RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Fortuna haalt Fernandes terug naar Nederland

Fortuna Sittard heeft op de slotdag van de transferperiode Leandro Fernandes op huurbasis overgenomen van Juventus, waarvoor hij zijn wedstrijden speelde in het elftal onder 23 jaar. De 19-jarige centrale middenvelder is geboren in Nijmegen en beschikt ook over een Angolees paspoort. Fernandes heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij de Italiaanse topclub.

Fernandes begon bij NEC, maar vertrok al snel naar PSV waar hij in 2013 zijn eerste jeugdcontract tekende. De jeugdinternational debuteerde in het najaar van 2016 in de eerste divisie bij Jong PSV. Sinds vorig jaar voetbalde hij in Italië.

"Als 19-jarige speler wil je voornamelijk veel speelminuten maken. Als je dan de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie", verklaart hij zijn overstap. Technisch manager Sjoerd Ars omschrijft Fernandes als technisch begaafd. "En hij is voor zijn leeftijd fysiek al goed ontwikkeld en wil zich bij Fortuna Sittard verder doorontwikkelen", aldus Ars.