Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

Huizen te duur voor starters: ‘Minister, kom met stevige maatregelen’

Als je als alleenstaande een modaal inkomen hebt, is het op veel plekken in Nederland haast onmogelijk om een huis te kopen. Vaak zijn dat starters en die maken nóg minder kans vanwege de strengere hypotheekregels. ,,De minister moet steviger ingrijpen”, vindt directeur Hans van der Ploeg van makelaarsvereniging VBO.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’
    PREMIUM

    Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’

    In een paar jaar tijd raakte Frans Nieuwland alles kwijt. Zijn winkel in de Haagse binnenstad moest hij sluiten, zijn huwelijk liep stuk en hij moest zijn woning verlaten. Noodgedwongen sliep hij in een tent in het bos. Met hulp van de gemeente verhuisde hij uiteindelijk naar Den Bosch. ,,Ik voel me hier welkom, maar ik hoop toch snel terug te kunnen naar mijn stad.”
    's-Hertogenbosch, Den Haag