Regio

In speeltuin Assen overleden man is 32-jarige inwoner, verdachten tussen 27 en 54 jaar

25-08-2019 12:09

Update: de kop van dit artikel is op 26 augustus aangepast omdat alle verdachten zijn vrijgelaten en er volgens de politie geen sprake was van mishandeling.

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54 allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.

De man zou zich ongepast hebben gedragen richting een 4-jarig meisje in de speeltuin, waarop een aantal mensen op hem zou zijn afgegaan. Toen is een schermutseling ontstaat, als gevolg waarvan de 32-jarige man uit Assen is komen te overlijden.

De vijf mannen worden allen verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Zij zijn zaterdag gehoord door de politie in Assen en de verhoren zijn zondag hervat. “Wie wat heeft gedaan, moet hieruit duidelijk worden. Wij nemen hier uitgebreid de tijd voor”, aldus een woordvoerster die niet weet hoe lang de verdachten nog vastzitten.

Maandag wordt sectie verricht op het lichaam van de overleden man. Mogelijk wordt dan meer bekend over de doodsoorzaak.

Toen de politie aankwam op plek, de Iemstukken in Assen, is nog geprobeerd de man te reanimeren. Maar dat mocht niet meer baten. De politie heeft veel mensen in de wijk gesproken. Het onderzoek richt zich op twee onderwerpen: het overlijden van het slachtoffer en een mogelijk zedengerelateerd delict.

Anp

Lees ook: Man dood na mishandeling in speeltuin Assen – 5 verdachten aangehouden