door Chat Baker in Wetenschap  ยท  92 Reacties

  • 34
  • 1310x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
7
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46 . Dan ben je wel heel erg blind als je alle tegenbewijzen niet wilt zien.
Al gehoord dat in tegenstelling tot het doemscenario dat de IJsbeer zou uitsterven ( er waren er rond 1908 nog maar 5000 over) er inmiddels ruim 31000 ijsberen rondlopen. En ga je me nu vertellen dat dit komt door de global warming? In dat geval zouden we er trouwens nog blij mee zijn ook maar dat terzijde.

7
51 PFL

Bakerpraatjes...

2
52 Tussenderegels

@47 . Maar niemand is nog gekomen met bewijs van global warming. Het klimaat verandert wel maar dat doet het al zolang als de aarde bestaat . Maar meer dan dat is nog niet bewezen en dat wisten we allang. Vraag is of en hoeveel de mens er invloed op heft. Vraag is of CO2 slecht is. Enz enz. En zelfs het IPCC begint terug te krabbelen met hun beweringen. Kortom er is helemaal niets bewezen. En wat ik noem zijn ook geen bewijzen maar wel indicaties dat het met de global warming veel minder erg gesteld is als men ons probeert wijs te maken en dat weer los van de vraag wat de mens darop van invloed is of zou moeten zijn.

9
53 PFL

Veel reageerders hier kunnen blijkbaar solliciteren als klimaatspecialist.question

Waar heb je dan eigenlijk nog wetenschappers voor nodig?

7
54 optimist

@51 Kijk daar hebben we dat verhaal van de ijsbeer ook weer, al tien jaar geleden onderuit gehaald maar bij de complotters blijft het al waarheid gelden. question

10
55 MARCUSAURELIUS

@53
Het bewijs is ijzersterk, dat jij het niet snapt ligt aan jou (en je opleiding) question

10
56 MARCUSAURELIUS

@56 . Wat heeft mijn opleiding ermee te maken? Veel meer had ik niet kunnen doen qua opleiding behalve dan wellicht nog een PhD erachter aan kunnen doen. Maar daar had ik geen behoefte aan.

En inzake dat bewijs is het gewoon niet aanwezig. Alle modellen die men probeert blijken in de praktijk niet te werken. Er is feitelijk nog helemaal niets bewezen. Ja dat het klimaat verandert. Nou dat wisten we al heel erg lang. Dat doet de aarde als sinds haar ontstaan.

En wat soms op het begin van bewijs gaat lijken blijkt telkens weer op fraude of leugens gebaseerd te zijn.

Het gaat helaas slechts om geloof en ik geloof niet in die onzin, u kennelijk wel en dat mag hoor maar dat wil niet zeggen dat de overheid dan ons geld mag gaan stelen.

6
57 PFL

@57 Jouw opleiding heeft er alles mee te maken.
Hoe kun je er over oordelen als je geen academische opleiding hebt gehad in de vakken waar deze wetenschap op is gebaseerd?

12
58 MARCUSAURELIUS

@58 . Ik heb een technische opleiding als Ir. En denk dat ik zowel iets van wetenschap als van techniek begrijp. Dus je sneer slaat nergens op.
En de rest van je opmerking is onduidelijk. WIl je beweren dat je alleen mag meepraten over de klimaatreligie als je toevallig exact een aantal specifieke studievakken hebt gedaan. Dan blijve er in Nederland wel heel weinig mensen over die van jou mee mogen praten. Dat is een mening uiteraard maar die deel ik niet. Sterker nog. Er zijn mi zoveel variabelen die samen klimaat "maken" dat er niemand is die alle kennis op ald ie gebieden ter beschikking heeft. Daarom is er ook zo'n club als IPCC die bevindingen, beweringen en zaken probeert te bundelen, hoe pirmitief soms ook. Maar ongetwijfeld vind jij jezelf de perfecte figuur met exact de juiste opleiding om te kunnen oordelen over aangebrachte argumenten van anderen want zelf heb je waarschijnlijk helemaal nog niks bewezen.

7
59 PFL

@59 Ik geloof je niet.

12
60 MARCUSAURELIUS

@55 NRC checkt: 'Het gaat goed met de ijsbeer' - NRC
https://www.nrc.nl/.../nrc-checkt-het-gaat-goed-met-de-ijsbeer-a2973504
2 dec 2018 ... De aanleidingHoe gaat het nu รฉcht met de ijsbeer? Is alโ€ฆ ... De wereldwijde populatie wordt momenteel op 26.000 ijsberen geschat.

3
61 JajA

@14
Zo lang de aarde bestaat is er klimaatverandering.
Als je klimaatverandering in Wikipedia opzoekt, dan krijg je een aardig beeld van de historische temperaturen over de laatste miljoenen jaren. En dan zie je dat de huidige temperatuur zeer laag ligt in historisch perspectief (aantal graden onder gemiddeld, 100 miljoen jaar geleden lag de temperatuur zelfs 14 graden Celsius hoger dan nu).
Maar ja, feiten en klimaatgekkies, dat gaat niet samen.

8
62 beastyboy

@41
"De leugens en onwetendheid van anders denkende."
Je bedoelt idioten zoals er hier een half dozijn aan รฉรฉn stuk door onzin lopen te spuien?

"Al gore werd toch wel degelijk serieus genomen toen hij het beweerde, maar nu het niet uitkomt is hij geen wetenschapper en weet hij er niets van."
Al Gore had/heeft wel degelijk gelijk met de algemene strekking van zijn boodschap, alleen moet je voor de details niet bij hem zijn, maar bij echte wetenschappers. En nogmaals: hij heeft nooit ofte nimmer gezegd dat we nu al onder water zouden moeten staan; dat is gewoon een leugen.

"#31 komt nog het meest geloofwaardig over, de warmteVERDELING maar dat is toch iets heel anders als opwarming."
#31 is eveneens een bekende idioot. Verschuiving van de polen is geen oorzaak van een veranderend klimaat(*), het maken van regen ('cloud seeding') werkt slechts marginaal (en lokaal), en nee, er is niet alleen maar een andere verdeling van de warmte, er is absoluut sprake van globale opwarming.
Dat jij dit alles geloofwaardig noemt komt alleen maar omdat de realiteit je kennelijk niet bevalt (en/of omdat je #31 niet kent).

*: Er zijn wel aanwijzingen voor het omgekeerde, namelijk dat het smelten van het ijs op de noordpool en Groenland de oorzaak is voor het verschuiven van de polen, zie https://climate.nasa.gov/news/2805/scientists-id-three-causes-of-earths-spin-axis-drift/
En waardoor smelt al dat ijs? Inderdaad ...

"Blijf jij nou elektronica-ontwerpen en laat dat klimaat gedoe over aan anderen."
Hahaha! Ja, aan YouTube-'academici' zoals TS en diverse andere extreme domkoppen hier zeker! Maar in wezen heb je gelijk: dit soort draadjes vormen een soort IQ-afvoerputje, en intelligente mensen hebben hier eigenlijk maar weinig te zoeken. @allen: nog veel plezier in je sprookjesbubbel. Ik houd me liever met de realiteit bezig.

6
63 RichardR

@62

En hoe denk je dat de wereld van nu 14 graden hoger aankan?

Dus laat maar een beetje zo blijven...

6
64 COVA

@59
" Ik heb een technische opleiding als Ir. En denk dat ik zowel iets van wetenschap als van techniek begrijp."
Helaas: https://rationalwiki.org/wiki/Engineers_and_woo
(en deze moet je vooral ook niet overslaan: https://rationalwiki.org/w/images/8/82/Xkcd1570.png )
Dit is vermoedelijk dezelfde achtergrond waarom zoveel antivaxxers een relatief hoge opleiding hebben: voldoende intelligentie om de nodige ingewikkelde dingen te kunnen begrijpen, maar net te weinig om hun eigen grenzen te kunnen zien.

Overigens is Tony Heller (de maker van het onderhavige YT-prutswerkje) dus ook een ingenieur ...

7
65 RichardR

@60 . Dat hoeft niet hoor. Ik verdien een prima boterham ermee en of jij dat nou geloofd of niet zal me echt aan m'n anus oxyderen.

2
66 PFL

* Verwijderd door de redactie *

67  fuel injection

@67

Je lijkt Positivo wel, die vindt en colablikje ook nog links omdat ie van boven opengaat.

5
68 COVA

@65 . Oh en dat is de waarheid omdat het op Wiki staat.
Ik heb het artikeltje op wiki gelezen en het is erg eenzijdig maar erger nog beknopt. Iedereen die een schroevendraaier kan vasthouden mag zich een engineer noemen. Dat zegt dus helemaal niks.
Delft heeft toch echt een universiteire wetenschappelijke reputatie of jij dat nou dankzij wiki wel of niet geloofd.
Ik vond het wel grappig om te lezen dat kennelijk veel techneuten in de politiek rechts van het midden zijn volgens dit Wiki verhaaltje. Dat zou wel eens wel kunnen kloppen. We zijn namelijk zeer analytisch ingesteld en dan kun je nauwelijks tot een andere keuze komen.

1
69 PFL

@64
Er wordt beweerd dat de aarde opwarmt. Met heel simpel naslagwerk is te vinden dat dat de grootste bullshit is.
We leven in een relatief koude periode.

U probeert er een ander onderwerp van te maken. Onderwerp is opwarming van de aarde. Historische feiten geven aan dat dat onzin is.

En als je dan ook nog het KNMI hebt (en meerdere meet instituten) die aantoonbaar cijfers van de laatste honderd jaar hebben vervalst, dan kan je maar 1 conclusie trekken: ze proberen je voor te liegen.
Hou de echte feiten aan. Geologisch onderzoek heeft aangetoond dat we nu in een koude periode leven.

Bekijk gewoon eens de wiki pagina klimaatverandering. Dat zou uw ogen kunnen openen. En als je van wetenschappelijke onderzoeken houdt, dan moet je dat vooral doen. Alle cijfers volgen uit puur wetenschappelijk onderzoek.
Een keer heb cijfers van een zogenaamd wetenschappelijk instituut dat te pas en te onpas klimaatverandering roept, maar om dat waar te maken recent haar eigen historische cijfers vervalst heeft (KNMI).

8
70 beastyboy

@65 . Oh ja, voor de goed orde: ik ben geen anti-vaxxer. Al mijn kinderen zijn altijd ingeent.
En ikzelf en broers en zussen ook. Wij zijn geen Bible belters of wat dan ook.

Wilde ik toch even verduidelijkt Hebben.

1
71 PFL

@70 , als ir zijnde moet je http://clivebest.com/blog/?p=8243 ook begrijpen. Wat is jouw visie op de nut en noodzaak van het homogeniseren van temperatuurreeksen?
@71 , gelukkig, ik had een andere indruk. Goed dat dat beeld weg is.

3
72 marcmarc

* Verwijderd door de redactie *

73  fuel injection

@70

Ik woon in Drenthe: als het hier koud is ligt hier ijs en lopen hier mammoeten.
Das nu niet zo dus is het warm.

3
74 COVA

@6 Met criminaliteit ziet de NOS in Nederland zelfs een dalende lijn.
Hoogst betrouwbaar dus, de NOS. (sarc)

5
75 Positivo

@73
Er zijn ook linksen die vรณรณr de klimaatsverbetering zijn hoor.

2
76 janpietersn

Ach wat leuk! De klimaatontkenners hebben weer een reden om hun stokpaardjes te berijden.

Veel plezier jongens, de kop kan vast nรณg dieper in het zand hoor!

...

7
77 hippodepippo

@77

En om het maar even in perspectief te plaatsen:
Een leuk grafiekje, wat tekst erbij en voila.
De ontkenners kunnen weer even vooruit.
En in het zog nog even links uitschelden.

Maar dit is natuurlijk geen betrouwbare bron. Niemand weet waar dit vandaan komt.
Is dit รฉcht gemeten? Geen enkel idee.

Dat hoeft gelukkig helemaal niet!
Want ook met dit soort fake kunnen ontkenners en de trollen weer even lekker los.
.

6
78 hippodepippo

@42
Bijvoorbeeld ja.
Maar zeker niet zoals jij.
Jij kraamt 25 uur per dag , 8 dagen in de week de grootst mogelijke onzin uit op NK
.

2
79 pica pao

@79
Ah je bent een klimaatwetenschapper.
Waar heb je daar voor gestudeerd?

11
80 MARCUSAURELIUS

@80
Zelfde universiteit als jij.

3
81 pica pao

@81 Dat lijkt me sterk. question

9
82 MARCUSAURELIUS

@1
Het staat op youtube dus is het "hard bewijs"??

4
83 ikzelf

* Verwijderd door de redactie *

84 dmpr2

Jammer maar er wordt teveel verdiend aan het klimaat om het te ontkennen ...

3
85 upanddown

@84
Bespaar je de moeite.
De hooggeleerde heer Marcusaurelius en collega wetenschappers hier op NK zetten dit gelijk weg als nepnieuws. question question

3
86 pica pao

@14 Ik kan er een jaartje of wat naast zitten maar dat is al miljoenen jaren aan de gang. Alleen gaat het nu iets te snel waardoor de natuur zich niet normaal kan aanpassen.

4
87 upanddown

* Verwijderd door de redactie *

88 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

89 Captain Hero

http://theconversation.com/state-of-the-climate-2018-bureau-of-meteorology-and-csiro-109001

Deze berichtgeving geeft heel andere bewijzen, kortom NK fake nieuws

2
90 ben22

* Verwijderd door de redactie *

91 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

92 Chat Baker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@8 Niet dat ik Schil ben XD maar ik zal het heb zeggen, ikzelf ook naar bed. #DikkeTor XD...

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@21 Als dat zo was zouden we nu een andere discussie voeren. Die zwaarbewapende vijand gaat nu pas komen. Veel plezier in je flatje Vage. ...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@5 Truste Schil ! ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Je weet hier pas wat het wordt als het geweest is ๐Ÿ˜Ž...

2 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

Die gaat eerder later geweld gewoon ronduit plegen, want de tijd van debatteren is voorbij xD...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

1 iemand is daar het pertinent niet mee eens, XD maar gaat ook niks zeggen :P...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@204 Je hebt het vandaag veertien (!) uur volgehouden om hier je ware aard te laten zien. Knap hoor. Morgen weer nieuwe kansen. Alles om mensen...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@4 De witte racisten, BEDENK dat alle witte rechtse Nazi Racisten dit soort dingen doen XD. Anders ben je geen allay van de Regenboog-demonstran...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Dani Daniel New Video์•ผ๋™์‹ธ์ดํŠธLieude DragueTommy GunnShibua KahoClothed Sex VideosJimena SanchezNaked Young GuysTsuma Netori 3Abby Elizabeth Miller LeakedAng6 NetHard Sex In HindiXxnx Video Hindi HdJessy Dubai CreampiePorn CatwgoriesHdpronMega PornhubNude Paulina PorizkovaBihari Mms VideoVillage Hard SexMegan BitchellHegre PornTemaripornPool Dance NakedBadihubAnal DeepSarah Dunsworth NudeSuper PronIndian Cartoon XnxxXxx Making VideosLesbian Video XPornographie ImageHentais. ComHentaiheaverBaddies247.Chole VevierBlas EliasEsposos PornLilykawaii NudeGay PornteenSuhagrat Ka SexTakarasagashi No NatsuyasumiNaked Pictures Of TeensXvedeo ComTravestis Brasil PornXnxx ChaineesAhegaohentaiMovies Xxx For FreeFriends Mom Fucking VideosTik Tok NudesPourno BrazilJenna Ortega Blow JobFunny Sex VideoIndian Gf NudeAunty KuliseenReddit HotmomsMadisyn Shipman NudeNude CoedFollando Con GordaNeha Mehta SexHa Joo HeeSexmex TwE621 GayXxx SwxHarley Quinn PornRecent Sex VideosHindi X Movie VideoAsian Busty NudesPorn SolaNude Pictures Of TeensHuge Boobies NakedMom Sex Pron ComMilf FocThai PornEbonybigassJoi SquirtLavaxgrll LeakedSexo Gratis GayFemboy HentaiPorn Big ButtSex Videos FIndian Xxx Porn ComHollywood KamasutraMlp PornographyBustyloversPorn RawJav AphrodisiacDesi149 ComAnne Freak On PornhubDesi Saree Aunty SexNew Hot Bf VideoCowboy SexNude Lady BeachFree Escorting SitesDarmowe Filmy PornografiiAlauragreyExhamster BbwElizabeth Olsen Oldboy NakedTiktoc PornAfter Party PornBoat XxxQuinn Finite Elevator VideoPorn AngelSera RyderHot Porn For MenEnf StoryDefloration Full Hd VideoLatina Porn SquirtFilm 3x GratuitMalayalam KuliseenXxx Delhi GirlNude Pics TeenagersNayanthara Sex SceneLocal Sex Sex VideoTicklish BondagePutas MamรกShoplyftmylfKhalida JanPawg ComPorn 4k HindiForced NakedIncestuosa XxxJapan Gang PornPrivatdelightsSoap2day FrGifs Sexo Lesbicoุณูƒุณ ูŠู…ู†ูŠMarissa NeitlingProperty Sex Full VideosPulled Down Her PantsShrunken Woman PornPorn Game SitesRate My NaughtyAnna Kendrick NakesXxxdBig Booty PornstarRashmika Mandanna Hot PicsNepali ChikuwaXx Video PoliceLasyboy TubeSex In HindiAnalvidProzo PornXnxs0nion BootyErotic Sex ComJodha Akbar SexSex PornhubPorn T N AAnime Strip