De Boer haalt zijn gelijk na bliksemavonturen bij Inter en Palace

Reacties

Bij Internazionale en Crystal Palace stond Frank de Boer na enkele wedstrijden alweer op straat, in Amerika bij Atlanta United krijgt de Nederlandse coach langer de tijd. Nu de Amerikaanse club hard op weg is naar de play-offs van de Major League Soccer haalt De Boer zijn gelijk.

De Boer haalt zijn gelijk na bliksemavonturen bij Inter en Palace

Atlanta United is al enkele wedstrijden achter elkaar ongeslagen, won de Campeones Cup en bereikte de finale van de strijd om de US Open Cup. Het moet gek lopen wil de formatie van De Boer na het reguliere seizoen niet een kans krijgen op titelprolongatie in de play-offs.

Het zijn rooskleurige tijden in Atlanta, maar bijna een half jaar geleden was dat niet het geval. De Boer moest immers tot de vijfde wedstrijd wachten op zijn eerste overwinning in de MLS. Inmiddels ziet de wereld er dus anders uit. De Boer verklaart bij FOX Sports het verschil met de beginfase van de competitie en de huidige prestaties.

'Wij als staf moesten ons aanpassen, maar dat gold ook voor de spelersgroep, die moesten zich weer aanpassen aan ons. Nu heb je het gevoel dat we elkaar hebben gevonden. Inmiddels weet je van elkaar wat er belangrijk is. De spelers doen inmiddels wat ze fijn vinden, maar ze laten nu ook zien wat wij willen zien', aldus de coach van de koploper in de Eastern Conference.

Dat Atlanta United zich herpakt heeft, is goed nieuws voor De Boer. De verwachtingen waren immers torenhoog. 'Je bent kampioen geworden, dat brengt een bepaalde druk met zich mee', doelt de Nederlander op het kampioenschap van Atlanta United onder Gerardo Martino in het vorige seizoen. 'Iedereen wil van je winnen en verwacht dat je weer kampioen gaat worden. Als de resultaten dan tegenvallen, weet je dat je een bepaalde kritiek krijgt.'

Maar De Boer kreeg het gelijk aan zijn zijde. Zijn imago liep een deukje op na avonturen in Italië en Engeland. Bij zowel Internazionale als Crystal Palace werd De Boer binnen de honderd dagen ontslagen. Daar kreeg De Boer na slechte resultaten aan het begin van de competitie geen vertrouwen. 'Ik heb het bij Inter en Crystal Palace ook gezegd, je hebt tijd nodig.' Die tijd krijgt De Boer dus wel in Amerika, waar een seizoen vol prijzen lonkt.

Het succesvolle seizoen wordt voor een groot gedeelte vormgegeven door spits Josef Martínez, die al 27 doelpunten maakte dit jaar. In de MLS maakte hij al twaalf wedstrijden op rij telkens een doelpunt, vorig jaar werd hij al topscorer van de Amerikaanse competitie. Ook tijdens de laatste overwinning van Atlanta United pakte hij een hoofdrol, door de enige treffer te maken.

Na de wedstrijd sneerde Martínez richting de fans van de tegenstander. 'Het was extra fijn om te scoren. De fans van Orlando City beledigden me en stuurden me vervelende berichten. Dan is dit het perfecte antwoord. Als je ze verslaat, hebben ze opeens niets meer te zeggen. Ik scoor graag tegen elke ploeg, maar als de fans van een tegenstander je op zo'n manier behandelen, is het extra fijn om van ze te winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.