Een spandoek van Syrische vluchtelingen met de tekst "Bid voor Deir-al-Zor"
NOS NieuwsAangepast

Bliksemactie Amerikaanse grondtroepen in IS-stad Deir-al-Zor

Amerikaanse grondtroepen hebben een korte actie uitgevoerd midden in IS-gebied, schrijft The Washington Post op gezag van militaire bronnen. Leden van een elite-eenheid zouden ongeveer anderhalf uur in Deir-al-Zor zijn geweest, een stadje aan de rivier de Eufraat in het oosten van Syrië.

De militairen die gelegerd zijn in Irak, zouden met helikopters bij het stadje zijn afgezet. Dat Amerikaanse grondtroepen zo diep in IS-gebied komen, is tamelijk uitzonderlijk. Doorgaans wordt het gebied alleen bestookt vanuit de lucht, met gevechtsvliegtuigen of drones.

De Amerikaanse strijdkrachten willen alleen kwijt dat er gisteren inderdaad een actie in Deir-al-Zor is geweest. Over het verloop en het resultaat ervan wordt nog niets gezegd.

Bevrijd

Naar verluidt is in de stad jacht gemaakt op leiders van Islamitische Staat. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een oppositiegroepering die in het Engelse Coventry zetelt, zegt dat bij de missie zeker 25 IS-strijders zijn gedood. Een andere Syrische actiegroep zegt dat twee gedetineerden zijn bevrijd die in Deir-al-Zor werden gevangengehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl