BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Fedasil wil asielzoekers onderbrengen op campings en in vakantieparken: “500 extra plaatsen per maand nodig”

Fedasil wil na de zomer containers voor de opvang van asielzoekers plaatsen in vakantieparken en op campings. De instantie heeft daarom alle vakantiecentra aangeschreven. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Het dreigende tekort aan opvangplaatsen ligt niet aan de instroom, maar wel aan de te lage uitstroom van afgehandelde dossiers, meldde de woordvoerder van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) eerder deze week in onze krant.

36 reacties

  • Paul Siemons

    4 jaar geleden
    Als tweede verblijf eigenaars niet meer welkom zijn in hun tweede verblijf dienen zij hun tweede verblijf taks teruggestort te krijgen.
  • Hugo Verlot

    5 jaar geleden
    Gaat men de gewone mens hun vakantie nu ook al vergallen. Stop deze instroom , dit zal zich tegen ons keren. Passen zich absoluut niet aan.Stellen al langs om meer absurde eisen.
  • sonja d.

    5 jaar geleden
    In duffel staat het sint maarten ziekenhuis leeg. Ideetje?
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    En is dat dan vol of half pension? Of all-in met van die armbandjes?
  • Johannes Martens

    5 jaar geleden
    We moeten ons land niet nog aantrekkelijker maken dan het al is, dit creërt alleen maar een aanzuugeffect. k denk niet dat we ze een vakantiegevoel moeten geven. Een afgesloten tentenkamp met eten, drinken en medische verzorging moet ruimschoots volstaan. Ook stoppen met ze een royale uitkering te geven. In Polen krijgen ze 80 euro per maand, daar melden haast geen asielzoekers zich aan. Polën is nochtans ook een "velig land".