donderdag , april 25 2024

Hoger beroep Holleeder: “De rechters hebben niet geluisterd”

Het zal niet storm lopen vandaag bij het begin van het hoger beroep van Willem Holleeder. Het wordt een formele zitting, waarbij zowel Holleeder zelf als zijn advocaten niet aanwezig zullen zijn. Of er nog een journalist de moeite neemt erheen te gaan?

Advocaat Sander Janssen veegt in een verklaring de vloer aan met  het vonnis van het de rechtbank. Terecht, dat sloeg ook nergens op, daar zijn vriend en vijand het over eens.

Volgens Janssen hadden de rechters hun oordeel al klaar en hebben ze niet geluisterd naar wat er tijdens de zittingen naar voren is gebracht. Hij formuleert het uiteraard wat omzichtiger dan ik, maar daar komt het wel op neer. “Het strafklimaat verhardt en rechters redeneren naar hun eigen oordeel toe.” 

Hier en daar constateer ik een zekere Holleeder-moeheid. Over het vorige week verschenen nieuwe boek lees of zie ik nergens iets. Maar op Schiphol, bij de Ako, lag mijn De Holleeders er nog prominent bij op het tafeltje met de Boeken Top Tien. Terecht, uiteraard, maar het is uiteindelijk allemaal boter aan de galg gesmeerd: het grote publiek, noch de media, noch de rechters, zijn geïnteresseerd in wat er echt aan de hand is in de Holleeder-zaak. Barbertje moest hangen. Zo geschiedde.

Een stukje Janssen: “De Hoge Raad laat al geruime tijd consequent na onrechtmatig optreden van politie of justitie te sanctioneren.Keer op keer wordt het recht zo uitgelegd en gebogen dat zelfs wanneer die onrechtmatigheden evident, openlijk en zelfs schaamteloos zijn begaan, dat zonder enige consequentie blijft. Daardoor nemen opsporingsdiensten én rechters het niet zo nauw met de rechten van verdachten.”

Het gevolg: “Hoe harder de Staat, hoe harder de straat.”

Volgens Janssen ervaren rechters gebrek aan bewijs “als een ver­velende en te beslechten hobbel te ervaren” een wekte de rechtbank “van meet af aan de indruk overtuigd te zijn geweest van de juistheid van alle beschuldigingen die met name zijn zussen aan het adres van Willem Holleeder hebben gedaan.”

De verwachting is niet dat het hoger beroep tot vrijspraak zal leiden (al zou dat volgens velen gezien het bewijsmateriaal wel moeten). Misschien worden wat minder liquidaties bewezen geacht. Dat zou nog enige genoegdoening geven, vooral de veroordeling voor betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout is meer dan bizar.

 

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

17 comments

  1. Dat heeft de heer Sander Janssen goed gezegd. Dit gebeurt zoals je weet HjK, niet alleen bij WH. Grappig dat mijn email weg is gevlogen, met je vlucht op de 16 e. Wel van toepassing op wat de heer Sander Janssen zegt!

    • Ff wat anders HJ, waarom zet je al die nepadvertenties op je site ? Van Ali b en Jort Kelder. Zwaar nep

      Beste T,

      Kan ik niks aan doen, dat gaat via google.

      Hendrik Jan

  2. HJK: Ik las net nog een stuk op Crimesite over Holleeder daarin staat beschreven dat Holleeder een ander gerechtshof wil omdat het liquidatieproces Passage in hoger beroep daar zich ook had afgespeeld en bevooroordeeld was over Holleeder. Het hof verweet Holleeder in het arrest deel te hebben uitgemaakt van een criminele organisatie die moorden liet plegen. Holleeders advocaten hebben dat verzoek al ingediend bij het gerechtshof. Tijdens de zitting op 13 november zal het hof zich over dat verzoek buigen. Als het verzoek wordt goedgekeurd en Holleeder inderdaad door een ander gerechtshof zal worden behandeld dan kan/zou het wel tot een vrijspraak gaan kunnen leiden.

  3. Holleeder wordt in Hoger beroep ook weer veroordeeld tot levenslang ook zijn cassatie zal af worden gewezen, kost een hoop tijd en geld maar de Neus is een gesloten boek in een gesloten inrichting totdat ie tussen 6 planken daar weer uit komt.
    Kijk maar naar zijn compagnon Dino die onderging hetzelfde lot komt ook nooit meer vrij.
    Wat een leven trouwens en het waren toch zulke slimme jongens……….?>>?

    • Loet alles komt goed

      Hee Loet, het gaat niet om je wrok tegen WH hè. Het gaat hier om de feiten en bewijzen. Zussen die verklaringen afleggen omdat ze daar zelf baat bij hadden. Geen onomstotelijk bewijs, geen DNA, geen taps over daadwerkelijke opdrachten. In de Nederlandse rechtsstaat draaide het altijd daarom. Dat is in dit geval, vind ik, niet zo. Het is een gevaarlijke situatie als dit de tendens gaat worden binnen onze rechtsstaat. Rechters worden dus harder maar niet per se eerlijker.

    • Voegersmening, jij hebt helemaal gelijk…En wat ik vragen wou: hoe gaat het nu met jou? Met jou hè, niet alles om je heen waar je zorg voor draagt maar jij …Vraagt uberhaupt wel eens iemand hoe het met jou gaat..

      Afz een fan

  4. Typisch het nieuwe werken van de overheid… De reden van zomaar over het onderwerp ‘bewijs’ te stappen is dat Justitie er ondertussen achterkomt dat wij het Colombia van Europa aan het worden zijn. Blindelings op basis van vermoeden gaan de beste jongens allemaal veroordeeld worden. Niet voor niets dat Grapperhaus festivals wilt verbieden, de bron.. de producenten kan ie niet pakken! Dus Festivals weg.. Hardere straffen! Justitie is machteloos in bepaalde samenlevings zaken in Nederland, dus gooien ze het over een andere boeg. En daar is Willem nu de dupe van! Ach.. Risico van het vak!

  5. Astrid kwam met de start van de zaak met opnames. Astrid is zelf advocaat, en ze sloeg hard op de trommel, WH had live toegegeven dat hij met de liquidaties te maken had. Achteraf was het een hoop geschreeuw en schelden. Net of ik in de F-site stond. Opmerkelijk is dat dit alles zo serieus genomen is, en dat heel NL het dan als schokkend ervaart! Zo schokkend is het allemaal niet, alle scheldwoorden die Holleeder schreeuwde die kennen we allemaal. Wat wel opvallend is dat er van te voren gezegd wordt dat WH toe geeft da hij achter liquidaties zit, maar dat dat achteraf niet klopt. En dat niemand zich afvraagt hoe het kan dat Astrid Holleeder als strafrechtadvocaat zulke niets zeggende opnames maakt. Heel opmerkelijk!

  6. De rechters in het Holleeder proces waren niet vooringenomen.
    Ze trokken hun conclusie uit de spoor van ellende die Holleeder
    vanaf het jaar 2000 heeft veroorzaakt en kwamen toen aan het
    eind met een hard oordeel, om de Amsterdamse misdaadveld
    te bevrijden van het grootste kwaad.

    Even op een rijtje:
    Holleeder raakt gebrouilleerd met van Hout, die wordt afgemaakt.
    Holleeder raakt gebrouilleerd met Houtman, die wordt afgemaakt.
    Holleeder raakt gebrouilleerd met Klepper, die wordt afgemaakt.
    Holleeder raakt gebrouilleerd met Mieremet, die wordt afgemaakt.
    Holleeder raakt gebrouilleerd met van der Bijl, die wordt afgemaakt.
    Holleeder raakt gebrouilleerd met Endstra, die wordt afgemaakt.
    Het Holleeder proces kwam te vroeg voor Martin Kok, Dick Vrij en
    Peter R. de Vries, anders zaten die beslist ook in bovenstaand rijtje
    als Holleeder nog vrij rond liep!

    Holleeder was alleen te stoppen door Het O.M., Zijn ex maatjes en
    Peter R. de Vries, Zus Astrid en Sonja en zijn ex. Sandra de Hartog.
    Het tijdperk Holleeder is voorbij, daar moeten wij mee leren leven.

    De kans dat een Mocro Maffia Protagonist, net zo sluw als Holleeder
    zijn misdaden pleegt en 30 jaar lang overleeft is vrijwel uitgesloten,
    want voordat ze 30 jaar oud zijn zitten ze meestal al levenslang in de
    gevangenis of liggen ze helaas al tussen 6 planken onder de grond.

    • @ les.. Wauw je lijkt wel een stagiaire van Peter r de vries. Ben je zo door het judas beïnvloed ? Wordt toch hoog tijd dat jij de holleeders gaat lezen en vooral holleeders onderwereld. Wauw. En jij bent iemand die commentaar op een misdaadsite geeft. Heb je onder een steen geleefd? Of kom je uit een ei ? Niet te geloven jou reactie. Lees je ook de story en de privé.. Jij hebt echt een cursus misdaad nodig. Denk dat je het meest verstand van voetbal hebt. Nou veel geluk en gaat je goed.

    • Maar het gaat om bewijs en dat is er niet!!!

      En dat is het enige waar het hier over gaat niet of Willem knikkerde of niet dat snap iedereen ook wel.

    • Willem was alleen een marionette, hij is ooit op bezoek gegaan bij een hele grote. Wat daar besproken is kan alleen advies in winnen zijn of ze opdracht ophalen. Van alle grote jongens van die tijd loopt er nog 1 vrij rond. Naja 2 man lopen er vrij rond. Die bezitten alles wat de rest had. Het plan is gelukt, duurde 20 jaar maar dan heb je ook wat. Of ik het zeker weet.. Nee tuurlijk niet. Maar het zal me niet verbazen als Mink en Haico hun eigen de tering lachen onder het genot van een lekker biefstukje

    • Van Hout, Houtman, Klepper, Mieremet, ze hadden allemaal tegoeden van de familie Endstra en de nabestaanden zijn allemaal niet uitbetaald. Dat is een KEI van een motief! Ronald van Essen is ook door deze familie invalide geschoten!

  7. De bedrieger is bedrogen. Nou prima toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *