U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 17
Voor de EU is aanpassing van het scheidingsakkoord niet onderhandelbaar. Volgens The Times is het dreigement bedoeld om de populariteit van Johnson in eigen land te vergroten. ...

6 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
7
13
2
LEES MEER OVER

@199 Maar jij denk dus dat de Britten geen handel meer met de EU kunnen drijven als ze de EU verlaten.

201 DONKEY R    
6 maanden geleden door DONKEY R
12
Meld

Zijn eigen bankiers en economen zullen hem dit afraden, het gaat ze meer kosten dan 33 miljard.
Geen land kan zich het imago van dealbreaker veroorloven.
Ook geen land van ezels.

202 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

Zoals het er nu uitziet komt er keihard een NO DEAL brexit. En dat betekend dat de eerder gedane deal en afspraken teniet worden gedaan. VK hoeft dan geen cent te betalen aan Brussel aangezien er geen deal is. Maar dat betekend dan weer wel dat er geen handelsakkoorden meer zijn tussen VK en Europa en er niet zullen komen voor er afspraken zijn voor betaling.

Pas als VK betaald heeft aan Europa kunnen er weer handels akkoorden komen. En tot die tijd? Chaos

203 Zeeuw    
6 maanden geleden door Zeeuw
9
Meld

@201 zodra zij de 40 miljard niet betalen wel ja echter na een harde brexit zal men terugvallen naar de WTO regels
En nee service/dienstverlening zal niet meer gaan aangezien ze hiervoor gevestigd moeten zijn binnen de EU en een vergunning hiervoor nodig zullen hebben
Logistieke functie ook het zelfde verhaal , waarom zou iemand eerst de invoerkosten naar de UK willen betalen als de goederen wederom belast gaan worden als deze naar het vastland gebracht gaan worden. Naast niet te vergeten de administratieve rompslomp!
Ook zullen alle goederen naar het vaste land moeten voldoen aan de in de eU geldende regels waar zij geen inspraak meer in hebben. Veel producten horen ook weer gekeurd worden door een EU gecertificeerde body!
Voedsel van uit de EU zullen ze nodig blijven hebben echter voor de gewone burger zullen deze goederen een flink stuk duurder worden

204 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@202 zijn eigen mensen hebben al becijferd dat het eerste jaar ze al te maken krijgen met een krimp van ruim 5% en ze verwachten dat hun economie nog zeker de komende 10 jaar zal gaan krimpen

205 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@204 De EU gaat het nog moeilijk krijgen met de heffingen die Trump gaat implementeren. De Britten komen er wel, zonder de EU. De EU is een gedrocht van een instelling. Je komt er wel in maar niet meer uit.

206 DONKEY R    
6 maanden geleden door DONKEY R
15
Meld

@202 [het gaat ze meer kosten dan 33 miljard.]
Er zullen dan zeker tegenmaatregelen komen. Maar daarbij blijft het niet, wan het VK gooit daarmee ook haar naam als betrouwbare handelspartner te grabbel en dat gaat het VK nog vele jaren daarna opbreken in handel en handelsverdragen.

In alle opzichten betaalt het VK er dus een hoge prijs voor.

207 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@187 Ik ben niet boos op oostblokkers. Ik ben boos op degenen die dat zo geregeld hebben. Dat is namelijk geregeld in het Detacheringsverdrag of Land van Oorsprongbeginsel dat voortkwam uit de Bolkestein Richtlijn en die in 2006 door het Europees Parlement is gejast door Toine Manders, toen nog VVD. De oostblokkers maken gewoon gebruik van deze richtlijn.

Het is echter de rechterkant van het Europees Parlement dat de oostblokkers steunt om deze onderkruiping in stand te houden. 500.000 oostblokkers bezetten huizen in nederland omdat ze daar met zijn twaalven in 1 woning kruipen. Ik spreek uit ervaring. Ik woon naast 3 roemeense, 1 pools en1 bulgaars pand. Voormalige sociale huurwoningen die door de maatregelen van rechts (privatiseren wooncooperaties) zijn verpatst aan malafide huisjesmelkers zoals Wybren van Haga en Prins Bernard Junior.

Alle ellende komt van Rechts. Noem me 1 probleem dat door Links beleid wordt veroorzaakt.

Het is om die reden dat ik de extreemrechts stemmers zo dom vindt. Die partijen helpen je samen met de VVD wel het graf in.

208 Hollander1967    
6 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

you can check out any time you like, but you can never leave...
vrij naar Hotel California.

209 t.rap.er.niet.in    
6 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
7
Meld

@204 [Voedsel van uit de EU zullen ze nodig blijven hebben]
absoluut, maar bij een no-deal waarbij het VK zich verkeerd naar de EU toe opstelt, gaat dat ook uitwerken in de voorwaarden waaronder die handel plaats zal vinden. Betalingsmethoden zoals die nu acceptabel zijn zullen dan mogelijk heel anders komen te liggen omdat het VK zich een onbetrouwbare handelspartner getoond heeft..

Ik denk dan aan zaken als levering op vooruitbetaling, het niet meer accepteren van bankgaranties bij VK banken... noem maar op.

210 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
3
Meld

@166 Hé Eastwood, weer hier? Je pappie al gebeld voor het antwoord op mijn vraag @35 ?

211 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
0
Meld

Opmerkelijk getal, hoe komt hij daaraan ? ..Wat is de onderbouwing ?

212 Saysame    
6 maanden geleden door Saysame
1
Meld

Bij een harde Brexit zal het VK wel afdrijven naar de V.S.. Dan wordt het, op termijn, mogelijk de verst afgelegen nieuwe staat.. Oftewel `Oceanië`, precies zoals George Orwell het beschreef in zijn griezelige toekomstvisie `1984`. Dan krijgt de EU misschien wel bootvluchtelingen vanaf de Noordzeezijde..?

213 Saysame    
6 maanden geleden door Saysame
1
Meld

@189
"Waaraan?" Mogen ze voortaan zelf beslissen.
"Ze krijgen dus ook niks meer.." Geen sigaren uit eigen doos, nee.

214 grv    
6 maanden geleden door grv
7
Meld

Wel jammer van de medicijnen chaos die ontstaat na 31 oktober. Er mogen dan geen medicijnen over en weer getransporteerd worden. Dus medicijnen uit het VK zijn dan niet meer leverbaar tot dat ze voor elk medicijn een nieuw onderzoek en test hebben gedaan. Alles moet overnieuw. Je moet dan aan kunnen tonen dat het veilig op mensen gebruikt kan worden en dat het werkt. Dat kan jaren duren.

215 Zeeuw    
6 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

Ik ben wel klaar met al die schreeuwlelijk politici in het zgn. Intelligente westen ...we weten nu wel waar het om gaat...

216 Gazelle    
6 maanden geleden door Gazelle
0
Meld

@215
Welke medicijnen uit het VK?

217 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@217 ik zou het zelf niet weten welke daar gemaakt worden en welke niet. Ik ben aan het kijken welke farmaceuten in het VK zitten. Zelf heb ik al gekeken maar ik heb Zwitserse en Duitse.

Dus als je medicijnen gebruikt zou ik snel kijken waar ze gemaakt worden. Made in VK is niet goed.

Maar ook de Duitse farmaceut kan in de problemen komen daar hij een dochter organisatie heeft in het VK. En dan is alles ongeldig.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/02/ook-de-duitse-farmaceut-met-een-britse-dochter-heeft-brexit-problemen-a3955397

218 Zeeuw    
6 maanden geleden door Zeeuw
1
Meld

@218
Ik denk dat eerder de Britten dus te maken krijgen met medicijntekort...

Uit jouw link:

"„Produceer gewoon een tijdje wat meer medicijnen, zeiden de Britten tegen ons, dan slaan we die ergens op in het Verenigd Koninkrijk, zijn we tenminste enigszins voorbereid op een harde Brexit en komen de patiënten niet zonder geneesmiddelen te zitten.”"

219 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@219 maar ook voedseltekorten.

220 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@206 ik zit anders nog steeds op een antwoord te wachten van wat de uk voor de us kan betekenen.
Met de heffing waarmee trump is gekomen schiet hij zich zelf in de voet. De olie industrie heeft nu eenmaal Duits staal nodig. En met wie willen de us straks zaken gaan doen Rusland, China Europa Mexico Canada ect evt voor de us wordt de wereld ineens heel klein

221 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

ik zit anders nog steeds op een antwoord te wachten van wat de uk voor de us kan betekenen.
Met de heffing waarmee trump is gekomen schiet hij zich zelf in de voet. De olie industrie heeft nu eenmaal Duits staal nodig. En met wie willen de us straks zaken gaan doen Rusland, China Europa Mexico Canada ect evt voor de us wordt de wereld ineens heel klein

De EU bestaat uit straks 27 landen. Buiten deze landen kunnen de Britten gewoon handelen, trouwens steeds meer EU landen sluiten deals buiten de EU om.

222 DONKEY R    
6 maanden geleden door DONKEY R
7
Meld

@221 Normale ezels stoten zich geen 2e maal aan dezelfde steen, maar @206 daarentegen ....

223 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
1
Meld

Zou Boris werkelijk zo stom zijn om van het VK een financiële paria te maken? Ik denk het niet, hij is een intelligente, gedreven maar ook manipulatieve man. Dat de gemiddelde Brit dat niet inziet vind ik opmerkelijk.

224 Myth63    
6 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@208 . Als men in alle EU landen wat linkser zou stemmen wordt de vertegenwoordiging in de EU ook wat linkser. De EU bestaat uit de EU lidstaten en als die lidstaten wat meer naar links neigen komt het misschien wel goed.

225 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
1
Meld

@223 LOL trump heeft niet eens door dat hij zijn eigen industrie hier ook mee raakt!(waarschijnlijk het hardst)
Tim Cook moest dit Trump effe haarfijn gaan uitleggen dat door zijn heffingen hij de grootste concurrent Samsung bevoordeeld en voor de US burgers apple producten ruim 10 tot wel 20% duurder zijn geworden! .En dit is maar een voorbeeld

https://www.theverge.com/2019/8/18/20811555/trump-tim-cook-tariffs-samsung-china-trade-war

https://www.ad.nl/tech/pijnlijk-moment-trump-noemt-apple-topman-tim-cook-tim-apple-bij-ontmoeting-br~abd669ab/

226 psje    
6 maanden geleden door psje
1
Meld

@206
Het VK gaat er toch uit?

227 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
1
Meld

@222
Geen enkel EU land sluit handelsovereenkomsten af buiten de EU om. Wat een onzin.
En de EU is en blijft het grootste handelsblok ter wereld. En de USA is nogal een onbetrouwbare handelspartner op dit moment.

228 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

229 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@218 de meeste medicijen die de UK op de markt brengt komen van het vaste land , echter waar de britten goed in zijn is het verpakken van deze. Dit kunnen we ook wel in de EU
Daarnaast zijn de huidige medicijnen door de EU getest en gecertificeerd en dit zal dan wel zo blijven. De enige uitzondering zullen de medicijnen zijn die daadwerkelijk op UK grondbezit geproduceerd zijn. Voor de UK ligt het weer helemaal anders zij zullen een eigen medicijn waren autoriteit moeten oprichten en alle medicijnen die nu door de EU gecertificeerd zijn Zelf op nieuw moeten testen en kwalificeren! Bovendien hoe gaan ze straks aan de broodnodige isotopen komen voor oa kanker behandelingen. dit radioactief materiaal mag namelijk niet aan niet EU leden verhandeld worden!

230 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@229 . Dat zou je aan het VK moeten vragen. Zij willen eruit maar kunnen het na bijna 3 jaar nog niets eens worden over hoe ze eruit willen. In principe hadden ze eind maart de EU al kunnen verlaten.

231 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

232 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@229 ze hadden er in maart al uit kunnen zijn en kunnen dit als ze het zelfs willen ook morgen al
zij hebben tot tweemaal toe uitstel gevraagd. Van de EU kunnen ze gezien het huidige uitstelverdrag ook al morgen eruit . Echter waarom doen ze dit dan niet?
Beginnen de gevolgen van een no-deal brexit (wat was ook al weer de stand van de pond)al wat duidelijker te worden en hadden ze niet verwacht dat de EU zijn rug recht houdt. Helaas voor de Britten heeft de EU de bluf van Boris doorgeprikt

233 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

234 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@232 En welke blokade heeft de EU dan de Britten in de weg gelegd Sterker nog ze hebben hen twee maal uitstel verleent! En het was toch echt de keuze van de UK om uit de EU te stappen Van de EU hoefden de Britten niet weg

235 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@ 234 zoals gewoonlijk geen antwoord op mijn vraag
Kunnen de Britten morgen uit de EU als ze zelf willen >JA echter zonder deal
Houdt de EU ze tegen> Nee ze hebben zelfs twee maal uitstel gekregen De EU houdt ze niet tegen het zijn de Britten zelf
Maar goed ik ben al gewent dat U niet met feiten komt dan met goed argumentatie

236 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@232 .Pas sinds Johnson recent is aangetreden is er pas sprake van ruzie in de zin van loze dreigementen van Johnson's kant. Voor die tijd is er keurig overleg geweest over hoe deze scheiding soepeltjes te laten verlopen. Gezien de Britten er niet onderling uitkwamen hebben ze keurig uitstel gekregen totdat dat de Britten een met een plan zouden komen waar de Britten het onderling mee eens zouden zijn.
Dat plan is er nog steeds niet van uit het vk en Johnson kan zeggen wat hij wil maar ook hij moet zijn plannen eerst nog maar eens door het Lagerhuis zien te loodsen.

237 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

238 Geert    
6 maanden geleden door Geert

* Verwijderd door de redactie *

239 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@238
Dus als een wild vreemde U straks op de straat een dreun voor U bek geeft moet U niet zeuren
quote
2 ruzie maken 2 schuld
unquote
maw het is U eigen schuld volgens U redenatie
Daarnaast Uw naald blijft hangen aangezien u steeds in herhaling valt zonder enige onderbouwing
Maar droom maar lekker verder Ik zeg welterusten moet morgen weer vroeg op

240 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@239 . Sorry, dat ik en andere reageerders uw @239 en @232 niet helemaal uitgelezen hebben. Uw uitgebreide lijst met argumentaties en onderbouwde feitelijkheden was net even te lang. Geef mij even een paar uur tot dagen om uw relaas puntsgewijs door te nemen.

241 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

Ik vind het zo jammer dat ze te koppig zijn om die bizarre Brexit terug te draaien.

242 PuurHagelslag    
6 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@241 +++++++++++++++++++++++++

243 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

Ik ben het punt van rede allang voorbij als het om de EU gaat.
Ik.kan alleen maar hopen dat het VK geen cent gaat betalen aan dat tuig...al was het maar om te jennen.

lijkt me gezonder dan naar de dansen pijpen van dat Brussels gedrocht.

ongekend...plegen een heimelijke coup, dwingen gewoon een staat op aan een heel continent en het plebs staat te juichen.

Eén land heeft de ballen zich uit de klauwen van dat manipulatieve machtsblok te onttrekken en het "volkje" staat te brullen dat de partij die uit de pas loopt "aangepakt" moet worden.

niks...niks leren mensen van de geschiedenis.

244 MarkUg    
6 maanden geleden door MarkUg
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

245 Geert    
6 maanden geleden door Geert

* Verwijderd door de redactie *

246 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@244
Ook voor jou:
https://www.youtube.com/watch?v=OQSMr-3GGvQ

Echt even kijken, gewoon doen.

247 PuurHagelslag    
6 maanden geleden door PuurHagelslag
0
Meld


"De EU sluit uit dat er na een no-deal-brexit een nieuw handelsakkoord met de Britten komt, voordat de betaling van de eerder aangegane verplichtingen is gegarandeerd."

Betekend dat dan ook dat het handelslanden zo als Nederland (voor wie Groot Brittannië één van de meest vooraanstaande handelspartners is) door de EU verboden gaat worden, om bij een harde brexit zonder een door de EU geëiste financiële afhandeling, handel met Groot Brittannië te drijven?

Met zo'n onaanvaardbare continentale instelling zou de EU wel heel Napoleontische dimensies beginnen te vertonen.

248 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
7
Meld

@248
De EU sluit namens 28 (straks 27) landen handelsakkoorden en niet ieder land op eigen houtje. Zo ging het steeds en zo zal het blijven gaan..

249 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
1
Meld

Wat wordt de boel eigenlijk opgeblazen als er een no-deal gaat plaatsvinden.
Al met al erg overdreven. Ook de Nederlandse ondernemer heeft ervaring met handel buiten de EU. Zal hier niet anders mee zijn. Hieronder eindelijk eens geen horror-scenario en geen failliet VK na een Brexit.

"
Het Verenigd Koninkrijk blijft belangrijk
In discussies wordt steeds gewezen op het relatief grote aandeel van het Verenigd Koninkrijk in onze handels en investeringsrelaties. Dat zal zo blijven: ook bij een no-deal Brexit blijft het Verenigd Koninkrijk liggen waar het ligt en anders dan tijdens bij voorbeeld een natuurramp valt de Britse economie niet stil. Handelen wordt wat moeizamer, tijdrovender en daardoor minder winstgevend, maar de voordelen van internationale specialisatie blijven drijfveren voor en dragers van de handel met het Verenigd Koninkrijk. De regels, die na een no-deal van toepassing blijven, zijn de spelregels van de Wereldhandelsorganisatie en daarmee kunnen we vaak goed uit de voeten.
"

Kijk hier eens wat er werkelijk zou kunnen gebeuren. Ja, er zijn wat aanpassingen, maar de Britten overleven het echt wel.


"
Een no-deal Brexit zal niet uitlopen op een ramp en is het bedrijfsleven zich al sinds het Brexit-referendum aan het voorbereiden. De handel met het Verenigd Koninkrijk wordt dan ook niet gestaakt maar hoogstens wat vertraagd en verminderd. Ook kan de overheid veel problematische regelgeving tijdelijk buiten werking stellen. Daarmee is een harde Brexit dus bepaald geen ramp, maar de boodschap van deze econoom is dat een harde Brexit, misschien onverwacht, een ware zegening zal zijn!

https://esb.nu/blog/20050503/een-no-deal-brexit-is-een-zegening

250 Liz    
6 maanden geleden door Liz
5
Meld

@250
Als ze slim met de situatie omgaan, kunnen ze daar prima uitspringen, want alle partijen zijn het meest gebaat bij goede samenwerking, zo moeilijk is het.

Maar dat geldt alleen , gegeven de situatie dat het VK zijn zaakjes slim en goed aanpakt.
En wat ze tot nu toe laten zien wijst daar niet op.

Wat je aanhaalt toont niet meer aan dat een status quo mogelijk is. Maar dan moeten ze heel veel goed doen die Britten.
Tijd dat ze daar een start mee maken. Het is dom gestuntel tot op heden.

251 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@251 De Britten zijn echt niet gek, al wil de EU ons laten geloven dat ze dom bezig zijn. Dat ze het samen niet eens worden in het parlement, kan in elk land bij een standpunt gebeuren.

252 Liz    
6 maanden geleden door Liz
9
Meld

@249
We praten langs elkaar heen.
U spreekt er over hoe normaal u het vind dat de organisatie EU, bindend voor lidstaten, uit naam van die lidstaten handelsakkoorden mag sluiten
Ik wijs u er echter op dat het huidige volume van de handel met Groot Brittannië voor Nederland van groot levensbelang is.

Ik benoem dat ook, omdat men in Brussel er geen oog voor lijkt te hebben dat dit negeren van het volume van de Brits- Nederlandse handel voor Nederland funest kan uitpakken en dat zo te handelen een typisch 'continentale' instelling met Napoleontische dimensies blootlegt.
Ik vrees namelijk dat die protectieve 'continentale' instelling juist komt, omdat het de twee bepalende dominante krachten binnen de EU, n.l. een Frankrijk en Duitsland, toegestaan wordt bovenmatig het EU beleid bepalen.

En juist omdat een belangrijk deel van de 27 lidstaten géén handelslanden, maar meer 'niet rijke' agrarisch georiënteerde landen zijn, zonder veel industrie en een achterblijvende infrastructuur. Zijn dat landen die sterk gedomineerd worden door voornoemde dominante landen.
En ja, zelfs voor een EU bijdrage (een investering in hun economie) hun van hen afhankelijk zijn.
Zo kunnen voornoemde dominante landen het EU beleid gaan bepalen (daar de stem van elke lidstaat binnen de EU het zelfde 'gewicht' heeft, is het zaak die landen (meer specifiek hun stem) te controleren).

253 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
6
Meld

Ik denk dat The Times gelijk heeft.

254 Goodnews badnews    
6 maanden geleden door Goodnews badnews
2
Meld

@252
Je bedoeld dus dat uit pure ongecontroleerde chaos iets goeds gaat komen?

Tsja, het zou kunnen.
Of niet natuurlijk...


255 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

Al met al is het een door politici gecreëerd zooitje, waar de burgers (in de EU en VK) die niets te zeggen last van hebben.

En bedankt maar weer.

256 MetBoerenVerstand    
6 maanden geleden door MetBoerenVerstand
3
Meld

@255 Als ze na de brexit de teller op nul zetten wel , dan gaan ze altijd een groei laten zien!
Echter als ze naar de voorgaande jaren gaan kijken gaan ze zware tijden te gemoed

257 psje    
6 maanden geleden door psje
1
Meld

aanvulling op @257

https://www.nieuwskoerier.nl/news/519511-bijna-100-brexit-bedrijven-naar-nederland

Dit zijn de bedrijven die ze al aan nederalnd kwijt zijn geraakt (en er volgen er meerdere)
Hoeveel zou dit zijn aan heel de EU? En hoeveel bedrijven hebben het omgekeerde gedaan (tot nu toe naar mijn weten geen!)

258 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@253

Welke handelsakkoorden bedoel je die de EU bindend gesloten heeft zonder toestemming van de leden ?
De beslissingen van de EU ligt altijd bij de aangesloten landen door hun politieke leider of de betreffende minister .
De EU bepaalt dat de lidstaten onderling akkoorden hebben die gunstig zijn voor de leden .
EU- leden sluiten zelf akkoorden met wie ze willen .
Nederland ook .
Waarom denk je dat er handelsdelegaties op pad gaan ?

En hier ga je al in de fout door te veronderstellen dat wij meer last van ern Brexit zullen hebben dan anderen .
Hoe kan dat als , zoals jij beweert , de EU bindende handelscontracten afsluit ?
Ik denk dat er eentje erg de mist in gaat en dat is het VK .

Hoe kom he er bij dat een belangrijk deel van de EU - landen geen handelslanden zijn ?
Agrarische producten worden ook verhandeld en overal is industrie.
In de zuidelijke landen is een zeer goede infratructuur en in het voormalig oostblok is overal de infrastrucuur voldoende want wij kunnen er onze producten ook kwijt .
Bovendien boomt in landen zoals de Baltische staten en Polen de economie zodat wij daar steeds meer aan verdienen .
Weet je dat wij ook nog steeds een aanzienlijke EU- bijdrage krijgen ?
En ook wij destijds extra bijdragen hebben gekregen o.a. voor de werkloosheid in Limburg en het ontwikkelen van de Flevopolder ?
Het ontwikkelen van partners zal ons alleen maar meer handel brengen .
En nee , dominante landen kunnen niks bepalen omdat ieder land een stem heeft zoals je zelf al zegt .
En met die stem heeft Nederland voorkomen dat de EU zich met onze pensioenen gaat bemoeien .

“...is het zaak die landen ( meer specifiek hun stem ) te controleren “.
Hoe controleer je een stem ???
Je wilt af van democratie en gelijkwaardigheid en op naar de dictatuur van enkelen ?

Verdiep je in de werking van de EU en ga vooral eens kijken in de “agrarische leden met een slechte infrastructuur” .
Je zult je zeer verbazen .

259 Goodnews badnews    
6 maanden geleden door Goodnews badnews
4
Meld

@253
"Ik wijs u er echter op dat het huidige volume van de handel met Groot Brittannië voor Nederland van groot levensbelang is."

Dan is dat omgekeerd ook zo! We zijn voor het VK ook een belangrijke partij. We leveren veel eten aan ze! Laat dat nou ook van levensbelang zijn, nietwaar? Er zal dus alles aan worden gedaan om die handel snel te herstellen, en daar is ook geen enkele hindernis voor. Die zit alleen bij Noord Ierland.

Ramingen zijn dat no-deal ons 2.3 miljard kost, dat is best wat geld, maar gezien onze begroting en financiële staat hoeven we niet echt te schrikken.
En heel veel zaken lopen voor ons door, dat is bij de Britten anders, HEEL hun handel staat (tijdelijk maar toch) op losse schroeven. Dat wij het terugverdienen ligt meer voor de hand dan dat de Britten het terugverdienen.

260 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@252
"De Britten zijn echt niet gek".

Dat klopt.

"al wil de EU ons laten geloven dat ze dom bezig zijn."
dat klopt niet en niemand roept het ook.
Wel roepen economische deskundigen binnen en buiten het VK dat dit een hachelijke onderneming is. Dat is niet een houding van specifiek de EU.

"Dat ze het samen niet eens worden in het parlement, kan in elk land bij een standpunt gebeuren."
Ja, maar als een echtpaar in Utrecht woont, en hij wil naar Groningen maar zij naar Maastricht, moet je dan verhuizen?
Dat is een puzzel waar je niet uitkomt. En alle voorwaarden die uit het parlement kwamen, blokkeren tezamen een oplossing.
Ja, het kan zeker dat je het niet eens wordt, dat blijkt daar ook question Maar dat is geen moment om DIT besluit te nemen, dat is veel te ingrijpend.

Als je het wel eens bent en het goed voorbereid, vallen er heel veel bezwaren weg.

261 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

Vind het jammer dat de Britten de EU gaan verlaten. Ze worden nu als dom en eigenwijs afgeschilderd, maar als we een paar jaar geleden in Nederland ook een referendum hadden gehouden was de uitslag waarschijnlijk een Nexit geweest. Zie het referendum over de Europese grondwet dat hier werd gehouden. Maar in werkelijkheid waren het gewoon proteststemmen tegen de bemoeizucht en steeds groter wordende invloed van de EU in de landelijke politiek. Daar hebben de Britten zich ook zorgen over gemaakt. Natuurlijk kunnen afzonderlijke landen zich economisch niet meer handhaven zonder de EU. Maar zonder GB vrees ik dat Frankrijk en Duitsland in snel tempo de dienst gaan uitmaken en Nederland zo ongeveer een Duitse deelstaat gaat worden. Daar zit ik niet op te wachten. Bovendien zijn Frankrijk en Duitsland erfvijanden. 1870-1871 oorlog, 1914-1918 oorlog, 1939-1945 oorlog. Het argument dat de EU heeft gezorgd voor de naoorlogse vrede is onzin. Dat kwam door de ‘koude oorlog’ met de toenmalige Sowjet Unie. Daarom zal ik de Britten missen. In de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog waren ze ook eigenwijs maar hielden wel stand tegen nazi-Duitsland. Dat was de basis van onze vrijheid die we op 4 mei gedenken en op 5 mei vieren. Maar misschien er is nog hoop en moet Boris Johnson bakzeil halen en komen er nieuwe verkiezingen of een nieuwe referendum.

262 Kees van Barneveld    
6 maanden geleden door Kees van Barneveld
6
Meld

@225 Het is zo dat de oostblokstaten baat hebben bij deze onrechtvaardigheid. Ook linkse partijen in die staten zijn voorstander van die onderkruiping omdat dat die landen ons welvaartsgeld oplevert. Feitelijk wordt een groot deel van onze welvaart gekaapt door die landen en vinden politici het daar al lang goed omdat daardoor hun eigen falen wordt gemaskeerd.

Dus alle oostblokpartijen en alle rechtse partijen zijn voorstander van het in stand houden van deze onderkruiping. Dat redt je dus niet met een beetje meer links. Westerse landen moeten de regie weer in eigen hand nemen om dat te stoppen. Het VK doet dat nu met de Brexit.

263 Hollander1967    
6 maanden geleden door Hollander1967
5
Meld

@261 "al wil de EU ons laten geloven dat ze dom bezig zijn."
dat klopt niet en niemand roept het ook.
Wel roepen economische deskundigen binnen en buiten het VK dat dit een hachelijke onderneming is. Dat is niet een houding van specifiek de EU."

***

Die hachelijke onderneming is ontstaan toen de EU-landen zich vastgezet hebben in een EU.
Nu wil een land eruit, maar dat gaat zeer moeilijk, omDAT ze zich vast hebben gezet. Eigen verantwoordelijkheid, oke, maar wie weet hoeveel Britten helemaal niet bij de EU wilden?
Ook "wij" wilden niet bij de EU. Nou, daar had onze regering mooi schijt aan.
Noorwegen heeft wel naar de burgers geluisterd en is er niet in meegegaan.
Zijn ze hier achteraf toch niet blij mee gezien de problemen waar VK nu tegenaan loopt?
Ik denk van wel.
En de Britten worden wel degelijk als dom weg gezet. Want..Ze willen eruit.
Dan zal er een deel bij de EU zijn die wraakzuchtig gaan reageren en wellicht de EU-landen oproepen dwars te gaan liggen, maar of alle EU-landen en hun ondernemers zich daar aan gaan houden? Ik weet het niet, want ook die kunnen dwars gaan liggen tgv. de Britten. Die zullen niet snel hun handel met VK opgeven en onderling oplossingen gaan zoeken bij een No-deal.
Gaat een groot deel van "De EU" dat verbieden? Nou ja, dan is er oorlog in Brussel. Zou fantastisch zijn. Dag EU. We gaan weer normaal doen, met dank aan VK.

264 Liz    
6 maanden geleden door Liz
8
Meld

@264 Hoe kom je erbij dat WIJ er niet in wilden?

Ik wilde er wel degelijk in. En er niet uit. En ik ben niet de enige.

265 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
2
Meld

@262 "Maar misschien er is nog hoop en moet Boris Johnson bakzeil halen en komen er nieuwe verkiezingen of een nieuwe referendum."

***

Alsjeblieft niet. Juist goed dat ze weggaan. Toont aan dat de EU fouten maakt. Hun vrijheid is belangrijk en dat vind je niet binnen de EU, waar alle EU-landen beslissen over jouw land.

266 Liz    
6 maanden geleden door Liz
6
Meld

@265 "Hoe kom je erbij dat WIJ er niet in wilden?

Ik wilde er wel degelijk in. En er niet uit. En ik ben niet de enige."

***

Ik niet, en ik ben ook niet de enige.
61% tegen de grondwet, 38,5 voor.
En toch flikken ze het om dit door te drukken.

https://www.parlement.com/id/vh8ml7j9udxm/referendum_europese_grondwet

267 Liz    
6 maanden geleden door Liz
7
Meld

@266 Het is zeker goed dat ze weggaan. Een nieuw lage-lonen land, en dat zo dichtbij.

Outsourcing is al begonnen.

268 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

@267 De Europese grondwet had niets te maken met ons lidmaatschap bij de EU.

Ik hoop dat je je dit wel realiseert.

269 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

Tja,populsiten. Lekker popi jopie schreeuwen wat hun achterban wil horen en dan vervolgens niets waarmaken.

En de echterban is dan ook nog zo godvergeten achterlijk dat ze dat ook nog gaan rechlullen met tig excuusjes.

270 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@269 "De Europese grondwet had niets te maken met ons lidmaatschap bij de EU.

Ik hoop dat je je dit wel realiseert."

***

Toen waren er niet zoveel landen..Dat zag er wel heel anders uit, toch?

De Europese grondwet was de volgende stap naar "eenheid".

271 Liz    
6 maanden geleden door Liz
6
Meld

@270 "En de echterban is dan ook nog zo godvergeten achterlijk dat ze dat ook nog gaan rechlullen met tig excuusjes."

***

Wie er nu achterlijk hier. Jij steunt Merkel en Macron? Dat zijn toch wel de duwertjes van lijst EU...
Ik sta niet in voor die idioten daar hoor.

272 Liz    
6 maanden geleden door Liz
7
Meld

@272 Wie is er..

273 Liz    
6 maanden geleden door Liz
5
Meld

@270 En dan dat popi jopie schreeuwen ook nog eens doorspekt met fake emotie (zo, die is echt betrokken) en er wordt een achterban gecreëerd waar je bij staat.

274 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

@271 "De Europese grondwet was de volgende stap naar "eenheid"."

Ja, eenheid, DAT moet je natuurlijk niet willen.

275 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

@259
Ik zeg nergens in mijn reactie 'zonder toestemming van de leden'.
Dat moet dan u ook niet schrijven, want daarmee wekt u een onterechte suggestie!


Ik zeg echter wel dat die Brusselse 'besluiten', zoals dat er geen handelsakkoord mogelijk is na een brexit, zonder dat er eerst een Britse financiële afsluiting komt die geheel op EU voorwaarden is, niet in het belang van Nederland handelsland zijn. (want daarmee suggereert Brussel dus dat er dan geen handel tussen een EU lidstaat en Groot Brittannië mogelijk is).

Ook wijs ik met mijn opmerking, dat er 'niet rijke' agrarisch georiënteerde landen binnen de EU zijn, zonder veel industrie en een achterblijvende infrastructuur, dat die groot verschil in belangen (binnen het Europees beleid) vertonen, ten opzichte van de belangen van handelslanden als Nederland.

In dit geval kunnen we zelfs spreken van een doorgedrukt besluit van een belangengroep (van Frankrijk, Duitsland en hun satelliet lidstaten).
Dat een doorgedrukt belang behelst, dat in dit geval van brexit door Groot Brittannië helemaal van ultieme Brusselse waanzin getuigt.
Want voor onze economie (en die van veel andere Europese handelslanden) is Groot Brittannië zo'n beetje één van de belangrijkste handelspartners.
Een compromis, één waar Groot Brittannië zich in zou kunnen herkennen en dat meer rekening zou houden met de belangen van de vele met Groot Brittannië handel bedrijvende handelslanden, zou dus meer op z'n plaats zijn.
En voor veel (oorspronkelijke) Nederlanders is Groot Brittannië wel dát land waar zij zich sinds de tweede wereldoorlog op vele wijzen mee verbonden voelen.


Maar wat het alles nog frustrerender maakt, is dat de Haagse politiek tegen elk belang in 'enkel nog' Nederland als 100% pro-Brussel en (keer op keer) als Europa's meest meegaande lidstaat wenst te profileren (en als willige pinautomaat, niet te vergeten!).


*(m.i. gaat de 'politieke' leiding in Nederland vaker akkoord met EU-besluiten die NIET in het belang van Nederland zijn. Te vaak trouwens, naar mijn smaak. Wat zou daar toch achter zitten?)

276 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
5
Meld

@275 "De Europese grondwet was de volgende stap naar "eenheid"."

Ja, eenheid, DAT moet je natuurlijk niet willen."

***

Dit is een eenheid die door je strot geduwd wordt. Deze eenheid kan weleens tegen je gaan werken. Merkel en Macron vormen samen een eenheid...

277 Liz    
6 maanden geleden door Liz
5
Meld

@276 Mee eens. Duidelijker kan het haast niet.

278 Liz    
6 maanden geleden door Liz
6
Meld

@265
Dus eenmaal de unie in, er nooit meer uit kunnen.
Pfff
En dat staat wat u betreft in marmer gebeiteld.
Omdat u criticaster en (volgens u ook) anderen een uitstappen niet willen.

Ja ja...
Dat wordt dan een hard ontwaken.
Als de grootse praatjes, framing, manipulatie en negeren van referenda federalisten niet meer gaan helpen.

279 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
4
Meld

@253
De "organisatie EU" ZIJN de 28 lidstaten. Niks wordt ondertekend en goedgekeurd zonder toestemming van ALLE 28 landen..

280 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@267
Het referendum over de Grondwet had niks te maken met wel of niet in de EU, zucht..

281 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
2
Meld

@229
Het kost 1 briefje naar Brussel en je bent er netjes binnen 2 jaar uit. Maar ja, als je een onmogelijk akkoord wil waarin je geen grenzen wilt, maar ook geen vrij verkeer van personen en goederen. Ja, dan zit je vast tot st. Juttemis.

282 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

283 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@283
Sterk argument hoor. Het is precies zoals ik zeg. De Britten hadden een briefje kunnen sturen en na 2 jaar waren ze eruit geweest. Klaar, maar ze wilden onderhandelen over onmogelijke dingen.
Maar ik neem aan dat u het EU verdrag goed kent toch dat u weet dat ik een fout maak. Ik heb het EU verdrag gelezen, u ook?

284 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

285 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@285
Op welk moment deed de EU dan moeilijk. Het enige dat de EU ingewikkeld vindt is geen grens, maar dan ook geen vrij verkeer van personen en goederen.
Als u mij kunt uitleggen simpel hou u dat zou oplossen, dan geef ik u meteen gelijk.
Maar er is nog een Brit geweest die het kon uitleggen, incl. BoJo, dus doe uw best.

Want je kunt wel zeggen, ik plaats geen grenshokjes, maar u mag niet oversteken zonder een paspoort bij je te hebben en je mag niet met een vrachtwagen de grens over zonder toch in te klaren. Maar waar dan?
Als u kunt uitleggen hoe u dat voor zich ziet dat mensen zich aan een grens houden die er fysiek niet is, dan geef ik u alle lof en mag u van mij morgen premier worden en de Nexit regelen.

286 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

287 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@287
Geef dan eens 1 voorbeeld van hoe de EU moeilijk doet in de brexit onderhandelingen, want daar ging het om. U komt er niet mee, alleen met aantoonbare onjuistheden. Dat de EU voor die tijd het VK aan de eigen afspraken hielt, is weer een heel andere discussie.
En over het grensprobleem heeft u dus duidelijk ook geen enkel idee, behalve dat de EU "moeilijk" doet.
Nogmaals, als u de oplossing weet, dat regel ik wel dat u daar de credits voor krijgt.

288 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
3
Meld

Hoe zit het eigenlijk met de volkeren...?

Eerst worden "we" ongevraagd de EU in gerommeld en als "we" er vervolgens uit zouden willen moeten "we" miljarden gaan betalen…

289 Tjeesus...,    
6 maanden geleden door Tjeesus...,
1
Meld

@288 ,

don't feed the retarded.

290 jodelatedieho    
6 maanden geleden door jodelatedieho
2
Meld

@264
De gebruikelijke rij kreten en vaagheden en leugens komt weer voorbij.

Nederland wilde en wil in overgrote meerderheid bij de EU. Punt.
Jij bent in de war met het referendum over de grondwet.

"Noorwegen luisterde wel" moet zijn "Noorwegen luisterde OOK".

Niemand neemt "wraak" of noemt het vk "dom". Wel is er grote irritatie en zorg over dat dit zo lang duurt. En het hele Noord Ierse vraagstuk is HUN vraagstuk. Daar kan de EU nou net niets aan doen. Alles waar ze wel iets aan kunnen doen is geregeld, vlotjes ook, in de hoop dat we snel met het VK over nieuwe deals konden praten.

En dat lukt niet. De EU heeft zich constructief opgesteld. En dat is heel logisch, we zijn geen vijanden. "Ontzettend kut dat je gaat" is niet erg. Dat is een teken dat je iets hebt samen.
Maar natuurlijk is iedereen straks het beste af om innig samen te werken, EU of geen EU, dat is en blijft zo en gaat ook vast gebeuren.

Het VK wordt niet "gestraft" of iets dergelijks. Dat is populistenvoer en men doet gretig de bekjes open om het er in te laten voeren en zegt het nog voort ook.
Als je vraagt dat eens goed te onderbouwen, #wanneerdan #wiedan #waarmeedan dan blijft het stil omdat de voorbeelden ontbreken.

Maar dat geldverslindend monster dat Brussel heet en ons allen wil knechten tot het zoveelste rijk, moet bestreden!

Dan hebben ze iets te doen question

291 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

292 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@288 "Geef dan eens 1 voorbeeld van hoe de EU moeilijk doet in de brexit onderhandelingen, want daar ging het om. U komt er niet mee, alleen met aantoonbare onjuistheden. Dat de EU voor die tijd het VK aan de eigen afspraken hielt, is weer een heel andere discussie.
En over het grensprobleem heeft u dus duidelijk ook geen enkel idee, behalve dat de EU "moeilijk" doet.
Nogmaals, als u de oplossing weet, dat regel ik wel dat u daar de credits voor krijgt."

***

Het is jammer dat je de andere kant niet bekijkt. De EU is een misbaksel. Daar moet nog heel veel aan verbeterd worden. ALS het nog verbeterd kan worden. Ik zie alleen maar macht. Ze schieten te ver door. Verdiep je eens in het drama Griekenland. Lees voor de lol de kant van Varoufakis. Papandreou, die de bezuinigingen niet aan het volk mocht voorleggen. Griekenland is kapot bezuinigd door EU-fanaten. Wist je dat de eis van de EU was, dat Griekenland hun bedrijven in de verkoop moesten gooien? Zodat het land eigenlijk economisch kapot zou gaan? Er komt dat toch geen geld meer binnen? Dat ze hun toeristenbelasting fors moesten verhogen, met de Turkse concurrent met hun lagen belastingen als buurland. Daar greep Varoufakis in, tot groot ongenoegen van Merkel & co. Totaal verkeerde keuzes gemaakt voor dit land. Dat heeft zelfs Dijsselbloem toegegeven. Wat als Griekenland buiten de EU was gebleven. Dan was hun boekhouding een rommeltje gebleven, maar voor de Griekse bevolking was het niet zo'n drama geweest als binnen de EU.
Dus ga mij niet vertellen dat de EU zo heilig is. Het komt hun zeer goed uit dat VK het niet gaat redden. Misschien komen we, net als bij Griekenland, achteraf nog te weten hoe die onderhandelingen precies zijn gegaan tussen VK en de EU.


"
Verdere EU-arrogantie ligt op de loer door Brexit

De Brexit-chaos toont aan dat vertrekken uit de Europese Unie (EU) moeilijker is dan erbij komen. Daardoor ligt een groot gevaar op de loer, vreest Philip van Tijn: de Brusselse arrogantie neemt nog verder toe.


https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/11/verdere-eu-arrogantie-door-brexit-656981/

"

293 Liz    
6 maanden geleden door Liz
3
Meld

@291 "Het VK wordt niet "gestraft" of iets dergelijks. Dat is populistenvoer en men doet gretig de bekjes open om het er in te laten voeren en zegt het nog voort ook.
Als je vraagt dat eens goed te onderbouwen, #wanneerdan #wiedan #waarmeedan dan blijft het stil omdat de voorbeelden ontbreken."

***

De EU baalt dat er een nettobetaler weer voor z'n eigen vrijheid kiest. Ga mij niet vertellen dat dit niet waar is. En de EU zal ongetwijfeld bang zijn dat er meerdere landen vertrekken. Dus dat ze pissig zijn kunnen we ook niet ontkennen. Ze brengen het alleen niet zo naar buiten.
Gelukkig bestaan er populisten. Die zien tenminste de andere kant van de EU.

Onderbouwingen genoeg. Zie o.a. @293

294 Liz    
6 maanden geleden door Liz
2
Meld

@294 Niks nettobetaler! Netto-ontvangers het VK èn Ierland.

295 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
1
Meld

@295 VK netto-ontvanger??

296 Liz    
6 maanden geleden door Liz
1
Meld

@296 Je ziet toch wat ik schreef?

297 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
0
Meld

@297 Ja hoor, en Nederland is ook netto-ontvanger...Prima.

298 Liz    
6 maanden geleden door Liz
2
Meld

@293
Een heel verhaal, maar geen enkel voorbeeld waar de EU "moeilijk" zou doen bij de Brexit onderhandelingen, dus wat koop ik ervoor.
En vraag aan de Turken of het makkelijker is de EU in te komen, dan eruit zou ik zeggen.

En wie de leugenaar Varoufakis, die de Grieken meer geld gekost heeft dan de EU gaat benoemen, die heeft eigenlijk laten weten totaal niet te weten wat er in Griekenland gebeurd is en wie daar de hoofdschuldige aan is. En dat is 100% niet de EU.

299 AJ74    
6 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@294
Over het "straffen" van het VK door de EU, ik vroeg: #wanneerdan #wiedan #waarmeedan

Nooit antwoord op die vragen. En nu ook weer niet, je blaast wel hoog van de toren maar je kunt niet aanwijzen waar het zit.
Zolang je niks kunt aanwijzen zijn het holle woorden, zo zei ik reeds.

300 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Telegraaf: Bewuste omvolking is een mythe en...
Kitty Herweijer schreef vandaag een column in...

1 dag geleden door Moskowfiets

Rechtszaak Baudet en televisieprogramma Buite...
Forum voor Democratie (FVD) heeft omroep VPRO...

2 uur geleden door Nu.nl

'De kwaadaardigste vorm van antisemitism...
Uitspraak 'Hitler was een Jood' van baas mosk...

16 uur geleden door 7Butterfly7

‘Nexit biedt Nederland grote economisch...
Het aandeel van de lidstaten van de EU is de...

15 uur geleden door Inter

Trump weerspreekt deskundigen: risico coronav...
Volgens Donald Trump vormt het nieuwe coronav...

13 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
eh
Wit-Russen zetten nieuw wapen in tegen Ruslan...
@61 Of je bedoelt hoe Freeport, VS op slink...

minder dan een minuut geleden door eh

Zucht
Rechtszaak Baudet en televisieprogramma Buite...
@174Dit zei Baudet:'Al dat geld gaat naar...

1 minuut geleden door Zucht

GreyB
Trump weerspreekt deskundigen: risico coronav...
De VS zijn totaal niet voorbereid. Trump heef...

1 minuut geleden door GreyB

Weet geen naam
Johnson op ramkoers: eist binnen vier maanden...
@68 Tja, dat krijg je wanneer mensen niet ver...

1 minuut geleden door Weet geen naam

21st Century Guy
Forum voor Democratie heeft lak aan de armen ...
Dat moet de belastingbetaler ophoesten Kreuge...

1 minuut geleden door 21st Century Guy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig