door Havermout in Overig  ·  79 Reacties

  • 2
  • 986x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

praat met je buren als je wilt gaan klussen, spreek een tijd van beginnen en stoppen af, weten je buren waar ze aan toe zijn.

0
51 hendrika

@4 "Maak van de Zondag weer een dag van rust. Ga een eind wandelen of fietsen, speel een spelletje met kinderen, of lees achter in je tuin of balkon een spannend boek, ga zwemmen of desnoods bij iemand op bezoek om gezellig bij te praten. Of ga naar de kerk."

Of ga naar de kerk. Juist, je wist gewoon dat dat zou komen. Ik vind zondag de uitgewezen dag om thuis te klussen, leuke dingen met het gezin kun je beter op Zaterdag doen, dan is er vele meer te doen. En de kerk is tijdverspilling vind ik.

3
52 AT Jist

Ik ben voor een nationale klusweek. Alleen in die ene week mag je klussen. De rest van het jaar is het verboden.

Ga ik op vakantie die ene week.

2
53 zeikenderechter

@23
Lekker in een hutje op de hei gaan wonen

1
54 Deelname

@6

LOL +++

1
55 Deelname

* Verwijderd door de redactie *

56 Dirk2137

@25 Ik begrijp wat je bedoelt, uiteraard geeft klussen overlast, echter, er zijn veel mensen die afhankelijk zijn van het weekend om te klussen, dan zou er maar 1 dag in de week overblijven.
Deze situatie heb ik zelf meegemaakt, een buurvrouw attendeerde ons erop dat niet iedereen dit zou kunnen waarderen en omdat we slechts de weekeinden hadden, hebben wij ook op zondagen geklust.

1
57 Koortje

Als ik ergens een pesthekel aan heb dan ik het wel aan klussen. Niet op zondag of wat voor dag dan ook dus.

1
58 greenmango

Gewoon afspraken maken met je buren. Misschien kun je gaan boren terwijl zij een stuk aan het fietsen zijn of zo. Iedereen blij.

11
59 Pretletter

moet kunnen , mijn nieuw buur komt het eerst ff zeggen.

1
60 120db

Ik zie geen probleem zolang het niet drie uur ' drie uur nachts is

0
61 MarcusCole

Ik heb ook altijd nog die twijfel om buiten iets te doen op zondag. Zoals ramen lappen en daar komt notabene geen lawaai aan te pas. Ik doe het dus wel als het me beter uitkomt. Ik woon ook niet in Staphorst. Maar "ze" bestaan nog steeds, die de zondag als een godendag zien en dan mag je niets doen. Tegenwoordig kun je toch best je heg gaan snoeien op de zondagen. Of klussen. Ik hoor het hier ook wel en vind het prima.
Was een keer met m'n zoon geld ophalen rond de kerstdagen voor z'n krantenwijk. Oke, zondag kwam goed uit. Bellen we aan bij een zeer gelovige en die wilde niets geven omdat het zondag was! Kom morgen maar terug! Dacht dat we tegenwoordig wel wat moderner warenquestion

1
62 Liz

Af en toe moet kunnen, maar het weekend is voor voor veel hardwerkende mensen een moment om even tot rust te komen, dus mag er wel een beetje rekening mee gehouden worden. Het zou wel fijn zijn als je in ieder geval je meest directe buren van te voren een seintje geeft als je flink herrie gaat maken een hele dag. Dan kun je als buren bijvoorbeeld een dagje uit plannen zodat je er geen last van hebt.

1
63 Anubis

@43 Begrijpend lezen is blijkbaar te moeilijk voor je. Je kunt elkaar informeren, natuurlijk; dat zal vaak een hoop ergernis voorkomen, maar altijd met iedereen rekening houden kan eenvoudig niet en er zijn gewoon regels met betrekking tot (geluids)overlast.
Welke dag van de week is jouw rustdag? Werk je in ploegendienst? etc. Er is altijd wat.

1
64 kritischelezer

Hier is iedere dag van de week wel iemand "aan het klussen"... Maar ik hoor liever het geklus van iemand "in de verte" dan dat ik 7 avonden op een rij de bbq rook van de overburen in mijn huis ruik.

0
65 ObJener

@57 ; Ik heb het meeste werk in de avonden gedaan en 2 zwaardere klussen (met de meeste geluidsoverlast) uitbesteed waardoor die gewoon tijdens kantooruren gebeurden.
Schuren op het handje dus dat hoorden de buren niet.

Maar ach... Als jij er eenmaal woont en er driemaal per jaar weer een nieuwe bewoner komt die de hele toko gaat verbouwen in de weekeinden, maandenlang... dan begrijp je eindelijk waarom die buren daar niet zo blij mee waren maar heb je je rechten om te klagen verspeeld.

1
66 Mariska3

@62 ; Dat is hier geen probleem en ik woon nog wel in de biblebelt. Het gaat echt alleen om geluidsoverlast en dan vooral in de zomer als iedereen slaapt met de ramen open. Er zijn de laatste jaren veel Randstedelingen bij gekomen en die hebben helaas toch een andere kijk op 'overlast'.

1
67 Mariska3

@23 Heb ik hier ook wel. Ben 2 jaar geleden naar een dorp verhuisd van een appartement naar een huis met een tuin. Dan ook nog op een plek waar ik zo ver mogelijk van de snelweg woon en toch nog op redelijke afstand tot mijn werk.
Er zijn eigenlijk maar weinig dagen dat er niet een buurman aan het klussen is met zoveel herrie dat je niet buiten kunt zitten, vrijwel ieder weekend en iedere avond. Is die ene net klaar met zijn drilboor en verbouwing van zijn badkamer, dan begint de ander met graafmachines zijn achtertuin onder handen te nemen, als die klaar is begint een ander met andere werkzaamheden. Ik heb buiten zitten eigenlijk al opgegeven. Ik weet het, is allemaal maar toeval, maar daarvoor ga ik niet in een dorp wonen.
Dan ben ik dus expres ver van de snelwegen gaan wonen, maar rondom mijn woning zitten in elke straat wel een paar huizen die het nodig vinden om houtkacheltjes te stoken waardoor je het grootste deel van het jaar die lucht continu inademt. Ik was midden in de stad in een appartementje van de woningbouw beter af!

1
68 Anubis

@68 . Ik snap dat geluidsoverlast heel erg vervelend kan zijn maar je kan mensen moeilijk verbieden om hun huis op te knappen. U bent waarschijnlijk ook niet geruisloos in uw nieuwe huis getrokken.

3
69 Tralalala

Het is zeker niet achterhaald, de zondagsrust. Lees eens op intermediair, er is veel te doen over stress en hoe je dat reduceert, want de burn-outs rijzen de pan uit. En strikt scheiden wanneer je jezelf wel en niet aan stress blootstelt, dat is iets dat iemand alleen kan als in de directe omgeving niet gelijk een enorme hoop herrie is, de hele dag.

Op tijd waarschuwen, minimaal, dat je dat van plan bent, zodat mensen eventueel kunnen kiezen voor een dagje in het park in plaats van thuis ontstressen.

2
70 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

71 Geert

@68 ik woon in een huurappartmentje in een nieuw bouw wijk , er is constant lawaai en herrie , vooral in het weekend , ik irriteert mij meer aan jankende baby's dan een klussende buurman vooral omdat dit er 's avonds mee ophoud die baby niet en als ze stoppen met janken gaan ze krijsen en dan gaan ze schreeuwen in het speeltuintje voor mij tot ze in de 20 zijn question gewoon koptelefoon opzetten scheelt wel tegen prikkels

1
72 MarcusCole

@68 ; Je zou maar zo in mijn wijk kunnen wonen. En als het geen houtkachels zijn (winter) dan zijn het de bbq's (zomer). Die vind ik zelf erger dan de houtkachels, ook omdat je in de zomer de ramen open wilt hebben.

En ik woon dus in een appartement.. binnen gaan zitten als een buur aan het timmeren, boren, machinaal schuren/zagen, hakken e.d. is helpt dan niet.

0
73 Mariska3

@67 "Dat is hier geen probleem en ik woon nog wel in de biblebelt. Het gaat echt alleen om geluidsoverlast en dan vooral in de zomer als iedereen slaapt met de ramen open. Er zijn de laatste jaren veel Randstedelingen bij gekomen en die hebben helaas toch een andere kijk op 'overlast'."

***

Ja, dat is niet meer prettig wonen zo.

0
74 Liz

@69 Ik zeg ook niet dat ik het mensen wil verbieden, ik constateer alleen maar dat er veel overlast is. En geef nou toe dat het wel triest is dat je echt iedere avond overlast van de een of ander hebt?

Ik ben overigens wel geruisloos in mijn huis getrokken. Ik hoef niet zo nodig de hele toko te verbouwen. Hooguit met laminaat leggen kan er wat overlast zijn geweest, maar dat deed ik alleen 's middags.

@72 In een appartement heb je inderdaad wel eerder overlast vanwege de geluidsgolven die door het hele complex gaan. Ik heb destijds toch ook wel buren gehad die 's morgens om 8 uur begonnen en doorgingen tot na tienen 's avonds. Jankende en krijsende kinderen heb ik hier ook, mijn directe buren kunnen er wat van. Maar daar heb ik persoonlijk minder moeite mee dan een drilboor.

0
75 Anubis

@72 Ik ga echt geen koptelefoon opzetten, als het zo erg is zou ik direct gaan verhuizen. Dan moet ik de hele dag muziek op een koptelefoon horen? Of je bedoelt gehoorbescherming? Zo'n ding knelt behoorlijk, dat hou je geen uur vol.

0
76 Anubis

Zit meestal muziek of podcasts op

0
77 MarcusCole

Ik vind het als andersgelovige wel prettig dat er 1 dag in de week wat meer rust in de omgeving is.ook de kinderen mogen op zondag minder, dus niet op het pleintje spelen en lawaai maken. Als iemand dan gaat boren is het vervelend. Doe op zondag wat klussen die stiller zijn, zoals behangen, lampjes ophangen, schoonmaken, strijken en al die huishoudelijke klussen die gewoon doorgaan. Kan je op maandag avond weer je gang gaan en zaterdag mag je van 0800u tot 22.00u. Is het nou echt zo lastig om rekening te houden met je omgeving. Als iedereen dat doet... wel zo prettig. Zoals erer is aangegeven is het in de randstad continu lawaaiig. Is get niet de metro die 24huur moet kunnen rijden, dan is het wel heien in de nacht of andere werkzaamheden, de werkloze buurt die nog even om 3.00u s'nachts moet kunnen feesten en de aanpalende wijken wakker moet houden (zevenkamp, ommoord in Rotterdam) . Of het nou een weekdag is of niet... Ik ben blij van die herrie af te zijn.

0
78 Merlinswit

Heb zelf met mijn broers onroerend goed
In het huurcontract staat vet onderstreept geen (klus) lawaai op zon en feestdagen
Heeft niets met geloof te maken maar gewoon omdat wij vinden dat al onze huurders recht hebben op minimaal een dag rust uitslapen ed
Heb zelf vroeger in een flat gewoond en het was bijna elke week wel bal
Of een aannemer was bezig van maandag tot vrijdag en dan starten in de weekends en feestdagen de handige Harry,s nog eens
Hadden een buurvrouw die alle soorten klusbladen in huis haalde en met de nieuwste trends mee moest doen
Vorig jaar een kamer verbouwd maar dit jaar gewoon weer opnieuw beginnen met diezelfde kamer omdat er weer een nieuwe trend ontstaan was die zij weer moest hebben
Dus geen geklus op zondagen en feestdagen in onze huizen

0
79 eoghanfeehily

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Dat is de Russische versie in strijd met het internationale recht....

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage....

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ik herken alleen maar een slaafse mentaliteit bij jou Vage....

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@70 Doe niet zo onnozel. Dat van Macron met de Baas natuurlijk. ...

10 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Tom Middendorp "de afgelopen jaren zijn ze (de russen) alleen maar aan het verdedigen geweest"Nadat de VS puppet regering in Oekraïne...

11 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@69Welk telefoongesprek ?...

17 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36"We must solve these challenges before we sent people through this region of space"En in 1969 deden ze het simpelweg met een rollet...

19 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Ben je nog aan het nadenken over dat telefoongesprek?...

20 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@34Wat je er ook van zegt , Nasa legt duidelijk uit dat er een groot verschil is met een baan om de aarde en daarbuiten."we have to pas...

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Daar gaan weer wat van je centen. https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1781355358524522508...

25 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Hidden MasturbatingGoblin PussyPorn Star TubesBimbo PornHansel GrettelGuru PornMomson CreampieShe Loves CummingPor HikGirlsxnxxMia Khalifa Hd WallpaperSexy Girls In SkirtsForest PronTeen Brother And Sister SexIndia Sexy PornWife Anal GangbangBest Milf HentaiVideo.pornoKatie Mcgrath NudeFree Porn In MexicoJessica Alba AssBlonfe PornSexy Blue Film Sexy Blue Film Sexy Blue FilmMiya Khalifa Xxx VedioFilm Prono GratuitsFoto De PrnoHot Sex XvideosHollywood Ki BfRiriko KinoshitaKate KurayAngela White Onlyfans LeakXxxsistarBigbootypornoBbw AsseatingHentai Manga WebsitesXxx StoriresAfrican Porn SitesSae__ CamSex Bhabhi ComX Video BrazzersCxnxCartoon Sex Xxx ComClassic Vintage Porn VideosIsis TaylorHianta PornSpanking Otk VideosJason SweetsTeen Erotica StoriesXvidrisOlivia Black NudeSister XvideoAmateur Bbc AnalPashtoxxx VideoSiri Dahl JoiMomcuntXnxxsexmexSexual CastingFull Hd Porn InSexy Video Sex Video SexWww.sexmex.xxxForced Japanese Porn VideosVanessa Lane PornPorhnMasturbate EbonyFrance PornographyX Video RepBangla X Hd VideoSoumya Sex VideoDesi Cum In MouthAmala Paul NippleXxxx Video AmericanImpitis PornOne Penis JvidFemdom SlappingCheating Wife Caption PornShowbuaXmaster In IndiaBig Booty Gay TwitterXxx YzPublic Porn HdIndian Prono VideoHot Belly Dance VideoThot SpotFilm X BeurettesXxxvideoswXxx39Hindi Chut Ki VideoCheckervietHypnotubwAdult PronAnna Bell Peaks PovLesbian Squurt PornAmater SexeDaisy Taylor XxxTrib LesboLatin PornCartoon PornvidsMature Nl ComNicolette Shea New VideoMassage And Sex VideoHinata Blow JobBlondegummybearBrother Sister Sex IndianSister SquirtAlhoa TubeLinks PornôsRapid Pregnancy PornLusting For Stepmom مترجمHot Mom Hd Porn VideoIndian Big Boobs Web SeriesPorn Industry VideoCartoon Japanese PornLana Rhodes Full VideosPorntn ComFilmes.pornUnder Table FootjobSex Video Video VideoPuri SexLadki Ladki Ka BfCamilla Araujo LeakKamwali Ke SathIncestoo XxxDanielle Harris NudeIdols JavCoochie PicsRedheadwintrrRubi RayPornoboqueteVerne Troyer Sex TapeAdolecentes PornografiaMovies About CuckoldingBlack CrampiesChastity Cage PornMiya Kalifa XxHot Hindi Sex ComTabu Hot SexModel Gay Sex VideoFat CameltoeLucy Lawless NakedPolygamous PornRedtubMs SapphireNude ClapPorn NovelGreedygroveggCute Redhead NudePornografia Chicas CalientesWatch Free Xxx VideosEropicsKerala Xvideos