RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Google Foto's groepeert nu ook gezichten in Nederland

Google Foto's krijgt in Nederland een nieuwe functie, waarmee foto's met dezelfde persoon automatisch in een album worden geplaatst.

Google Foto's heeft de mogelijkheid om gezichten te herkennen en te groeperen toegevoegd. Zo wordt het makkelijker om alle foto's van een specifiek persoon te vinden. 

De gegroepeerde foto's worden worden door de fotodienst automatisch in albums geplaatst. De functie werkt ook voor huisdieren.

De mogelijkheid om gezichten te herkennen is al sinds 2015 beschikbaar in sommige landen, maar rolt nu in Europa uit. Daardoor is de functie nu pas in Nederland te gebruiken.

Deze
Lees ook:
Deze objecten boosten je privacy dankzij neppe data

Privacy

Gezichten herkennen en bij elkaar plaatsen klinkt gevaarlijk als het gaat om privacy. Toch valt dat mee. Google kijkt naar de foto's in je bibliotheek en creëert een model van gezichten die vaak langskomen. Die modellen zijn enkel voor de gebruiker bedoeld.

Ook is de functie uit te schakelen. Dat kan in het instellingenmenu van de app bij 'Vergelijkbare gezichten groeperen'. Na het uitschakelen worden alle gezichtsmodellen verwijderd.

Later voegt Google ook de mogelijkheid toe om handmatig aan te geven dat gezichten op verschillende foto's bij elkaar horen. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's