“De hijab dient niet strak maar wijd te zijn”, is maar een van de vele richtlijnen die te lezen is op het pamflet.
Volledig scherm
“De hijab dient niet strak maar wijd te zijn”, is maar een van de vele richtlijnen die te lezen is op het pamflet. © rv

Open Vld-politica krijgt op straat pamflet in handen geduwd: “Draag een hijab”

Een onbekende man deelde afgelopen donderdag pamfletten uit waarin hij moslima’s oproept een hijab te dragen. Open Vld-politica Zelfa Madhloum uitte haar verontwaardiging. “Dit is extremisme van de ergste soort en dat kunnen we niet tolereren.” De politie onderzoekt de zaak. 

29 reacties

  • Lieven Vermandere

    5 jaar geleden
    In Nederland (Den Haag) heeft tijdens de anti boerkaverbod betoging een Nederlander met bivakmuts bij wijze van protest zich gemengd in de menigte zonder een woord te zeggen.....raad eens wie van al de onherkenbare personen werd opgepakt?
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    Pamfletten uitdelen met een mening is een recht (drukpers) , zolang de mening erin niet strafbaar is . Mevrouw mag misschien de Belgische grondwet nalezen . Politieke campagnes zijn net hetzelfde (Groen inzake hoofddoek) , evenals de Jehova's op straathoeken . Wat echter niet mag is deze pamfletten anoniem maken , om mogelijke vervolging wegens de inhoud te ontwijken . Ben persoonlijk niet akkoord met de inhoud .
  • Werner Rammelaere

    5 jaar geleden
    En zo gaat ovld het doen. Laat het maar verder rotten en af en toe (zeggen) klacht indienen als er iemand een pamflet in de hand stopt. Ik dacht dat dit een mensenrecht was voor hen. En die figuren zitten in onze volgende Vlaamse regering...
  • Daisy Vanreet

    5 jaar geleden
    De hijab en hoofddoek zijn een belediging voor normale mannen omdat vrouwen ze moeten dragen om geen aanstoot te geven aan andere mannen. Alsof elke man opgehitst wordt door het aangezicht van een vrouw. Niet normaal die gasten.
  • Leonard Walpot

    5 jaar geleden
    Extremistisch? Een man draagt zijn overtuiging uit zonder geweld of dreiging....je hoeft het toch niet eens te zijn? Ieder heeft zijn programmatie, opvoeding, maar zo lang je niemand dwingt of fysiek lastig valt mag je je mening uiten. Ik heb geen geloofsovertuiging, ben ik ook extreem als ik dat verkondig op een pamflet? Iedereen weer even uitzoomen en nadenken aub, oververhit circus altijd, beetje nuchterheid is nodig lijkt me.