie geflikt hebben.

@18
Kijk, ons zio-trolletje is ook weer van de partij.
Zijn plaat heeft een barst opgelopen want hij blijft in herhalingen vallen. Inhoudelijk verweer heeft hij nooit, dus het zal wel een of andere joodse puber zijn die instinctief denkt dat hij het allemaal beter weet. Een onderbuik denkertje.

5
21 samcash

@21 Als ik de woorden aan het typen ben praat ik niet hardop mee, mijn mond is dan ook gesloten er valt dan ook weinig dicht te houden.

"wat jullie geflikt hebben" LOL
Je bedoelt daarmee de palestijnen neem ik aan?

1
22 Snuggles

@20 + Volledig met je eens! Mensenrechtenschendingen moeten benoemd kunnen worden en daarbij moet geen enkel land uitgezonderd worden.

0
23 Mrs. K

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ronin
Offtopic

@2392Dit is een forum waar jij ongestoord iedereen "Val dood, kankerlul" kon toewensen zodra jij enig weerwoord kreeg.Prikkelbeens, jij vi...

zojuist geplaatst door Ronin

VBOH
Timmermans haalt uit naar Wilders, waarschuwt VVD en NSC

Die GroenLinks-PvdA-leider heeft last van zure oprispingen. ...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Rooibos
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

Heerlijk. De zoveelste blunder van de NAVO. Meer graag....

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

sockknitter
“Verandering van strategie”: Duitse militaire expert roept de NAVO op om Rusland rechtstreeks te confronteren - Dissident.one

Geen idee uit welke Russische duim gezogen heeft, maar ik kan nergens vinden, dat Lang dat gezegd zou hebben....

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

DWZ
Waarom het kappen of uitdunnen van bossen op de Veluwe kan helpen tegen drinkwatertekort

Wat een waardeloos idee.Ik denk dat men beter kan gaan kijken naar de import van mensen.Meer inwoners = meer behoefte aan drinkwater....

6 minuten geleden geplaatst door DWZ

baba jaga
Offtopic

@2371 Als laatste.Ik had het over mij niet over jou aandachts geil persoon....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

LoydMorris
Stem mee! Maak van Eindhoven de leukste gemeente van Nederland!

Laat maar. . . . Ik ben blij dat ik weg ben uit deze verpauperende stad. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

baba jaga
Offtopic

@2373 ik ben niet degen die anderen de tyfus enz wens toch?En wees aub stil tegen mij ik heb geen zin in jouw gezever....

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Voor christenen, https://www.zoeklicht.nl/artikelen/valse-profeten-wolven-in-schaapskleren-95" Valse profeten zeggen wat de mensen graag horen...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Offtopic

@2386 Gut, dan ben je helemaal geen puber! Ik dacht dat jij op de middelbare school zat. Hooguit. Vanwege je stupide aannames en gescheld, weet ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App