Start van hoofdcontent

Stad

nl

Centrale deur van seniorencomplex in Osdorp al twee weken kapot: 'Dit gaat een keer fout'

22 augustus 2019, 16.58 uur · Aangepast 22 augustus 2019, 21.30 uur

Els Hillegers woont samen met haar ernstig zieke man op de vijfde etage van het complex aan Korte Water in Osdorp. Iedere keer als er iemand voor de deur staat, bijvoorbeeld de thuiszorg die twee keer per dag langs komt voor haar man, moet ze naar beneden om de deur open te doen. Zelf is ze ook slecht ter been. Woningcorporatie Ymere is langs geweest, maar het probleem is nog niet verholpen.

Onderweg naar boven spreekt mevrouw Hillegers haar 91-jarige buurvrouw die ook op de vijfde woont. 'Ik vind dat Ymere laks heel laks is' zegt de buurvrouw. Els belde met Ymere, die stuurde met spoed een monteur, maar zo snel als die kwam, was die ook weer weg. Zonder de bewoners te vertellen hoe lang het zou gaan duren. 'Ik vind het slecht dat we geen terugkoppeling hebben gehad waarom het niet meteen opgelost kon worden'.

Ambulance
Haar grootste angst is dat, mocht er een keer een ambulance nodig zijn voor haar man, er kostbare tijd verloren gaat. 'Ik moet dan naar beneden, de vraag is hoe snel ik op en neer ben, is de lift op tijd? Zijn ze op tijd voor hem? Stel dat die man dood gaat als een ambulance te laat komt? Kan ik dan bij Ymere terecht?'

Ymere laat in een reactie aan AT5 weten de zaak serieus te nemen en volop met de reparatie bezig te zijn. Een storing in het systeem zorgt er volgens Ymere voor dat de reparatie langer duurt. Ze hopen dat het probleem met de deur morgenochtend opgelost is.