Steun voor bekritiseerde Ten Hag: Ik vind dat hij met Ajax op de goede weg is

Steun voor bekritiseerde Ten Hag: "Ik vind dat hij met Ajax op de goede weg is"

28-08-2019 17:33
64

Ajax is niet gebaat bij het vrije weekend in de Eredivisie. Dat stelt Jan Wouters. Net als PSV, Feyenoord en AZ kregen de Amsterdammers extra rust in de aanloop naar de komende Europese duels.

Wouters, oud-speler en -trainer van Ajax, vindt het een onverstandige maatregel. "Het beste is om met een 'nieuwe' ploeg zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. Jonge jongens moeten in staat zijn om drie wedstrijden in de week te spelen. Volgens mij vinden de spelers dat zelf ook het fijnst", zegt hij tegen NUsport.

De zeventigvoudig Oranje-international ziet dat het verdedigend soms nog wankel is bij Ajax. "Ze krijgen momenteel meer goals tegen dan vorig jaar om deze tijd. Ajax speelt altijd vooruit en zet druk op de helft van de tegenstander, en dan moet de restverdediging goed staan." Wouters mist Matthijs de Ligt. "Hij was achterin de leider in woord en daad. Nu is Daley Blind degene die weet hoe het gespeeld moet worden en waar nodig op te treden."

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het - ondanks de kritiek van de laatste dagen - goed voor elkaar, vindt Wouters. "Hij moet veel met de nieuwelingen praten, ze beelden laten zien. Natuurlijk blijft het moeilijk om nu al direct stappen te zetten, maar ik vind dat hij met Ajax op de goede weg is."