Veel pensioenfondsen zullen in 2020 hun pensioenen flink moeten korten.
Volledig scherm
Veel pensioenfondsen zullen in 2020 hun pensioenen flink moeten korten. © ANP

De grootste pensioenroof ooit: 'Dit is niet uit te leggen. En dat is idioot'

OpinieWilma Berkhout, oud-belastinginspecteur uit Helmond en bestuurslid van seniorenvereniging PVGE, schreef op 21 maart een kritisch opinieverhaal onder de kop 'Grootste pensioenroof ooit'. Vandaag een even kritisch vervolg.

2 reacties

  • Tonie Kuijler

    11 maanden geleden
    Wilma Berkhout, Het is alweer een tijdje geleden dat Koolmees tegen Corrie van Brengt zei dat er geld uit de ouderen pensioenpot was overgedragen naar de jongere spaarders, waarop Corrie vroeg hoeveel? Dat was ongeveer 1/3 van wat er in de pot zit het precieze bedrag weet ik niet, er zat 1500 miljard in dus heb ik die moeilijke berekening zelf maar gemaakt 500 miljard. Mijn vraag aan jou is klopt dit? Het is toch volgens de pensioenrovers dat de ouderen de ruif leegeten. Tonie Kuijler
  • jan lely

    2 jaar geleden
    Je hebt groot gelijk, Wilma. We moeten voorkomen dat het pensioendossier uitgroeit tot het grootste sociale en financiële schandaal van na de 2e Wereldoorlog. Het beste pensioenstelsel afbreken is niet zo moeilijk. Een (nog) beter alternatief verzinnen wel. Dat is ook niet gelukt. Invoering van deze financiële rammelkast zal desastreuze gevolgen hebben. Zeer velen vragen zich af wat in vredesnaam de verborgen agenda achter deze operatie is. Tijd voor een kort en krachtig parlementair onderzoek!