Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben één of meer huisdieren

/
0 Comments
In totaal heeft 53% van alle huishoudens één of meerdere huisdieren. Van de huishoudens met een hond heeft 80% één hond en 20% twee of meer honden. Bij de katten is het percentage huishoudens dat twee of meer katten heeft maar liefst 43%. De meerderheid van de honden woont buiten de randstad, daar heeft bijna een kwart van de huishoudens een hond.

Deze en andere cijfers zijn de uitkomst van een gezamenlijk onderzoek in opdracht van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG), de branchevereniging van petfoodfabrikanten en -importeurs; en van Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemingen in de gezelschapsdierensector.

In de drie grote steden en de rest van het Westen heeft respectievelijk 12% en 15% van de huishoudens een hond. Bij de katten zien we zoals verwacht een ander plaatje. 21% van de huishoudens in de drie grote steden en zelfs 27% van de huishoudens in de rest van het Westen heeft één of meerdere katten. Echter het hoogste percentage huishoudens met een kat vinden we in de drie noordelijke provincies, maar liefst 34%.

Uit het onderzoekt blijkt verder dat huisdierbezitters vaker kiezen voor één vogel, één vis of één konijn. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal eigenaren dat één vogel, vis of konijn heeft met ca. 10% naar respectievelijk 54%, 20% en 63%.


You may also like

Geen opmerkingen: