RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Ook Frankrijk start misbruikonderzoek naar Jeffrey Epstein

Epstein maakte op 10 augustus een einde aan zijn leven. Beeld © Getty Images

Na de VS is nu ook Frankrijk een onderzoek gestart naar de van seksueel misbruik verdachte Jeffrey Epstein. De Amerikaan had een appartement in Parijs en de Franse aanklagers onderzoeken of Epstein mogelijk in Frankrijk ook slachtoffers heeft gemaakt.

Ook onderzoekt de Parijse aanklager of Franse vrouwen in het buitenland door Epstein zijn misbruikt. Mogelijk zijn er ook minderjarige slachtoffers.

Minderjarige meisjes

Epstein is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes. De 66-jarige Epstein wist meer dan tien jaar geleden nog een zware straf te ontlopen door een deal met justitie te sluiten, maar werd afgelopen juli alsnog aangeklaagd.

Slachtoffers
Lees ook:
Slachtoffers boos en geschokt door dood Epstein: 'We wilden gerechtigheid'

Aanleiding voor het onderzoek van de Fransen is informatie die de aanklager van de Amerikaanse autoriteiten heeft gekregen. Die info laat meer licht schijnen op de omvang van het misbruik. "Het onderzoek zal zich richten op mogelijke misdrijven tegen Franse slachtoffers op zowel Frans als internationaal grondgebied, en op verdachten die Franse burgers zijn", aldus de aanklager.

Woning in Frankrijk

Epstein had in Parijs een appartement. Hij werd op 6 juli aangehouden in New York toen hij net met zijn privévliegtuig was teruggekeerd uit de Franse hoofdstad. 

De steenrijke Amerikaanse zakenman (66) had een geschat vermogen van meer dan een half miljard dollar. Hij overleed op 10 augustus in zijn gevangeniscel in New York. Onderzoek wees uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Epstein
Lees ook:
Epstein verborg zijn fortuin 2 dagen voor zelfmoord in trust