De Groenlandse hoofdstad Nuuk.
Volledig scherm
De Groenlandse hoofdstad Nuuk. © AP

Groenland staat niet te koop, dus Trump wil er nu consulaat openen

Zijn pogingen om Groenland over te kopen van Denemarken draaiden afgelopen week op niets uit. Dus gooit president Trump het maar over een andere boeg. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft interesse om opnieuw een consulaat te openen op het eiland om de Amerikaanse belangen veilig te stellen, blijkt uit documenten aan het Congres.

6 reacties

  • mertens jean

    5 jaar geleden
    Hopelijk weigert Denemarken wan een consulaat toelaten is het begin van ellende, allerhande veiligheid-en spionagediensten zullen in het consulaat een onderkomen vinden en alzo zal Trump binnen verloop van tijd toch zijn slag thuishalen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Emile De Smedt: over dat Trumpbashen: die man is gewoon knettergek, heeft geen enkel besef wat hij aan het aanrichten is, volledig narcistisch en rijp voor psychiatrie. Ik zal waarschijnlijk nog wel enkele van zijn 'kwaliteiten' niet gemeld hebben.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Emile De Smedt : ik geef u gelijk : Trump vist van alles op uit het verleden: tot daar zijn inspiratie. Maar dit is wel anno 2019. Alaska werd verkocht aan de VS in 1867 voor ongeveer 110 miljoen dollar. En Trump denkt dat hij nu nog zo'n koopje kan doen, die oude man toch!
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ Emile De Smedt : We zijn allemaal niet achterlijk en lezen ook artikels en boeken ... Het geval Truman is breed uitgesmeerd in deze krant als er een vermoeden was van het voorstel van Trump ... Dus ja wij kennen dit ook en ja wij vinden Trump een onbeschoft persoon zoals hij de premier en koniging van Denemarken heeft behandeld ....
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Trump heeft gewoon het oude voorstel van Truman opgevist.Truman was destijds al bereid Groenland te kopen.Maar wie weet dat nog of wie gaat snuffelen in media van toen.Amerika heeft ooit Alaska gekocht van de Russen die verkoop tot m vandaag niet kunnen verteren.Maar dat alles is geweten alleen moet het nu Trumpbashen bljven.