Jongen (15) pleegt zelfmoord na pesten (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  80 Reacties

  • 18
  • 1629x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@4 : Waarom sleept u hier racisme bij? De familie heeft het daar niet over. Als u het dus erbij sleept omdat hij bruin is, bent u zelf een racist, die aanneemt dat alle blanken racisten zijn.

Cyberbullying is een algemeen probleem, gepest of geisoleerd worden op school ook. Die jongen kijkt, naar mijn idee, gevoelig uit zijn ogen en zit tussen een groot nest zussen als enige jongen, dus moet "sterk" zijn. Rotpositie.

0
51 Wendel

@51 " ,,Ze begonnen met het gooien van eten en het beledigen om zijn getinte huid en uiterlijk”, stelt zus Saranya," zo meldt het Algemeen Dagblad.

1
52 Vilseledd

@52
Natuurlijk zal hij ook heus wel gepest zijn omdat hij een kleurtje had en hoogstwaarschijnlijk zelfs nog door kinderen met misschien wel weer een ander kleurtje. Maar anderen worden ook gepest om een puist, een bril, te dik, te dun, te klein, te lang, je naam, je gedrag,je intelligentie, je stupiditeit, je onhandigheid, of 'gewoon' omdat ze je niet moeten en omdat ze bang zijn anders zelf buiten de boot te vallen! Vandaar dat ik zeg, geef ze van jongs af aan assertiviteitstraining, maak ze weerbaar!

0
53 Bleke Betty

@51

Feitelijk kan je stellen dat pesten een vorm van racisme is. Iemand wordt gepest omdat hij ánders is. Een verschijnsel wat ik hier op NK ook velen zien doen. (niet dat ik me gepest voel, de goede verstaander begrijpt wel wat ik bedoel)

8
54 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

55 Undertaker

@55

Kom je hier nu ook al jij-bakken op zo’ n draadje? Ga een ander stalken.

7
56 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

57 Undertaker

@57

Ga toch weg, je bewijst hier zelf dat pesten nooit zal ophouden.

8
58 WijzeDwaas

@53 Het geeft aan, dat er van meer sprake is dan van geldzucht jegens een klasgenoot, die toevallig een baantje heeft. Omdat hij een kleurtje had, vonden ze het niet zo erg als 'bij een van ons'.

1
59 Vilseledd

* Verwijderd door de redactie *

60 Undertaker

N.a.v. dit artikel heb ik even een gesprekje gehad met mijn prachtige donkerbruine kleindochter van 10 jaar.

Ik zei haar dat ze pesters gewoon straal moet negeren omdat niemand er tegen kan genegeerd te worden.

Ze vroeg wat "negeren" precies is. En dat heb ik haar even letterlijk laten voelen : een praktijkoefening dus. Na een tijdje zei ze : "Stop alsjeblieft! Ik vind het héél naar wat je nu doet! Stop alsjeblieft. Ik begrijp je héél goed wat je bedoelt".

Hopelijk vergeet ze dát nooit meer!

6
61 Wheely

Tja, die verhuftering begint al op jonge leeftijd tegenwoordig. Schattige mensen worden die pesters later. De ouders mogen er apetrots op zijn. NOT

0
62 NICOLINO

Wees wijzer en doe die sociale media de deur uit, geeft zoveel rust en vrije tijd.

Weg met die onzinnige dingen ook voor je kinderen een heel goed advies, wees toch eens wijzer ouders.

0
63 corretje

Vreselijk om dit te lezen, toevallig verleden week de film SPIJT gezien op NPO3 waar dit ook speelde, zou nuttig kunnen zijn voor velen scholen. Denk dat dit een probleem is wat te vaak onderschat wordt. Intens triest

0
64 Bethje

@52 : Dat had ik gemist. Pardon.

0
65 Wendel

@23
Ik denk dat velen zich wel herkennen in pesten vroeger, zo ook ik.
Hoe afschuwelijk ook, toch denk ik dat heden ten dage het pesten zoals nu gebeurd via social media meer zelfmoord slachtoffers treft dan toen, al heb ik natuurlijk geen cijfers.
Wat op social media wordt gegooid, blijft op social media.
Dan kun je je laptop uitdoen, je mobieltje uit, maar je staat op het www en dat behelst niet je eigen omgeving, maar de hele wereld.
Ook waar ik woon heeft een 15 jarige het leven gelaten door zelfmoord vanwege treiteren via oa social media.
De maatschappij verhardt, en dat zie je op oa Facebook en fora waar mensen volledig los gaan op hen, die een andere mening toegedaan zijn, zoals bv in de pieten discussie.
Volwassen mensen, vaders, moeders, opa's en oma's, die menen zich zodanig tegen andersdenkenden mensen te moeten en kunnen profileren, waar de honden geen brood van lusten.
Zij zijn het voorbeeld van de jeugd, zij zijn het die kinderen respect moeten bijbrengen in hun opvoeding.
En natuurlijk zijn er kinderen die dat mee krijgen van thuis, maar er lak aan hebben, en een zondebok zoeken voor hun eigen ongenoegen.
Pesten is op vele scholen ook nog ernstig onderschat, en maakt dat slachtoffers zich in de steek gelaten voelen.

0
66 wereldburger

Wat is het toch een verrijking op deze wereld he die (a)sociale media. Tuurlijk is pesten iets dat al langer gebeurd, en ook al gebeurde voordat er internet was. Maar toen kon je er direct iets tegen doen. Ik was zelf een dik jochie en werd pas slanker in mijn pubertijd. Op de basisschool was ik dan ook altijd de pispaal en werd ik Billy Turf genoemd. Dat ging een tijdje door totdat mijn opa zei "je moet dit niet op je laten zitten, maar ga eens op hun zitten". Het duurde bij mij ook even voordat het kwartje viel, maar opa bedoelde "gooi je gewicht maar in de strijd, leg ze op de grond en ga bovenop ze zitten". Heb ik 2x gedaan en daarna was het over en uit met de pesterijen. Kinderen werden bang voor het feit dat als ik ze te pakken had, ik op ze ging zitten en ze alleen maar bevrijdt konden worden door een volwassene (op het schoolplein onze hoofdmeester). Natuurlijk kreeg ik voor dit gedrag straf op school, maar toen de hoofdmeester hoorde waarom ik dit deed, trok hij direct de pesters aan de oren erbij. En was het afgelopen. Alle ouders moesten langskomen op school en toen bleek ook dat de ouders van niets wisten. De schoolleiding heeft (in der tijd) hard maar rechtvaardig ingegrepen. En hun beslissing is door alle ouders gerespecteerd. Helaas is dat iets van vroeger. Want tegenwoordig is er met sommige ouders van pestkoppen niet eens een normaal gesprek (als schoolhoofd ) mogelijk. De ouders zijn soms nog erger dan hun kind(eren). Opvoeding krijgen sommige kinderen echt niet meer mee van huis uit. Maar verwacht a.u.b. niet van een school dat die uw kind opvoedt.

0
67 Een hardwerkende ZZPer

@52

Heb 'm op AD gelezen, zou iedereen moeten doen. Die berichtgeving heeft meer impact

http://www.ad.nl/binnenland/15-jarige-jongen-pleegt-zelfmoord-na-pesterijen~a42040ba/

1
68 Liwwie

@61 Je voorbeeld is niet vergelijkbaar en negeren werkt alleen, wanneer het geloofwaardig is.

Je bent iemand om wie de negeerde in dit geval geeft en omgekeerd, dus dan is negeren een straf. Een pester zal zich niet afgewezen voelen door zijn slachtoffer, wanneer de laatste de eerste negeert.

De leraar op tien meter afstand wel verstaan en een pester op één meter afstand niet, daar trapt geen pester in. Fysieke pesterijen voel je, dus dat is al helemaal niet negeerbaar. De pester zal zich in zijn idee gesterkt voelen, dat zijn slachtoffer ze inderdaad niet allemaal op een rijtje heeft. Het beste is hard terugslaan of iemand onverwacht aanvallen, dus de sociale regels, dat je iemand niet in de rug aanvalt, negeren (toch nog negeren).

Met de komst van internet werkt negeren al helemaal niet. Je kunt computer of smartphone wel uitzetten, maar het internet gaat dag en nacht door en de pesters ook. Je blijft over de tong gaan, waardoor je op een gegeven moment wel moet kijken.

Het enige middel is vals worden, al besef ik wel, dat niet iedere pester dat durft.

0
69 Vilseledd

Kom zeg, er moet echt wel meer aan de hand zijn dan alleen pesten. Als zoiets je tor zelfmoord aanzet, ben je echt al wel labiel.

4
70 David

@68

Bedankt voor de link. Er is een mooi mens de dood in getreiterd. Precies wat zijn treiteraars schreven: je bent niet geschikt om te leven………..

2
71 WijzeDwaas

Ik zou langs deze weg alle nabestaanden van deze jongen heel vee sterkte toe willen wensen.

Dat gezegd hebbende;
Ook al zijn de meeste reacties hierboven hoopgevend, toch doen sommige nogal hypocriet over.
Als ik bijvoorbeeld kijk naar de manier waarop met name Doortje Bont hier bejegend wordt/werd;
dat is toch een toonbeeld van cyber pesten, tegen het stalken aan.
Als ik me goed herinner werd hier op een zeker moment zelfs de naam van de een of andere wetenschappelijk publiciste aan Doortje gekoppeld, compleet met website en werklocatie.
En ze is niet de enige hier die op een dergelijke wijze wordt aangepakt.

Zelf ben ik ook niet de meest zacht zinnige, en neem zeker geen blad voor de mond als ik extremisme/racisme danwel de impliciete goedkeuring van extremisme/racisme tegenkom hier op het forum. En zeker de systematische ontmenselijking van bevolkingsgroepen wekt een zeker fanatisme in mij op.
Maar het kenbaar maken van persoonlijke gegevens, het opstellen van lijstjes met "foute" forumdeelnemers en dergelijke zaken is toch een serieuze vorm van cyber pesten/-bullying, naar mijn mening.

0
72 Luythaegen

Uiteraard heel triest en de pesters moeten snoeihard worden aangepakt, inclusief de ouders van de pesters.
Las elders dat de ouders van deze jongen geen Nederlands spreken, ook niet écht handig van de ouders vind ik, nalatig zelfs.

1
73 Sneeuwbal

@70
Ofwel heb je totaal geen idee waar je over praat, ofwel probeer je bewust de gevolgen van pesterijen/stalking/vernederingen te downplayen, omdat je zelf zo'n bully bent die er behagen in schept om anderen te pesten/stalken/vernederen.
Anders kan ik me niet voorstellen dat je zo'n reactie hier plaatst.

0
74 Luythaegen

@69

@61 bedoelt het ongetwijfeld goed. Maar suïcide wordt maar door weinigen écht begrepen. Als je lijdt onder psychisch leed dan kan onontkoombaar het enige wat uitkomst biedt het vermoorden van datzelfde psychische leed zijn. Zijn enige uitweg om zelfrespect te behouden is om dat zelfde zelf te vermoorden.

De grip op het leven verliezen roept veel op in een mens. Met name onbekende emoties. In zijn intiemste, onuitspreekbare vorm refereert het aan wat we ten diepste kunnen ervaren. Namelijk, het doden van onszelf.

2
75 WijzeDwaas

@73

Nalatig vind ik hen die hetze voeren tegen vreemdelingen.

4
76 WijzeDwaas

@74 "Las elders dat de ouders van deze jongen geen Nederlands spreken, ook niet écht handig van de ouders vind ik, nalatig zelfs."

Ga er maar aan staan, die binnensmonds mompelende Nederlanders te verstaan.

0
77 Vilseledd

@29 ( Quote)” Het pesten op de scholen heeft een duidelijke functie om de kinderen te harden voor de " harde maatschappij" en ook om deze maatschappelijke hardheid te bestendigen. In de latere werkkring gaat men uiteraard gewoon door met deze praktijk. De functie aldaar is om de machtsstrijd op de werkvloer te kanaliseren.”
Nee, diezelfde maatschappij moet leren die minder weerbare mensen te beschermen. Daar ligt momenteel het probleem van pesten. Pesters hebben een lager emphatisch vermogen, en vaak een negatief zelfbeeld die ze projecteren op iemand die minder weerbaar is. Het doel is om uiteindelijk t.a.v. de omgeving een hogere status te krijgen. De pester zou hierop aangesproken moeten worden op zijn gedrag en gecorrigeerd.
Ik weet niet hoe het er in uw bedrijf aan toe gaat, maar in ons bedrijf heb je te houden aan een ethisch protocol. Pesten wordt net zo streng gestraft als seksuele intimidatie, en kan tot ontslag leiden. Dit is een signaal die het bedrijf uitdraagt. Managers kunnen als zij na een klacht geen actie ondernemen tegen dit soort mistanden door hogerhand op het matje geroepen worden, en ook een sanctie opgelegd krijgen als zij weigeren er iets aan te doen.
(quote)” Pesten is een algemene menselijke eigenschap en heeft dus een duidelijke functie.”
Pesten is geen algemene eigenschap, niet iedereen doet het. Pesten is een middel voor mensen om t.a.v. de groep een beter aanzien te krijgen of hoger in de rangorde te komen. Net zoals de apen in het wild een rangorde bevechten. Ik mag toch wel hopen dat de maatschappij van tegenwoordig wel een iets hogere beschaving bereikt heeft.

0
78 Mvid-

@78 Ook zo'n schandalige reactie, die @29 , waar je nu op reageert. Als diezelfde maatschappij ook de andere kant uitkijkt, als het slachtoffer de pesters ont-oogt, dan kan ik er vrede mee hebben, maar je zult dan vaak zien, dat een school dan ineens wel kan reageren. Ook schandalig, dat het Grotius niet in de media genoemd mag worden. Kennelijk zijn de zeven lettertjes van hun naam belangrijker dan een mensenleven.

0
79 Vilseledd

@78 : Nieuwskoerier heeft ook huisregels!!

Maar die worden dagelijks door dezelfde mensen hier aan hun laars gelapt! Zowel van zogenaamd "links"als "Rechts".

3
80 Wheely

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

24 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

41 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

4 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

4 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Naughty American Porn DownloadSexcy Porn VideoChataveMuni Ki BfMilf DeepthroathDelhi Ka SexSunny Leone Sex PositionDreianova PornSunny Leon XnxxNamitha XvideosJenna HazBeeg HqLela Star NudeAunty Hindi SexLow Quality Porn DownloadGelboorTaboofantzyLarge Penises PicturesSariixo Onlyfans LeakedArjun Sex VideoMalu Trevejononly FansPorn Lesbian LatinaJennifer Lawrence Nude In No Hard FeelingsDonkey Punch PornXxnx Mom And SonMassage ThreesomeJules JadeJav789Megan Mccarthy NudeFemdom MoviesFrottage PornBrittany-andrewsPorhunSexmoviesXxx Free PornTokenfoxChturbtXxxporno MexicanasPorn OralsexDescarga Pornos GratisThiccaDebra From WweFuterrama PornLmmeganliveCawd-551 EnglishSky Bri Sex TapeSilk Saree SexPorn ThugsTanya Tate LesbianCelebraty Nude PicsPron MangaZoe Saldana HotXxx Hd Bangla VideoLoretta__rozeJapanese Wife PronPokemon Bonnie PornBambi Doe PornRu Le 34Lasbian NakedBbc Wife PornNaked Lesbian SexyAmeteur Porn CastingNooddlemagazineNudeviaXnxxdadBlack Porn StrasAsmr HentaiPırnoOne Piece Porn VomicsNude CatfightingStepon PornNew Indian Girl XxxJapanese Boobs XxxUbtjohnBee GLebisan XxxBollywood Actress Sunny Leone Sex VideoReal Daughter Father PornPorn Deep ThroathGand PicBikiniriotAthletic PornXxxsitesGwen Ben 10 HentaiReddit Best Porn VideoWanessa BoyerMilf LingerieCoco VamdiLyra AmorrLori HeuringRule 34 TifaJapanese Sex PartyWas Cameron Diaz In PornFuck MeHihg Heels PornFree Hd Porn VediosHairy Porn BlackRough PronGirldoporn FreeNsfw AnimatedXhzmstersHuge Asian TitsBangbros AdsHollywood Actress Nude SceneMallu Sex TubeMost Beautiful Women PornSunny Leone Last PornSeal Broken XxxBlow Job TitVideo Glory HolePornos MamisWatchxxfreeVouyour HouseHub Porn HubSexy Video Brazzer ComEnglish Bf Sexy HdNew Couple SexBig Black Nigga Balls HdEmilia Clarke NudesOhsoyoujade NudeNudeblondewomenXhub VideoXnxx Desi PriyaPorn JapanesZoey Holloway MomNude Massage GifsPorno Hentai Sem CensuraBlack Lrsbian PornGhetto Barbie PornMaid Ki ChudaiKim Basinger Nude NakedMan To Man PronBrazzer PornographyTik Tok 18 OnlineRobin R34Xhamster.comnDown PornNude MalayaliMobile Shop SexSexe PronoPornos Mas CalientesJennifer Lawrence Naked SceneHot Sax VidioFranceska Jaimes PornPool Boy PornMoms Bang Teens PornXxxcaptionsMichelle Maylene NudeAi Enhanced PornTraler Porn