RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Amerikaan schiet vanuit auto zeven mensen dood, 22 gewonden

Hulpdiensten na de schietpartij Beeld © Screenshot CBS News

Een man van in de 30 heeft in de Amerikaanse staat Texas vanuit zijn auto tientallen willekeurige voorbijgangers neergeschoten. Daarbij zijn zeker 7 doden gevallen en 21 gewonden.

De schutter werd door de politie gedood bij een bioscoop in Odessa. Het gaat om een blanke man van in de 30, aldus de politie tijdens een persconferentie. De identiteit is bij de politie bekend. Wat zijn motieven zijn geweest is nog onduidelijk.

Verkeerscontrole

Het bloedbad begon toen de verdachte bij een verkeerscontrole werd tegengehouden. Hij schoot de agent neer en sloeg op de vlucht. Uiteindelijk stal de man een bus van een postbedrijf waarmee hij naar de bioscoop reed. Onderweg schoot hij meerdere mensen, onder wie een aantal agenten, neer.

De politie vermoedde in eerste instantie dat twee verdachten op verschillende plaatsen het vuur hadden geopend. Er werd gezocht naar een verdachte in een gestolen bus van een postbedrijf en een in een pick-uptruck. De politie gaat nu maar van één verdachte uit.

Breaking news-verslag van CBS News:

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter laten weten dat hij op de hoogte is gesteld van de situatie. De politie en de federale recherchedienst FBI onderzoeken de zaak, zegt de president.

Begin augustus was in Texas ook al een grote schietpartij. In El Paso vielen 20 doden en raakten 26 mensen gewond toen een man met een automatisch geweer het vuur opende in een filiaal van de supermarkt Walmart. De dader had het vooral gemunt op mensen van Mexicaanse afkomst.

Bron: RTL Nieuws