door Hadito in Politiek  ·  299 Reacties

  • 31
  • 1444x gelezen
Reageer met een Emoji
4
22

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

251 Geert

@239 . JIj mag dat denken en vinden. Aangezien er geen andere opties meer zijn dan een harde Brexit is het de hoogste tijd om dat nu eindelijk te doen. Gaan met die banana. Boris heft helemaal gelijk. Hopelijk lukt het om nu eindelijk per 31/10 ui tde Eu weg te gaan.

7
252 PFL

@252 De deal is nog steeds een optie! En daar zijn minder mensen tegen dan tegen een no deal Brexit. Johnson heeft helaas nog nooit gelijk gehad.....

2
253 Rare Rakker

@253 . Welke deal?. Het parlement heeft alles weggestemd.

Ze moeten eens ophouden met dat gezeik en gewoon uit de EU gaan en dan zien ze vanzelf wel waar het goed of niet goed gaat.

6
254 PFL

Als het VK het op eigen houtje redt en misschien zelfs succesvol is, zal de EU binnen 10 jaar uiteenvallen denk ik. Het is een prima test-case.

2
255 logikus

@254 Waarom blijf je het feit negeren dat het parlement OOK de no deal heeft weggestemd?!?! En met veel meer tegenstemmen dan de deal. Dan is het toch zeer ondemocratisch en dictatoriaal om toch die no deal er door heen te drukken door het parlement buitenspel te zetten? Als je dan een keuze moet maken, kies dan voor de oplossing met de minste tegen stemmen, dan ben je het meest democratisch bezig.

1
256 Rare Rakker

@256 . Goed hoor, bel Boris even om te vertellen wat hij moet doen. Succes ermee.
Ik blijf hopen op een harde Bexit. Dan weten we meteen hoe zoiets werkt en Hebben we een voorbeeld voor anderen. Daarna hoop ik dat het de UK prima zal vergaan met minder parasieten, geen inmenging meer van de Brusselse dictators en hopelijk een florende economie. Het kan een paar jaar duren zo'n transitie maar daarna, wie weet.

6
257 PFL

@246
Psje, nog even over Dyson
Het volgende staat op Wikipedia:
"In January 2019 it was announced that Dyson would move its headquarters to Singapore to ramp up manufacturing for their electric vehicle, stating Asia trade will be their main focus and commenting that the company was unhappy with EU/UK bureaucratic restrictions

Lees je even mee:
"the company was unhappy with EU/UK bureaucratic restrictions"
Dat lijkt me toch niets met brexit te maken te hebben!

En dan over de Dyson productie
"Production moves to Malaysia and Singapore[edit]
Dyson vacuum cleaners and washing machines were made in Malmesbury, Wiltshire until 2002, when the company transferred vacuum cleaner production to Malaysia. There was some controversy over the reason for this move, as well as over plans to expand Dyson's factory to increase production.[19] Trade unionists in Wiltshire claimed that the move would negatively impact the local economy through the loss of jobs.[20][21] The following year, washing machine production was also transferred to Malaysia.[22] This move was driven by lower production costs in Malaysia (30% less than in the UK); it resulted in the loss of 65 jobs.[23]
In 2004, the Meiban-Dyson Laundry Manufacturing Plant was opened in Johor, Malaysia. The RM10 million (approx. US$2.63 million) plant is a joint venture between Dyson and the Singapore-based Meiban Group Ltd., which has manufacturing facilities in Singapore, Malaysia and China.[24] Dyson stated that the cost savings from transferring production to Malaysia enabled investment in research and development at their Malmesbury head office.[25]
In 2007, Dyson formed a partnership with the Malaysian electronics manufacturer VS Industry Bhd (VSI) to take on a major role in Dyson's supply chain, from raw material sourcing and production to distribution. VSI also undertook an extensive production plan to supply finished product to Dyson's markets around the globe (America, UK, Japan, etc.).[26]
It is said that Dyson has around 7,000 employees.[27] Dyson has not publicly stated where those employees are located, though it is known that VS Industry Bhd (VSI) currently has around 4,250 employees at their Malaysian facility which manufactures Dyson products,[28] and in 2007 it was reported that Dyson alone was responsible for 80% of VS Industry Bhd revenue.[29]
Dyson launched a $360 million plant in Tuas, Singapore in 2013, which can produce 4 million digital motors a year.[30] In 2016, Dyson injected $100 million to increase output to an estimated 11 million digital motors a year.[31]"


En dan over Dyson UK.
Let je even op de jaartallen?
"UK expansion at Hullavington[edit]
On 28 February 2017, Dyson announced a significant expansion programme in the UK, opening a new high-tech campus on the former RAF Hullavington Airfield in Hullavington, Wiltshire, about 5 miles (8 km) south of its Malmesbury site.[32][33] It has been suggested that research there will focus on battery technologies, following the acquisition of US start-up Sakti3, and robotics.[33]"

En dan dit jaar:
"HQ moving to Singapore[edit]
On 22 January 2019, Dyson announced plans to move the company HQ to Singapore, to be closer to its fastest growing markets.[34]

En:
"the company was unhappy with EU/UK bureaucratic restrictions"

1
258 tegenzinnig

@258
Het linkje (https://en.wikipedia.org/wiki/Dyson_(company)), kan je het nog eens zelf nalezen.

0
259 tegenzinnig

@257 Je blijf in je eigen straatje lullen. De deal kan volgens jou niet wang die heeft het parlement weggestemd maar dat ze met een veel grotere meerderheid de no deal hebben weggestemd negeer je compleet!! Dat is behoorlijk struisvogel gedrag!

2
260 Rare Rakker

@254 [Het parlement heeft alles weggestemd.]
Ook de no-deal... Wat snap je daar niet aan?

1
261 TedjeR

@261 Hij is voorstander van een no deal dus dit soort vervelende feiten negeert hij liever en steekt hij liever zijn kop voor in het zand......

0
262 Rare Rakker

De meeste Britten die ik ken zijn helemaal niet voor een Brexit , en zien de ernst van de zaak echt wel in , maar dat zijn vaak ook de beter opgeleiden en de Britten die dan wel in wat modernere gebieden wonen en vrij regelmatig op het vaste land komen , waaronder muziekbands , die hier ook totaal niet blij mee zijn.

0
263 MarcusCole

@260 . Bel Boris even om te vertellen wat hij moet doen. Zeg hem dat hij een stoute jongen is die het parlement een vrijbrief moet geven om hem te vertellen wat hij moet doen. Eens kijken hoe hij reageert. Ik hoor het wel van je. Ik zelf blijf fan van een harde Brexit. Maar misschien luistert hij wel naar jouw argumenten. Je hebt toch het gelijk aan je zijde, nietwaar?

4
264 PFL

@264 Je begint nu te trollen omdat je niks tegen de feiten in kan brengen. Feiten die jou niet goed uitkomen. Struisvogelpolitiek.

2
265 Rare Rakker

@258
Quote
the company was unhappy with EU/UK bureaucratic restrictions
unquote

Denk U dat hij niet meer met deze regelgeving zal moeten voldoen als hij spullen naar de EU verscheept? En verklaar eens dat er wel dit jaar in de UK ruim 800 man bij de toenmalige hoofdvestiging ontslagen zijn dan?

En ook vreemd dat het in Singapore is aangezien Singapore een van de duurste plaatsen is is om in azie te produceren of heeft het te maken met het feit dat zij een vrijhandels verdrag hebben met de EU welke Dysons grootste afzetmarkt is? Of denkt U nu echt dat Aziaten te springen om zijn overpriced spullen?

En ook dit stukje gelezen en nu gaat hij daar dichter bij ziten
quote
Criticisms regarding foreign students
In March 2011, James Dyson reportedly said in an interview for The Sunday Times that British universities were allowing Chinese nationals to study engineering and spy on the departments where they were working, enabling them to take technology back to China after completing their studies.[64][65][66][67] In the interview he was quoted as saying that "Britain is very proud about the number of foreign students we educate at our universities, but actually all we are doing is educating our competitors. [...] I've seen frightening examples. Bugs are even left in computers so that the information continues to be transmitted after the researchers have returned home."[66][68]

0
266 psje

@264 question

2
267 tegenzinnig

@266 aanvulling

het is maar hoe je het verkoopt , je kan zeggen wat je wil van Dyson maar het is wel een goede marketeer!

Feit blijft wel dat er 800 banen bij Dyson UK verdwenen zijn van de 4500! (en let maar op meerdere zullen volgen)

0
268 psje

@261 . Het parlement heft met overweldigende meerderheid ingestemd met de Brexit en daar was een Harde Brexit een van de mogelijkheden. Daar Hebben ze dus zelf ooit mee ingestemd. Politiek is geen jojo . De ene dag voor de volgende dag tegen. Je zietr het lieftst uitstel en dan afstel. Maar dat gaat hopelijk niet gebeuren. Het parlement heft er gewoon een klote zooi van gemaakt omdat er teveel pro-EUers in zitten. Ik zie met spanning uit naar 1 November en dan zien we het wel. Heb je Boris al gebeld om hem te zeggen wat je van hem vindt en wat hij nu moet doen. Er lopen hier allemaal Britse premiers in de dop die denken het allemaal veel beter te weten. Succes ermee. Ik ben en blijf voor een harde Brexit. En wie weet gaan we dat nog meemaken.

5
269 PFL

@269 Waarom kan je zo moeilijk accepteren dat de no deal met veeel meer tegenstemmen is weggestemd dan de deal en dat het daarom dus logischer en democratischer is om voor de deal te kiezen? Het komt jou niet uit omdat je het niet wil, dat snap ik. Maar je negeert gewoon feiten en noemt een argument om niet voor de deal te kiezen terwijl dat zelfde argument vele malen sterker is om niet voor een no deal te kiezen......

0
270 Rare Rakker

We beginnen opnieuw en iedereen doet mee en voor de islam is geen ruimte meer.

3
271 Waarheid, gewoon zoals het is

@266
Ik denk dat hij meer kansen op kostenbesparing in Azië (en ook voor wereldwijde export ziet vanuit Azië). James Dyson is wat Dyson company betreft natuurlijk in de eerste plaats een kapitalist.

En wat James Dyson in dat interview zegt, het doet mij denken aan hoe de Pakistaan Abdul Qadir Khan al in 1975 in Nederland, bij Urenco, de geheimen van uraniumverrijking door middel van de ultracentrifugetechniek stal (een techniek die o.a. door de Nederlandse Natuurkundige Prof. dr. Jaap Kistemaker (en verder Gernot Zippe en Max Steenbeck.) is ontwikkeld en dat hij bij Urenco (een Duits-Nederlands-Brits verdragsrechtelijk samenwerkingsverband) verder heeft uitontwikkeld).
Abdul Qadir Khan heeft met deze gestolen data de ontwikkeling van de Pakistaanse atoombom mogelijk gemaakt.
En later bleek dat hij de techniek ook nog eens door heeft verkocht aan noord Korea, Iran en Libië!

Dus ja...
Zo gek is het niet wat James Dyson in dat interview over opletten met 'foreign students' beweert.

2
272 tegenzinnig

@231 Het ultieme gelegenheidsargument!
Zullen we na iedere verkiezingen gewoon herverkiezingen doen als blijkt dat alle mooie beloftes die men voor de verkiezingen deed niet gerealiseerd lijken te worden?

Er was een referendum en een uitslag.....uitvoeren!
De grootste fout ooit is om natuurlijk een remainer dit proces te laten leiden...ik bedoel...veel dommer kan het inderdaad niet...May heeft "ja" tegen die opdracht gezegd omdat ze het baantje wilde en dus heb je per definitie een kansloze missie met zn allen waardoor het een vlees noch vis verhaal werd, beetje Nederlandse coalitie-politiek zeg maar.

Johnson voert uit wat May allang had moeten realiseren....ik zie het probleem niet

3
273 MarkUg

@270
Is dat niet een beetje raar soort gedachte kronkel?

Beide keren heeft het Britse parlement tegen gestemd.
En of dat nou met zoveel of zoveel stemmen is geweest.
Ze moesten er gewoon niets van hebben.

2
274 tegenzinnig

@265 wat probeer je nou te bereiken. Dat ik met je ga meeheulen om te zeggen wat een slechte man die Boris is of wat?
Of moet ik je gelijk geven dathet uitmaakt met welke meerderheid de diverse opties zijn verworpen terwijl ze gewoon allemaal zijn verworpen? Kun je me wel een trol noemen maar ik vind mezelf meer een pragmaticus. Er moet nu na alle onzin gewoon een Brexit komen op 31 /10. En van mij mag dat met of zonder deal maar persoonlijk opteer ik voor de harde Brexit. Meer is niet aan de orde.

3
275 PFL

@275 “wat probeer je nou te bereiken”

Ik probeer je te laten inzien dat je met 2 maten meet. De deal kan en mag van jou niet want die is weggestemd door het parlement.

Maar de no deal is ook weggestemd door het parlement. En wel met veel meer tegenstemmen dan de deal.

Ala je dan pragmatisch en democratisch bent, kies je voor de optie met de minste tegenstanders. Remain kreeg ook veel tegenstemmen dus dat is wat mij betreft ook niet de juiste optie. De deal had de minste tegenstanders.

1
276 Rare Rakker

@274 Wat is er raar aan? Er moet een keuze gemaakt worden en alle keuze hadden geen meerderheid van voorstemmen. Dan is het toch niet raar dat ik dan zeg dat het het meest democratisch is als je kiest voor de optie met de minste tegenstanders?

0
277 Rare Rakker

LOL hij heeft zijn eigen glazen ingegooid nu kan hij de EU niet meer de schuld geven van een no-deal Brexit aangezien het nu meneer zelf is die de democratie de handen heeft vastgebonden en waardevolle onderhandelingstijd verspild heeft. Had waarschijnlijk gehoopt dat de EU chantabel zou zijn
Benieuwd wat zijn plan B is als die uberhaupt al heeft. het enige wat nu gaat gebeuren is een ongecontroleerde exit van de UK uit de Unie en nog meer bedrijven die allerijl de UK gaan verlaten

0
278 psje

Dom gezwets.

Een Nexit zou de economie lamleggen, op termijn geen enkel voordeel bieden aan Nederland en hoogstens steden als Antwerpen dolblij maken en dat weten zelfs de onbenullen van Opiniez stiekem ook wel.

1
279 progressiefliberaal

Dan zijn beide voorstellen toch op een democratische wijze verworpen?
Die zijn niet langer van belang.
Er is nu een nieuwe regering.
Met nieuwe plannen.
En dit parlement heeft wel wat anders te doen dan de voor en tegenstemmen van weg gestemde voorstellen van een voormalige regering te hertellen.

4
280 tegenzinnig

@225
Dat hebben we dus wel. Het verdrag van Nice, d.w.z. het verdrag dat gold toen er een referendum werd gehouden over de "grondwet", die bevatte geen exit mogelijkheid. Die sprak alleen over een "ever closer union". Of te wel, een steeds inniger samenwerking. Met de grondwet wilde men gehoor geven aan de stemmen die vonden dat je de EU ook moest kunnen verlaten.
Maar men heeft die grondwet dus weggestemd. Omdat Balkende dacht dat het volk het verkeerd begrepen had, heeft hij die exit mogelijkheid dus alsnog in het verdrag van Lissabon gelaten.
En het grappige is dat de Nexit roepers hier, hem altijd een verrader vinden.
Nu weet ik wel dat dit verhaal niet aan u besteed is, maar anderen die dit lezen, zullen het wel snappen en er iets mee doen en dit soort fabeltjes verder de wereld uit helpen.

3
281 AJ74

@280 “Er is nu een nieuwe regering.”

Onzin. Alleen een nieuwe premier.

0
282 Rare Rakker

@281 probleem van de anti's is dat ze totaal weigeren ook maar enig feit te leren of willen weten over de EU.
Liever blijven ze dom onzin blaten die past bij hun paranoia en achterdocht. Het is nou eenmaal makkelijker de schuld van alles wat niet bevalt van zich af te schuiven dan na te moeten denken over wat je zelf aan je situatie kunt doen.
Hoe vaak men hier ook zal proberen enige kennis over te brengen het blijft paarlen voor de zwijnen werpen.

1
283 streek

@279
Komop, een nexit geeft misschien 5 of 10% economische krimp, maar levert extra banen op voor hoger opgeleide stropdassen die de papierwinkel snappen en er hun voordeel mee kunnen doen. De ellende is makkelijk af te schuiven op de onderkant van de samenlevingen en de gepensioneerden enzo.
Ik vind het wel grappig op een bepaalde manier.

2
284 AJ74

@284 ,

Daar zit nog wel wat in.

Maar eh... grappig? Dat is wel erg harteloos question

0
285 progressiefliberaal

@285
Daarom zeg ik op een bepaalde manier. De nexit-roepers willen graag hun eigen problemen verergeren. Hoe erg je ze er ook vanaf probeert te houden het eigen grap te graven.

1
286 AJ74

@276 democratie gaat niet over de grootste of klleinste minderheid maar over meerderheden. Ze hebben alles verworpen terwijl ze bij eerdere besluitvorming een harde Brexit als mogelijkheid hebben gestemd. Als er nu niks uitkomt dan blijft er n
Geen andere keuze meer over dan de eerdere besluiten te volgen. Dat zie je ook in veel statuten. Als er geen werkbaar resultaat als besluit komt dan blijven eerder genomen besluiten gewoon geldig. Lijkt me zeer legitiem en noodzakelijk.

5
287 PFL

@287
Ze hebben met meerderheid een harde brexit verworpen. Dat was het enige voorstel waar wel een meerderheid voor was. Geen harde brexit.

2
288 AJ74

@281
"Omdat Balkende dacht dat het volk het verkeerd begrepen had, heeft hij die exit mogelijkheid dus alsnog in het verdrag van Lissabon gelaten."

Tjezus, ik dacht dat Balkenende enkel een bak ellende vertegenwoordigde.

Blijkt dat die gladde glibber eigenlijk de tegenstemmende bevolking wilde redden.
Dat had ik toch niet kunnen dromen.
Bedankt dat je dit inzicht met ons hebt willen delen.

Tja, 't Is niet fair.
Hadden we hem en zijn CDA nou maar niet zo politiek gevierendeeld.
Hij was redder!

Maar ja, zo blijkt maar weer.
Ondank is des werelds loon!

3
289 tegenzinnig

@287 “Ze hebben alles verworpen terwijl ze bij eerdere besluitvorming een harde Brexit als mogelijkheid hebben gestemd.”

Zucht..... ze hebben de deal ook als mogelijkheid gestemd. Wederom gebruik je een argument slechts 1 kant op terwijl het ook prima de andere kant op kan.

Je hebt hier ook gezegd dat de deal niet kan want die is weggestemd. Wake up call, de no deal is ik weg gestemd en met meer tegenstemmen!! Dus waarom kom je steeds met argumenten die je maar 1 kant op laat gaan terwijl ze ook exact de andere kant op kunnen?

2
290 Rare Rakker

@287 waarom denkt u dat Boris het parlement langer op vakantie stuurt?
Hij durft feitelijk niet aan zijn no deal in stemming te brengen. Meneer weet dat dat het nooit gaat halen maar wil graag de EU de schuld kunnen geven en dat kan alleen op deze manier.
We zullen zien wat er gaat gebeuren maar hij kan hier ook zijn hand mee overspelen.

2
291 streek

Op een gegeven moment ben je klaar met alle opties. Nergens een meerderheid voor en dat blijft zo. Knoop doorhakken en gaan voor een No-deal. Geen onderhandelingen meer met de EU, geen stemmingen meer in het parlement. Het is genoeg geweest. Dit geeft duidelijkheid.

3
292 Liz

@291 " Hij durft feitelijk niet aan zijn no deal in stemming te brengen. Meneer weet dat dat het nooit gaat halen maar wil graag de EU de schuld kunnen geven en dat kan alleen op deze manier."

***

Nee, natuurlijk haalt de No-deal het niet. Geen enkele deal haalt het. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.

3
293 Liz

@287 [ terwijl ze bij eerdere besluitvorming een harde Brexit als mogelijkheid hebben gestemd.]
Nee, er is juist VOOR een voorstel gestemd dat een no-deal Brexit verwerpt. Dus DAAR was het Britse parlement het wel over eens: geen no-deal.

En die no-deal is precies wat BoJo wel nastreeft. En dat is dus ondemocratisch.

Het is niet moeilijk, hoor...

0
294 TedjeR

@294 . Goed hoor, jij je zin. eens kijken wat er gaat gebeuren. Heb je Boris al gebeld hoe je het precies wilt hebben? Misschien kun je hem wel opvolgen, jij weet het allemaal zo goed…….

5
295 PFL

@295 maar een inhoudelijke reactie heb je niet.... zwak hoor.

0
296 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

297 Geert

@296 . Klets toch niet zo dom. Je bent helemaal niet geinteresseerd in mijn mening en dat is prima maar ga dan niet lopen zuigen. Bel Boris nou maar met jouw kennis en inzichten.

2
298 PFL

@201 :

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/168486-wat-is-een-associatieverdrag.html

Oostenrijk en Zwitserland, bijvoorbeeld. Nooit berichten over onrust of messentrekkerij, burgers bestelen door de overheid etc..

2
299 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@4 Zeker, die zullen er uiteraard ook zijn. Wel steeds minder denk ik nu Gaza in puin ligt....

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@16 De vrijheid om met meer dan een beperkt aantal (10.000 ) mensen op beschaafde en waardige wijze de slachtoffers van de 2e wereldoorlog te ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

@1,Ik denk dat hij stiekem ook een grote dierenvriend is!...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ThWil
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Die andere partijen willen wel maar durven dat gewoon niet. Zonder de pvv zal er ook weinig tot niets gebeuren aan die enorme instroom. Als excu...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Rio Grande
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@5Woke is juist ondemocratisch en tegen sociale gerechtigheid. Ze willen andersdenkenden aanvallen, cancelen en zelfs vermoorden. Fortuyn verg...

3 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

ongelovenloos
Meer meldingen van discriminatie: 'Topje van een ijsberg'

"Yücel Aydemir, voorzitter van de Ulu Moskee in Utrecht, ziet dat veel islamitische mensen geen melding durven te doen. “Vaak krijgen moslims...

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Hendrianus
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Gaat daanook de huidige regering en alle leden van de vorige regeringen een lesje over de NAKBA krijgen als ze de Israëli weer eens de hand bov...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ThWil
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@3 Ook overwogen dat die gazanen gewoon hamasfans kunnen zijn? ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@16 Waarom moet je daar lang over nadenken? Kijk om je heen en zie wat er gebeurt in westerse landen. Maar wellicht wordt dat door jou gewenst. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@6 "Jammer, dat dit allemaal ten koste gaat, van vrijheden, waar vroeger zo voor gevochten is."Zoals de Godsdienstvrijheid die jij graag afg...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Bigg Boss PornAdult Feiend FinderLaynaboo PornOld Man Xnxx VideoJapanese Sleeping X VideosHelicopter CockPorngames IosGsy PornSexxsexxAlekssecret LeakedSunny Leone Porn Sex VideosPublic Agent Porn MoviesJaye Summers VideosIndianpronThanks Giving PornXnxx HdsexSexy Amanda CernyHottest Cougars PornIndian Beautiful Girl XnxxNichole Van CroftChichi Dbz PornSkinnytrannyXxx Video Big BootyStriderscribeGirls Gone Wild LesbianNetvideogirls ThreesomeRenee Winter PornHotwife VideoLauren NudeStep Mom Sleeping Sex VideosHindi Xxx Video Hd NewMeilleurs Sites PornosPleysRedhead AnalSoaking PornWilla Holland Sex TapeCollege Sex Video College Sex VideoNew Brazzers HdBf Sexy ComPublic Toilet PornHandi Sax VideoSaree Aunty Porn VideosMulheres Peladas Tik TokBritney NudeAkgingersnapsBabyfooji OnlyfansSexo Pornográfico Sexo PornográficoTik Tok LeakTabu Sex SceneSeel XxxPolice Girl Xxx VideoFightsexBareback HookerSekasiMost Beautiful Sex VideosNew Sex Videos In TeluguStella Barey LeakPorn Video OldXes Video ComIndian Hd Porn XxxSeal Break XxxListcrlersTeens JavPornos Gays CaserosIndian Long Hair SexTamilauntysex ComNaked Yoga VideosJapan Aunt PornFree Porn AdultRonis PardiseGrupos Do Telegram PornBaily JayNude In GermanLacie Chabert NudeJessenia RebeccaSex Games Online FreeStepmom SeducesCompilat0rWomen Sex PornFansly FinderWww.erome.comSiskaeeeVillage Sex ComLena The Plug And JasonCuliarFull Romantic Porn VideosBride SexSweet Fuck VideoMalayali PussyTaboo HentaiSlowblowjobOmegel TitsBustycosplaySpakbangTamil Hard Sex VideosSexcy StorySex Video Sex PictureAsian Big BoobiesCumming ControlLittle CockBrother And Sister New Sex VideoPorn Farah AbrahamBokep Kebaya MerahCuming TwiceHard Ruff PornBbc Cucold PornDesi X PhotoIndianwomenfuckingEbony BjAnal Cream EatNikkibrooksHd Yeen PornReal Sex ImageOmeglegirlsDaftsecPornolar AltyaziliIndean Sex ComPrimal Taboo SexAlexandrawettEbomy Pulse TvWife BdsmSumo Search.comLesbian Porn FingersXxx Videos PunjabiJanvi Kapoor Sexy PhotosSekaNadine Jansen Nadine JansenWhorewifeBlacksonboyFutanari HentaMalú Trevejo OnlyfansVulma PornCumpilation FacialZozochatSeexiSex Without PermissionCelebrity Video LeaksBlack Porn On TwitterUnion MagazineEnf BlogsCapitalsexyOmega ScanlatorPam Anderson NudeSexo En EsoañolAnjali AuntyArab PornoPhotoshop PornAnri Okita GangbangAlabama PornCharity Crawfordanal