Leeg klaslokaal op basisschool De Wieken in Nijmegen.
Volledig scherm
Leeg klaslokaal op basisschool De Wieken in Nijmegen. © ANP

Scholen succesvol in aanpakken werkdruk

De meeste schoolteams hebben hun plannen om de werkdruk aan te pakken met succes kunnen uitvoeren. Die verlichting is voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van onderwijsondersteuners en vakleerkrachten. Dat meldt de PO-Raad die een en ander heeft laten onderzoeken door DUO Onderwijsonderzoek.

  1. Opperrabbijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Opperrab­bijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad

    De tv-serie over de Joodse Raad (EO) bracht een verzoening teweeg tussen opperrabbijn Binyomin Jacobs en Rob Oudkerk, de kleinzoon van David Cohen, een van de voorzitters van de Raad. Jacobs verachtte Oudkerk jarenlang vanwege het gedrag van zijn grootvader. Een dubbelinterview over verdriet, boosheid, opluchting en schuld. ,,Dit was zo helend, die handdruk was ook voor mijn grootvader.”
    Amsterdam
  2. Reacties op kabinetsformatie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’
    8

    Reacties op kabinets­for­ma­tie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’

    ‘Elke dag wanneer ik de politiek volg, voel ik het zand tussen mijn vingers glippen. Het maakt me angstig dat we zo machteloos staan. En dat politici op elkaar reageren, de een nog hatelijker dan de ander’ en ‘We staan niet ver af van een verloren poging om een rechtse regering te vormen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.