Een Nepalese berggids verzamelt afval op de Mount Everest.
Volledig scherm
Een Nepalese berggids verzamelt afval op de Mount Everest. © AFP

Nepal bant wegwerpplastic op Mount Everest nadat klimmers tonnen afval achterlaten

Nepal bant voortaan wegwerpplastic in de regio rond en op de Mount Everest. Zo willen ze het afvalprobleem op de hoogste berg van de wereld, ook bekend als de grootste afvalberg, aanpakken. 

4 reacties

  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Ik zie die bergbeklimmers na gedane beklimming van de top niet terug keren met een blauwe pmd zak. Zij moeten al veel betalen voor de beklimming, het opruimen zit in die prijs vermoed ik, of wil Nepal zuivere winst maken ? Beetje logisch denken toch !
  • TONINO Lelievre

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat niet de auto's of fabrieken het meest vervuilen maar dat zijn wij zelf mount everest is een perfect voorbeeld.
  • Mario Roman

    5 jaar geleden
    Dat ze groot gelijk hebben. Die show klimmers doen de berg aan en laten al hun vuilnis liggen, ze hebben het boven gekregen, dus kunnen ze mee naar beneden mee nemen in plaats van dat de sherpa's dat moeten doen. De natuur beklimmen en hem vervuilen. Weiger nog toegang op de Mount Everest. Het is een echte schande, belachelijke klimmers en al voor te zeggen, ik ben boven geraakt
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Als je weet wat je doet heb je nauwelijks last van afval. Het is veel moeilijker om alles mee te nemen als de verpakking nog vol is. Voedsel voor 14 dagen meenemen is niet zo eenvoudig. De lege verpakkingen kan je toch eenvoudig meenmen. Na 14 dagen had ik minder dan 1 kilo afval, klein zakje. De lege vriesdroogmaaltijden zijn zelfs de ideale vuilzak, afval erin, lucht eruit en dichtknijpen. U vuil kan er niet uit.