• 3
  • 670x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

het zíjn geen oude mensen ziekten, en het zijn geen volwassenen ziekten.

Het zijn ziektes die tot recent meestal bij volwassenen gevonden werden, omdat die het ongezondste leven... en aangezien de koters dat ook doen, gaan ze ook deze, vaak, welvaartsziektes krijgen ... 1+1=2

7
1 beertje36

Bij jonge kinderen met overgewicht moet je vooral naar de ouders kijken.

5
2 Aragon

@1
[het zíjn geen oude mensen ziekten, en het zijn geen volwassenen ziekten....]

Staat dat in het artikel? Door wie precies wordt dat volgens jou gezegd? Dat heb ik over het hoofd gezien dan.

10
3 Wilmama

Dan kan de pensioen laag blijven.

2
4 Pelikaan

@2
Het intrappen van een open deur, doet vooral pijn aan de voeten.

Zo te zien heb je het artikel niet eens gelezen.

8
5 Wilmama

@5 ,
Ik heb het art. wel gelezen en het gaat vooral over overgewicht.

4
6 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

7 Imperator

@7
Not even wrong. Jouw gebruikelijke hersen- en harteloze leugens en voor de rest niets. De moeite van het praten niet waard. Punt.

8
8 Wilmama

@7 u bent vergeten de link naar de onderbouwing erbij te zetten. Nu is het volledig gezwam in de ruimte.

3
9 datkanjijmakkelijkzeggen

@9
[Nu is het volledig gezwam in de ruimte.]
En zwaar off topic ook nog.

6
10 Wilmama

Zolang er wordt gelogen dat je van het eten van rood vlees diabetes krijgt worden deze kinderen niet beter. De oorzaak van deze welvaartsziektes zijn simpel: we eten teveel koolhydraten en we eten te vaak.

7
11 de gezonde roker

@7

Lees eerst de tekst van het topic eens en probeer daar eens inhoudelijk op te reageren.
Het off-topic spammen wat je nu doet staat zo ongelovelijk dom.

5
12 carpenter

On-topic

Wanneer ik om mij heen kijk dan verbaast dit nieuws mij niet.
Steeds meer jonge kinderen met overgewicht. Veel van hun ouders ook trouwens.

3
13 carpenter

** gebruiker verwijderd **

@7 Je lult stom.

14 verwijderd84130

* Verwijderd door de redactie *

15 Imperator

@15
Not even wrong again. En dubbel off topic, want type 1 diabetes bij kinderen heeft noch met leefstijl noch met vaccinaties iets te maken.

6
16 Wilmama

@15
Met die link maak je al duidelijk dat het verzonnen onzin is.

1
17 Snorrie

* Verwijderd door de redactie *

18 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

19 Chat Baker

Prima. Goed tegen de overbevolking.

7
20 toecutter

Klinkt allemaal als ziektes die door verkeerde voeding komen.

Daarnaast is het wel goed voor de pensioenleeftijdsgrens, die kan dan omlaag.

4
21 xtremy

@20
Kan je zelf ook heel makkelijk een bijdrage aan leveren.

0
22 Snorrie

* Verwijderd door de redactie *

23 Imperator

* Verwijderd door de redactie *

24 Beta

@23 Gemeld als kindergevaarlijke onzin.

2
25 Scholar002

* Verwijderd door de redactie *

26 Imperator

* Verwijderd door de redactie *

27 Imperator

@27
[Goeie info over vaccins als:..]

Sinds wanneer is Natural News een betrouwbare bron dan?! Dat is de site waar je superkort over kan zijn: "In short: If you cite NaturalNews on any matter whatsoever, you are almost certainly wrong." https://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews

Meer over Mike Adams en de reden van dit aparte videokanaal:
https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/youtube-terminated-natural-news-anti-vaccine-mike-adams-whines/

Bottomline: Adams kreeg terecht meerdere bans aan zijn broek vanwege verregaande leugens en lasterpraat. Aan het verder verspreiden daarvan willen nog maar weinigen hun medewerking aan verlenen en dat is maar goed ook.

https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Mike_Adams
Mike Adams, oftewel Michael Allen Adams (geb. 1967 in Lawrence, Kansas[1]) is een zelfverklaarde "health ranger", en in realiteit een paranoïde complotdenker, racist en White Supremacist[2], pseudowetenschapper en kwakzalver die verschillende websites beheert op het internet, waarvan Natural News de bekendste is.

2
28 Wilmama

@13
Het oogt hier, zoals de VS oogde zo'n 30 jr geleden. En toen vond ik de mensen daar al regelmatig waanzinnig dik. En dat begint hier normaal te worden, Amerika is nog dikker geworden in de tussentijd, wij volgen vast.

En die druk in het kapitalisme om het gepushde slechte eten te nuttigen, is zo hoog, dat volgens mij elk kapitalistisch land dit verschijnsel kent, dikker portemonnee, dikkere mensen.

Ik denk dat leeftstijlverandering het beste middel is, dan haal je de oorzaak weg. Maar de druk om dat NIET te doen, is zo hoog, dat velen toch voor de bijl blijven gaan.

Je zou slecht eten moeten verbieden en dat lijkt me geen realistische optie. Een suikerban? Ik denk niet dat de bevolking dat slikt, die willen zoet gehouden worden question

0
29 Gekste Henkie

Niet alleen voedsel is het probleem (téveel eten, verkeerd eten). Vroeger kwamen wij uit school, kregen we thee en een koekje en speelden tot de lantaarnpalen aangingen buiten.

Ik zie zelden kinderen buiten spelen. Allemaal achter een scherm met cola en snoep...en dat stouwen ze achteloos naar binnen.

Jammer hoor!

2
30 Dunkelheit

@7 En je liegt er weer vrolijk op los.

We vaccineren al meer dan 60 jaar op zeer grote schaal. Maar de omvang en de groei van wat nu zichtbaar is, had dan al 50 jaar zichtbaar moeten zijn, als vaccinaties de oorzaak zijn.

Wat toen allang bekend was: dikke kinderen lopen net als oudere dikkerds meer risico op van alles. En het aantal dikke kinderen is de laatste 20 jaar enorm toegenomen. En naast ouderdom is dat dik zijn ook een risicofactor dus zien we meer diabetes.

Dat heeft niets met vaccins maar met eetgewoontes te maken.

Je bent weer met je liegcampagnes "belangrijk" aan het doen, omdat dat op een normale wijze niet wil lukken. Alleen door je af te zetten tegen al het bekende, heb je enige "autoriteit".
Dit soort berichten zijn jouw strohalm om je leven aan vast te houden.

Waar we het vast over eens zijn: kinderen zouden veel gezonder moeten eten. Ik zie ook om me heen wat er gebeurt. En heel het kapitalisme is daar debet aan en zo. Maar dat krijg je niet weg. De hele wereld zoals wij die kennen moet aangepast. Dat kan, maar zal langzaam gaan. Er is ook wel degelijk aandacht voor gezonde voeding, maar junkfood is verslavend, ik snap dat zelf ook, hoewel ik me goed verzet. Dat doen velen dan weer niet. En met het toenemen van het gewicht nemen ook de klachten toe. Ook in de bible belt waar men niet gevaccineerd is. Vaccineren is hier niet de oorzaak van.

Sterker nog #VaccinerenVoorkomtEllende

Er zijn heel veel spuiten met zinvolle inhoud, vaccinatiespuiten bijvoorbeeld.
Maar jij, spuit 11, hoort daar niet bij.

2
31 Gekste Henkie

En na kritische lezing van het artikel: Bij elke ziekte en de oorzaken die ze noemen, gaat het over obesitas, voeding, vet, buiten spelen etc, op eentje na: depressie. Dat is een andere kwaal die met leefstijl en maatschapij te maken heeft, de mens staat zowat 100% van de tijd onder druk.
Er wordt ook gesteld dat matig overgewicht al meetbare problemen geeft. Het kan zomaar dat kinderen daar gevoeliger voor zijn, een kinderlijf heeft al meer te "verstouwen" omdat het opgebouwd wordt, in dit geval is elke kilo een pondje zoals het hoort en een pondje overtollig vet. Er gaat een hoop "verstouw-energie" zitten in vet dat niet voor de opbouw is, het lijkt me logisch dat de opbouw dan energie tekort komt en dat is ook steeds het verhaal: dingen die zich later gaan wreken omdat ze in de kindertijd niet goed worden opgebouwd.

Leuk detail is dat artsen de farmaceuten AANVALLEN wegens de manier waarop ze reflux problemen en huilbaby's aan elkaar wisten te knopen.
Maar die artsen en farmaceuten zitten toch samen in een complot om centjes te verdienen en ons ziek te maken, volgens sommigen? Waarom hebben artsen dan regelmatig commentaar op farmaceuten?
Heel simpel: HIER zien ze bezwaren van. Maar van vaccineren juist niet.
Hoe @7 ook zijn stinkende best doet, deskundigen KENNEN de oorzaken allang, jouw hulp is niet nodig. Dat hebben echte wetenschappers en artsen allang gedaan joh! En het ligt niet aan vaccinaties vinden AL die deskundigen, niet alleen in Nederland, maar in elk modern land.

jij staat zielig in een hele grote woestijn te roepen.

2
32 Gekste Henkie

@30
[Ik zie zelden kinderen buiten spelen. Allemaal achter een scherm met cola en snoep...en dat stouwen ze achteloos naar binnen.

Jammer hoor!]

Ik vind het jammer dat je gaat generaliseren en alle kinderen over een kam scheert wat dit betreft. Op straat spelen zonder toezicht kan tegenwoordig nog maar zelden omdat het niet veilig meer is. In achtertuinen zie ik behoorlijk wat speeltoestellen en bij warm weer zwembadjes. In vrijwel elke buurt wel een klein speeltuintje e.d.

Vroeger waren er ook kinderen die te dik waren. Groenten werden maar al te vaak kapot gekookt met teveel zout in het kookwater en ga zo maar door. Ik zou i.i.g. niet meer (volledig) terug willen naar die tijd. Die was op velerlei gebied niet gezonder.

Terug naar het heden:
In 2017 kwam het RIVM met het onderzoek ‘Wat ligt er op ons bord? : https://www.rivm.nl/nieuws/veilig-gezond-en-duurzaam-eten-in-nederland-kansen-voor-integraal-beleid

Nederland wil voorop lopen in de internationale ambitie voor een gezond, duurzaam en veilig voedingspatroon. Om dat te realiseren is een integrale aanpak nodig, waarin onder meer veiligheid, gezondheid en duurzaamheid worden afgewogen. Onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laat zien waar kansen en dilemma’s liggen voor deze integrale aanpak.

1
33 Wilmama

‘Ik vind het jammer dat je gaat generaliseren en alle kinderen over een kam scheert wat dit betreft. Op straat spelen zonder toezicht kan tegenwoordig nog maar zelden omdat het niet veilig meer is.‘

Dat is dan jouw mening.

Ouders zijn bangeriken geworden en gemakzuchtig.

Kinderen motorisch en sociaal minder vaardig. Er zijn genoeg onderzoeken die dat uitwijzen.
Hadden we vroeger 1 dik kind in de klas, nu is het 1/3 van de klas.

Troost en comfort eten, is wat onze kinderen kapot maakt.

https://www.ad.nl/binnenland/helft-van-de-kinderen-beweegt-te-weinig-te-veel-ipad-te-weinig-buiten~a4092b03/

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/17/onderzoek-jonge-kinderen-minder-vaak-naar-buiten-om-te-spelen-a1599719

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/een-breaker-is-geen-fruit~bb3aec92/

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/18/doen-we-hysterisch-of-niet-hysterisch-genoeg-1484799-a1042278

-laatste 2 artikelen zijn te lezen in de incognito modus-

2
34 Dunkelheit

@29

Vanuit onze perceptie zijn we snel geneigd om te zeggen dat het een rijkdoms probleem is.
Maar wanneer je wat verder kijkt dan zie je dat ook ( of misschien wel met name) in 2e-wereld landen obesitas bij kinderen en volwassenen in steeds sneller tempo toe neemt.
Ook onder de arme delen van de bevolking.

Voor mijzelf heb ik wel eens bedacht waarom dit zo is.
Is het echt alleen maar de schuld van de voedingsindustrie? Dat lijkt mij sterk.
Van nature schreeuwt ons lichaam om suikers en vetten. Deze waren vroeger slechts beperkt beschikbaar en/of duur.
Sinds de industriële revolutie blijkt dat juist vetten en suikers zich uitstekend lenen voor massaproductie. Zodoende zijn beiden nu in grote hoeveelheden en voordelig verkrijgbaar.
Door de toenemende transportcapaciteit en de prijsdaling daarvan kunnen deze producten ook nog eens goedkoop in bulk over de wereld verspreid worden.
Resultaat is dat een bord vlees met pasta of rijst en met een fles cola er naast goedkoper is dan een verantwoorde maaltijd met veel groenten. Ook de meeste kinderen vinden het lekker dus niet het gezeur van 'ik lust geen spruitjes'..
De industrie speelt handig op de vraag in.

Hoe hier een verandering in te brengen weet ik zo ook niet.
Misschien een belasting op vetten en suikers en dat geld gebruiken als subsidie op verse groenten?
In ieder geval goede voorlichtingscampagnes op scholen om de kinderen en ouders goed duidelijk te maken wat de gevaren op korte en lange termijn zijn .

0
35 carpenter

@35
Voor de denkoefening kwam ik nog hier op uit:
Als we ons richten op een langer leven, is het onvermijdelijke gevolg dat de gehele bevolking het milieu en hulpbronnen meer gaat belasten en dat is weer ongezond.

Het omgekeerde: als we lekker ongezonde dingen doen en eerder dood gaan, is de duurzaamheid de lachende derde.

Ik ga me niet uitlaten over de uitkomst hiervan, wel denk ik dat deze variabele bij in de vergelijking thuis hoort.

0
36 Gekste Henkie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Ja , raar he hoe kan dat toch .Gaan ze natuurlijk onderzoeken hoe dat nou kan en daar gaat weer een paar jaar overheen en vervolgens kunnen ze...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

En dat word allemaal losgelaten in de maatschappij .steken ze je neer dan word er nog van je verwacht dat je daar begrip voor moet hebben want...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

spookrijder
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Klopt +++En die verrotte islam krijgt ook geen poot aan de grond in Hongarije. ...

12 minuten geleden geplaatst door spookrijder

ongelovenloos
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

En er zijn hersenloze bij die dit nog toejuichen ook en daar hebben we aan te danken dat er niets aan gedaan word .Ze komen er wel achter maar...

12 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Reese Robbins GangbangNudity On TiktokMontana Blue NudeWomen SiccoringAmateur ThreesomeXnxx FreeHandcuffed PornhubStella Andrews LeakedBig Ass Ts PornChatropolis WhochatAperubeXxxxcc VideoPreity Zinta Sexy Imageسکس شیرازیShilpa Shetty ChudaiSada BfPorn WhiteWizard Of Oz PornBrazzers LesnianPorn ImagisWww 3movs ComPlay PussyWestworld NudeDesi Chut BhabhiDress Change XvideoPolished Jade BellEbony Bj PovFemdom EmpireVideo Xxxx Xxxx XxxxKardasian SextapeBig Black Booty Porn StarsWomen Nude SelfiesNatalia GreyKaty Perry FeetLetsdouitDesi Kiss XxxWww Nxxxn ComBosnianbeautyyXxxx Desi SexFinlandsexBadi Gand VideoMoms PornAmateur MasturbationsAnime Thats Basically HentaiJavsubindo.comSexe En Français GratuitXillmitePornstar TubrCaseira Porn3dhentai ComicsBig Asian DickDesixxxhdHot Gay Sex PornSecurity XnxxIndian Bhabi ComVídeoscalientesXxl PornosSarah Cameron NakedHorney Lilly ComTamil KamaveriNsfw SnapArab XnxxDocotor PornSyx PornThe Pron DudeNepali Kanda PornMiyuki ArisakaDiaper Messing VideosHqpornerSex TushyXxxxxxxxxAsh Kash OnlyfansAzula PornDerpixon Rule 34Kiss And KillDoggie Style Cream PieMisty Ray NudeBhad Bhabie TitiesLaurenthegamilfPinkie PornstarPhotos Of Porn StarsKimberly Garner NudeDesi Bhabi CheatingNude MasalaVoyeur TwitterMorning Porn HdNude Saree AuntyFather And Daughter Sexual VideosFlora Saini XxxWww Sex Tub ComOlivia AustianTita Sahara PornRosie Jone NudeTraphentai ComicsLauren Phillips HotIn The Shark's LagoonFidtubesMary BoberryFutanaria 3dBigboobsalertAcompanhntes ManausAngelina ColonKristen Stewart NudesSexy Hot Indian Web SeriesMom Incest PornFilme De Sexos GrátisLesbiana Porn VideosIsabella MoonPudi XxxDown Sindrome PornSarah Snook NakedTirture PornNhdtb-810Mizz Twerksum OnlyfansJapanesedeepthroatFatlesbian PornAnalbbcOld Gay PornGay Tee. PornFightingdollsShraddha Kapoor X VideoPorn Going WrongFree Pictures Of PornXxxsesxAletta Ocean And Danny DKannada Saree Sex VideosSex Phone Calls TeluguLong CockedTaboo Porn PicsMasaje Final FelizAlia Bhatt DeepfakeMoms Giving Sons Blow JobsAsian Backroom Casting CouchHomeless Women Porn无码 AvSpicydrea NudeAndroid 18 HotNew AnalpornPersephanii Only FansHot Bhabhi RomanceMckinley Richardson PornDesi Porn Hub VideoXxx Hinde MaReal Step Sis PornManga18.cluTchat BdsmHentais ProD4swigPorngay AnimeUllu Web Series Full