U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 18
Het aantal daklozen in Nederland is tien jaar tijd verdubbeld. Jonge daklozen, tussen de 18 en 30 jaar, zijn er nu zelfs meer dan drie keer zo veel als in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. ...

5 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
5
6

Verschrikkelijk! En het kan inderdaad iedereen overkomen.

Zelf zit ik op dit moment ook in een lastig parket. Heb een winkelpand (bestemming omgezet in wonen) gekocht om iets groter te gaan wonen. Gemeente dus akkoord.
Maar die pl..... banken. Dáár zit het probleem. Die doen zó moeilijk met een hypotheek te verstrekken. (Zeuren over dat het een winkelpand is, VVE heeft geen MJOP, etc.).
Ik heb inmiddels zo'n 25 documenten moeten aanleveren voor de aankoop en nog is het niet genoeg en komen er elke keer weer aanvullende eisen bij...
Het is niet te geloven. Mijn huidige woning is al verkocht. Daar moet ik 15 oktober uit zijn. Dus ik heb nog even om het rond te maken. maar mijn hypotheek kan zo maar weer afgewezen worden en dan is er géén tijd meer om wéér een nieuwe bank te zoeken.
Huren? Kun je vergeten. In mijn woonplaats in de vrije sector zijn er 5 tot 8 huurwoningen beschikbaar. En die zijn qua ruimte véél minder dan waar ik nu woon. Dus ik schiet er dan helemaal niets mee op. Een stapje hoger? Dan betaal je 1500+ euro per maand. En is het nog niets beter dan mijn huidige woning.

Het is een rare tijd. Ik ondervind het zelf. Heb een goede baan in het onderwijs en ben een trouwe belasting- en hypotheekbetaler maar ik kan over 7 weken ook zomaar dakloos worden als ik géén hypotheek krijg. Dus zelfs de middenklasse waar ik toe behoor loopt groot gevaar! En dat op veel gebieden: zorg, wonen, koopkracht en belastingdruk.

Ik snap niet dat juist veel mensen uit de middenklasse stemmen op partijen zoals VVD, CDA, D66, PVDA en Groenlinks. Deze partijen hebben ertoe bijgedragen dat de situatie zo ernstig is. En mensen: ik denk dat het nog vele malen erger gaat worden. En dat gaat niet lang meer duren.

1 govaart    
5 maanden geleden door govaart
0
Meld

Het gaat, volgens zeggen !, ontzettend goed met NL. !

Huizenmarkt wordt alleen maar een grotere zeepbel. Te weinig kan worden gebouwd.
En ... wordt er gebouwd, ja ja, u raadt het al: nog steeds voorrang voor de gelukszoekers.

Heerlijke regering hebben we gekozen.

2 Kuifje en Bobbie 2    
5 maanden geleden door Kuifje en Bobbie 2
1
Meld

Gewoon alles kapotbezuinigd. De zorgstaat is de zorgenstaat geworden met dank aan de zakkenvullende privatisering, en niet te vergeten de "noodzakelijke" bezuinigingen. Maar gelukkig gaat het ons nu voor de wind, en is er géén armoede volgens Rutte!!

3 Robbedoes    
5 maanden geleden door Robbedoes
0
Meld

Maar illegalen krijgen wel onderdak in Amsterdam en toen ik op facebook aan Sylavana S vroeg wat ze wilde doen voor de daklozen kreeg ik geen antwoord erop. Niks dus! Dat is dus links beleid in Amsterdam.

4 vis    
5 maanden geleden door vis
7
Meld

Ik heb eerlijk gezegd nooit gezien dat het goed ging in Nederland. Alleen de media roept dat het goed gaat. En als er ergens veel verdiend wordt, dan waren er bijna altijd criminele activiteiten in het spel.

5 groenengeel    
5 maanden geleden door groenengeel
0
Meld

De aantallen van èchte daklozen worden inmiddels aangevuld, met al dat criminele tuig, wat het land niet uitgezet kan worden.
Zó krijg je wel een vertekend beeld.

6 Dieke    
5 maanden geleden door Dieke
2
Meld

@5 Exact!! Velen vergeten de tijd dat de PVDA regeerde.... Toen den Uyl hier zat te blaten was er ook veel armoede.

7 LoydMorris    
5 maanden geleden door LoydMorris
4
Meld

Ziet u ze nog staan in burgerkleding op de heidag?later op de avond bij Jinek had men het er uitgebreid over..geen woord over beleid en gevolgen zoals hierboven beschreven. Nu moeten we wachten tot kerst als ze zich graag fotograferen als ze eten opscheppen in een daklozenopvang om vervolgens tevreden naar huis af te reizen voor een echte maaltijd met het gezin.

8 Voorzittershamer    
5 maanden geleden door Voorzittershamer
1
Meld

@1 ik voel met u mee. Er zijn in Frankrijk andere manieren om een huis te financieren zonder Hypotheek en die zouden prima zijn voor mensen als met een vaste baan. Maar dat bestaat dan weer niet in Nederland. We gaan door het huidige beleid echt naar de knoppen. Ons BNP is een van de hoogste ter wereld maar onze koopkracht staat ver achter de meeste andere landen. Ons land is TE VOL En de belastingdruk veel te hoog.

9 PFL    
5 maanden geleden door PFL
1
Meld

De economie heeft nog nooit zo goed gedraaid! Wat weer een leugenaar die Rutte. En dan nu maar 50 miljard Euro weg smijten. Gauw weg dit Kabinet. Heeft er nu wel lang genoeg gezeten en ons geld verkwist.

10 Nicks R. Van    
5 maanden geleden door Nicks R. Van
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

@1 Welke gemeente is dat?

12 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@12 In Vlaardingen

13 govaart    
5 maanden geleden door govaart
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@13 Ken het, heb lang in Rotterdam gewoond.
Dure woningen en lange wachtlijsten.

14 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

En beste mensen .... Welke partijen zijn wel voorstander van het bouwen van sociale huurwoningen, de enige woningen waarop prijsbeleid kan worden gevoerd ? Partijen die niet hebben meegewerkt aan sociale afbraak die leidt tot deze rampen.

Gaan we nou ineens allemaal toch SP of PvdD stemmen ?

15 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

Maar een somalische landverhuisster moet gelijk een huis in, terwijl er meer nederlandse kinderen op straat wonen. Er kan veel meer bewoond worden. gebouwen die nu voor de belasting leeg gehouden worden kunnen worden verbouwd tot appartementen bijvoorbeeld.

16 Merlinswit    
5 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

@7

Denk jij nu werkelijk dat men binnen 4 jaar een flinke ommezwaai kunnen maken van eeuwenlang dezelfde mentaliteit: houdt jij ze dom dan houd ik ze dom.

Daarbij komt dat er veel voorzieningen zijn ingevoerd door o.a. socialistische activiteiten.

Ik zie de laatste jaren dat de staatsschuld stijgt, sociale voorzieningen en arbeidsrechten worden afgebroken en de eeuwenlange mentalitiet wordt gestimuleerd door veel uit te delen vanuit de staatskas, alleen niet voor de bevolking, die moet steeds meer inleveren.

17 garriet    
5 maanden geleden door garriet
2
Meld

Met dank aan het linkse corrupte kabinet Rutte en + alle links stemmers. Eerst komen moslims asielzoekers migranten Turken en Marokkanen aan de buurt daarmee te onderdak hebben waar Nederlandse burgers door links stemmers maar wachten moeten. Dit zeg ik als rechts stemmers.

18 Gunther    
5 maanden geleden door Gunther
4
Meld

@13 Ter overbrugging zou je misschien op een camping een stacaravan kunnen huren. Daardoor krijg je iets meer rust om alles te regelen.

19 Cody    
5 maanden geleden door Cody
1
Meld

@16 Het is wel het rechtse verhaaltje weer. De vluchtelingen vormen niet het grootste probleem bij de huisvesting. Er zijn hooguit 100.000 vluchtelingen binnengekomen in de laatste 10 jaar. Maar wat denkt u van al die door rechts zo gewenste goedkope oostblokkers. In de laatste 12 jaar zijn er gestaag 500.000 oostblokkers in nederland komen wonen terwijl er daarvoor ook al woningsnood was.

Er zijn nauwelijks woningen gebouwd voor al die kansrijke arbeidsimmigranten die ook de PVV zo bejubelt of de Green Card kandidaten van het FvD.

Het vluchtelingenverdringprobleem bestaat niet. Het wordt puur door rechtse partijen en rechtse ideologen verzonnen om hun eigen falende arbeidsimmigratiebeleid op af te schuiven.

Ik woon tussen 3 roemenen, 2 bulgaren, een poolse, een nederlandse en een surinaams gezin. Daar zit geen enkele vluchteling tussen.

Je laat je misleiden want ruimschoots voor de vluchtelingencrisis was er al lang woningnood. Die is sinds 2002 onhandelbaar geworden. Dat komt door de arbeidsimmigratie en falend rechts woonmarktbeleid. Niet door die handvol vluchtelingen.

20 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

@18 Rutte is toch echt rechts. Links wil betaalbare huizen bouwen. Geen enkele rechtse partij wil dat.

21 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

22 Geert    
5 maanden geleden door Geert

@22 Als je extreemrechts staat is alles links. Maar beoordeeld vanuit het midden is Rutte erg rechts.

En u gaat toch niet beweren dat FvD en PVV de arbeidsimmigratie willen stoppen ? Dat is duidelijk de voornaamste oorzaak van de verdringing en die willen ze echt niet stoppen. Daarom richten ze de spotlight op vluchtelingen en houden de arbeidsimmigranten buiten beeld. En u laat zich gewoon misleiden.

23 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

24 Geert    
5 maanden geleden door Geert

@24 Ah dus de arbeidsimmigranten bezetten nederlandse woonruimte maar de asielzoekers hebben die niet. En daarom bezetten asielzoekers nederlandse woningen.

Weltrusten.

25 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
4
Meld

Liberalisatie maakt meer kapot dan je lief is!

26 dummydum    
5 maanden geleden door dummydum
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

27 Yisrael 2.0    
5 maanden geleden door Yisrael 2.0

@27 Zeker niet voor iemand die uit de portemonnee van oma leeft!

28 dummydum    
5 maanden geleden door dummydum
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

29 Yisrael 2.0    
5 maanden geleden door Yisrael 2.0

@29 dus ik heb gelijk gehad, je leeft niet van oma's geld en bent een grote fantast, want waarom is @28 anders dikke onzin.
Je hebt zelf dit verhaal de wereld in geholpen.

30 kortanante    
5 maanden geleden door kortanante
0
Meld

@7 Natuurlijk, armoede is van alledag. Maar in de jaren dat Den Uyl minister-president was ging het toch wel 'n beetje anders. Toendertijd werd niet alles kapotbezuinigd zoals nu gebeurd is. Destijds betaalde je gewoon de betaalbare ziekenfondspremie, en kreeg je, jong of oud alle zorg die je nodig had, en was er ook bijna voor alles een vangnet en een pensioen waar je recht op had. En natuurlijk, ook toen waren mensen de klos, maar dat is absoluut niet te vergelijken met wat er nu aan de hand is.

Ondanks de waarschuwingen voor de gevolgen van privatisering is dit zakkenvullende systeem erdoorgestampt. En kijk eens wat er nu over is. De kloof tussen rijk en arm is alleen maar gegroeid, en de politiek heeft bij mijn weten nog nooit zover van de burger gestaan dan nu

31 Robbedoes    
5 maanden geleden door Robbedoes
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

32 Yisrael 2.0    
5 maanden geleden door Yisrael 2.0

@20 jij snapt blijkbaar niet het verschil tussen een klaploopster die subiet geholpen wordt aan een woning en iemand die keihard werkt en in een zelfde omstandigheid zit maar een blanke huid heeft, jaren in de ellende mag doorbrengen.
Overigens vraag ik me af of die polen gebruik maken van sociale huurwoningen die ze door een rechter zijn toegewezen. Helaas ontgaat de nuance je en denk je dat aardbeien en appelen hetzelfde zijn omdat het beide onder fruit valt.

33 Merlinswit    
5 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

@33 Ik woon in Den Haag. In een voormalig sociale huurwoningencomplex dat is verkocht nadat Rechts de wooncooperaties privatiseerde.

Den Haag heeft van de 4 grootste steden de minste sociale huur, 46% tegen +60% inde andere grote steden. Dat komt omdat er al sinds ik me kan herinneren rechtse colleges met de VVD besturen. Nu is alles opgekocht door huisjesmelkers die achterlijke prijzen vragen, € 600,- voor een door tweeen gedeelde kamer van een voormalige sociale huurwoning.

En bouwen? Dat wil de VVD niet want dan worden de woningen minder waard, he? In 2001 was de wachtlijst al 7 jaar en toen waren er nauwelijks vluchtelingen. Maar ja joh, geef de zwarten maar de schuld en ontken gewoon het rechtse wanbeleid. De meesten doorzien het inmiddels wel. Door eigen ervaring. Dit 'liberalisme' is plutocratie en heeft niks met vrijheid te maken. Helemaal niks.

34 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

35 Geert    
5 maanden geleden door Geert

@32 Ja, je bent nu wel heel zielig, moet je nu echt werken voor je geld?

36 dummydum    
5 maanden geleden door dummydum
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

37 Yisrael 2.0    
5 maanden geleden door Yisrael 2.0

@37 Je kan weer niet anders als op de man spelen, je bent en blijft een zielig figuur!

38 dummydum    
5 maanden geleden door dummydum
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

39 Yisrael 2.0    
5 maanden geleden door Yisrael 2.0

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De griepprik is nutteloos bij gezonde mensen.
Met griepvaccinatie van ziekenhuispersoneel r...

22 uur geleden door Seconda

De leugens van Parijs en Rutte over ons klima...
Een Nederlandse wetenschapper die duidelijk u...

16 uur geleden door PFL

Iran heeft een schokkend goede zaak tegen Tru...
"Om een dergelijke aanval te rechtvaardigen,...

16 uur geleden door kovichni

PVV-er Marjolein Faber heeft het niveau van e...
Elke keer als senator Marjolein Faber (PVV) i...

9 uur geleden door Frouke

Franse Gele Hesjes bestormen theater in Parij...
"Het vrijdagavond theateruitje van Emmanuel M...

8 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Strongoli
De leugens van Parijs en Rutte over ons klima...
Deze Rutte-kliek denkt, dat het klimaat in h...

minder dan een minuut geleden door Strongoli

JackKropotkin
'Ongelijkheid blijft groeien, rijken betalen ...
@2 De een werkt en is wat intelligenter dan d...

minder dan een minuut geleden door JackKropotkin

Klokkenspel
Ruim drieduizend huishoudens in Rotterdam-IJs...
@2: Dat snapt @1 niet, want hij is een (altij...

minder dan een minuut geleden door Klokkenspel

RonMVV
'Ongelijkheid blijft groeien, rijken betalen ...
@7 Rooksignalen laat Greta het maar ni...

1 minuut geleden door RonMVV

Reagurius
Ruim drieduizend huishoudens in Rotterdam-IJs...
@1 Dan kom je maar met het OV ja?...

1 minuut geleden door Reagurius

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig