Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied verder door het slijk gehaald: ‘Hij neemt geen bal fatsoenlijk aan’

Laatste update:

Hedwiges Maduro ziet dat Erik ten Hag nog zoekt naar zijn ideale opstelling bij Ajax. De Amsterdammers speelden dinsdagavond met 0-0 gelijk tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League, volgens de oud-international met slecht spel. Maduro verwacht desalniettemin dat Ajax zich gaat plaatsen voor de groepsfase van het miljardenbal.

"Ik denk dat het zal lukken, maar Ten Hag is duidelijk nog zoekende naar zijn ideale opstelling. Dat is altijd lastig in deze belangrijke fase van het seizoen", zegt de oud-middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Maduro constateert dat veel spelers nog op zoek zijn naar hun vorm. Niet gek, aldus de analist, mede omdat diverse spelers de hele zomer hebben gevoetbald voor hun land.

Maduro stelt vast dat Ajax naast Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong ook Lasse Schöne mist. "Hij was veel belangrijker voor Ajax dan veel mensen denken. Misschien had Ajax hem wel moeten behouden, al snap ik wel dat ze hem die transfer naar Genoa gunden. Razvan Marin heeft het nog lastig op zijn plek, maar misschien is het ook wel een idee om Dusan Tadic 'op tien' te zetten achter Klaas-Jan Huntelaar en Donny van de Beek naast Daley Blind op het middenveld te zetten."

Henk Spaan vond bij de wedstrijd op Cyprus vooral Marin tegenvallen. Net als verschillende media, analisten en fans is ook de columnist van Het Parool kritisch over de middenvelder. "Je moet als columnist natuurlijk oppassen niet de schoolpleinbully te worden die elke dag opnieuw dezelfde jongen als slachtoffer kiest, maar wat is Marin slecht", schrijft Spaan.

"Hij neemt geen bal fatsoenlijk aan, begrijpt niets van de tactiek (ik ook niet trouwens) en als hij in de buurt van zijn eigen doel komt, verkeert iedereen in levensgevaar. In de 57ste minuut kopte hij de bal achteruit om hem vervolgens bijna langs Onana te tikken. Niet dat Noussair Mazraoui op zijn plek (eindelijk zag Ten Hag wat wij allemaal een half uur eerder hadden gezien en haalde Marin eraf) het beter deed.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij lijkt inderdaad te veel tijd nodig te hebben om de bal fatsoenlijk onder controle te krijgen. Daar bovenop straalt hij niet echt rust uit wanneer hij onder druk wordt gezet. Hij lijkt dan niet echt te weten wat hij moet doen. Het blok Blind-Marin mist wat mij betreft ook de snelheid om dergelijke fouten te compenseren, waardoor uitbraken van de tegenstander vaak direct gevaarlijk zijn.

Donny naast Blind zou ik zelf een leuk idee vinden. Maar ik denk niet dat het gaat werken, Donny heeft veel diepte in zijn spel en is gewend om vaak in de 16 op te duiken. Naast Blind op het middenveld moet hij veel meer verdedigen en mee naar achteren, zijn kwaliteit vind ik juist het onverwacht opduiken in de 16 en slim vrij lopen

Een jaar geleden op dit moment en op deze plaats werd ook half Ajax afgemaakt. Met name na de 1-1 in de Arena tegen Heracles. Ten Hag kon er niks van, v.d. Beek was nog niet eens basisspeler en wie dat wel waren moesten maar verkocht worden. Nu is het na het verlies van de Ligt, de Jong en Schone weer even zoeken.
Ja, ik vond het gisteren ook dramatisch slecht. Maar gun die Marin ook even tijd om het allemaal door te krijgen en gun Ten Hag weer even tijd om zijn ideale elf te vinden.
Het seizoen is nog zo lang.......

21 augustus 2019 om 19:28

Ik denk oprecht dat als ajax Marin de tijd geeft om te wennen, hij over een tijdje een belangrijke kracht kan worden. Het komt er op dit moment gewoon niet uit. Hem laten staan kan het erger maken, maar geef hem even de tijd in de luwte, dan denk ik dat hij over een tijdje enorm nuttig kan zijn.

21 augustus 2019 om 19:37

Prima toch. Als er maar over je gepraat wordt 😉 Persoonlijk vindt ik het wat vroeg om nieuwe spelers af te schrijven. Ze moeten volgende week wel echt overleven. Maar dat moet toch echt kunnen als iedereen scherp is en met het stadion erachter. Net zo lelijk als tegen die Grieken, ik teken ervoor. En dan mag Maduro de volgende dat weer zijn beklag doen, helemaal prima. Het is half augustus mensen, Ajax hoort deze wedstrijden niet eens te hoeven spelen. Als het er verderop in het seizoen maar wat mooier uitziet, dat lijkt me een redelijke eis.

21 augustus 2019 om 19:37

Blij om te lezen dat er rationele Ajacieden zijn, die jongen doet het nog niet zo goed nee gisteren ook niet. Maar mag hij een eerlijke kans krijgen man man, Neres hield ook vertrouwen in. 😉

21 augustus 2019 om 19:44

Klopt allemaal. Marin is er nog niet naar zou echt nog veel te vroeg zijn om hem nu af te serveren. Daarnaast waren er veel meer die ook niet goed speelde met Maza en Neres voorop. Kortom, 1 speler is niet de rede dat het niet loopt. Maar, volgende week is een heel belangrijke wedstrijd...en dan is het wel lekker om iets meer “vertrouwen” te hebben. Dus Donny naast Blind zou zo gek nog niet zijn.

21 augustus 2019 om 19:50

@Sulejmanii
Goed voorbeeld, Neres. Die kon er eerst ook niks van. De beroemde analytici waren heel zeker van hun zelf dat David een miskoop was. We moeten Ajax gewoon tijd gunnen en zoals manededios schrijft, volgende week overleven. Laten we geen topvoetbal verwachten. Krijgen we een goede wedstrijd te zien dan is dat meegenomen. We leven pas in augustus....

21 augustus 2019 om 20:06

Klopt helemaal wat je zegt maar door die CL voorrondes speel je eigenlijk de belangrijkste wedstrijden van het seizoen in de 1e maand. Alle ploegen zijn nog zoekende maar Ajax heeft daar geen tijd voor. Dus begrijp het wel dat Marin zo wordt afgerekend, hij was ook gewoon slecht gisteren

21 augustus 2019 om 21:05

Niet alle ploegen zijn zoekende. Bijvoorbeeld bij Paok zijn weinig spelers weggegaan volgens mij. Apoel idem. Bij Ajax zijn er 2 sterkhouders en een belangrijke kracht vertrokken, dan kun je inderdaad stellen dat je nog zoekende bent en dat dit ook logisch is. Over een paar weken zal ajax wel beter draaien vermoed ik, het is nu alleen te hopen dat je op dat moment nog geen schade hebt opgelopen

21 augustus 2019 om 22:03

Karin speelde tegen emmen prima en ook tegen psv in de cruyfschaal was hij aardig. Maar al die analisten lopen achter elkaar aan

21 augustus 2019 om 19:43

@theo
Hele goede reactie. Ik denk dat we allemaal nog op onze netvlies hebben de fantastische potjes in de CL. Er zijn drie dragende spelers vertrokken (kijk wat er bij PSV gebeurt zonder Luuk de Jong...) en ook ik was gisteren ontzettend ongeduldig. Er is natuurlijk geen enkele garantie dat Ajax weer de halve finale van de CL gaat halen of dat Marin meer succes gaat behalen dan Frenkie de Jong, maar de Roemeen heeft wel meer tijd nodig. Dat fans geen geduld hebben is te snappen, maar mensen uit de media? Die moeten echt beter weten. Of ze hebben hun eigen agenda en genieten er van dat Ajax zo slecht speelt zo dat ze weer hun gal kunnen spuwen...

21 augustus 2019 om 19:45

Dat is niet helemaal waar natuurlijk! Vorig seizoen kwam Ajax met gemak door de voorrondes. Echt twee vingers in de neus. Dus ik weet niet waar jij het over hebt?

21 augustus 2019 om 20:16

Ajax kwam er met gemak doorheen omdat Tadic al fenomenaal begon. Nu is niemand nog in echte bloedvorm. Het punt is alleen wel dat Ajax begin vorig seizoen ook maar bij vlagen goed speelde, net als nu eigenlijk. In de voorronde CL werden tegenstanders ook niet constant van het kastje naar de muur gespeeld. Iedereen lijkt ineens dit ajax te vergelijken met het Ajax dat eind vorig seizoen Juve en Real van de mat speelde. En dat slaat nergens op natuurlijk.

21 augustus 2019 om 19:48

Dat is toch typisch Nederlands. Over een paar weken staan ze weer anders te roeptoeteren.

Hij wordt ook helemaal verkeerd gebruikt. Net zoals blind niet naast hem hoort te staan. Bij ten hag moeten ze eerst flink op de bek gaan wil hij iets veranderen

Zeer matige aankoop , als je iemand koopt voor 12,5 miljoen moet hij beter zijn als wat je hebt lopen. Maar Marin is fysiek matig , wint geen duel en zijn passing is veelal balverlies zodra hij naar voren moet passen. Schöne is een voetbalgod vergeleken bij deze jongen , en ook een Noa Lang is 2 klasse beter. Vreemde aankoop ....

Wat mij wel een goede opstelling lijkt is deze Onana; Veltman, Martinez, Blind, Tagliafico; Donny, Alvarez, Ziyech; Promes, Tadic, Neres (4-3-3). Ajacieden wat denken jullie ervan?

21 augustus 2019 om 19:23

Donny heeft veel te veel diepgang om op die positie te spelen.


Daarnaast spelen we haast nooit met twee linksbenige verdedigers. Dit lijkt mij ideaal.


Onana
Veltman schuurs blind tagliafico
Alvarez donny martinez
Ziyech tadic neres


Het verdedigend blok op het middenveld lost de problemen op die donny veroorzaakt door telkens in de spits te lopen blind is goed in coachen dus dan kan de piepjonge schuurs daar prima naast martinez is heel onrustig in pakt snel kaarten misschien word hij rustiger als hij bedenkt dat er nog blind achter hem staat daarnaast is hij goed in dribbelen veltman heb ik veel liever dan nous maar dat is denk ik iets persoonlijks

21 augustus 2019 om 19:29

Denk dat Ajax inderdaad niet met twee linksbenige verdedigers gaat spelen. En ben het ook met je eens dat ik liever Veltman dan Mazraoui heb op RB. Vorig seizoen deed Mazraoui het alleen zo goed omdat De Ligt veel fouten van hem opving. Daardoor vielen zijn verdedigende fouten minder op.

21 augustus 2019 om 20:18

Je loopt met deze opstelling alleen wel het risico dat je een gat krijgt tussen het middenveld en de aanval. Als Alvarez en Martinez voetballend in het tempo op het middenveld meekunnen en als zij aanvallend genoeg toevoegen dan is die opstelling perfect. Maar anders loop je het risico dat je een blok met twee verdedigers op 6 hebt staan en Donny die alleen maar in de spits loopt. En dan is je middenveld dus compleet weg eigenlijk.

21 augustus 2019 om 20:42

Ja goed opgelet. Maar martinez dribbelt vaak naar voren waardoor hij een beetje naar de 8 positie gaat en dan is het middenveld goed in balans hoop ik

Het is toch ook raar. Vorig jaar hoor je nog dat Ajax de cl kan winnen en nu na 1 slechte wedstrijd komt elke matige analist even vertellen hoe slecht Ajax wel niet is.

21 augustus 2019 om 19:37

Het is niet 1 slechte wedstrijd. In Paok uit zat een dramatisch slecht kwartier waarin het bijna 3-1 werd, en thuis was ook verre van overtuigend. Ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse zat een heel slechte periode waarin de 3-1 voor Vitesse eveneens dichterbij was dan de 2-2. In die wedstrijden is het met kunst- en vliegwerk nog net goed gekomen, maar het niveau is nog lang niet wat het moet zijn. Dat ziet iedereen. Ik hoop dat Apoel thuis een duidelijke overwinning wordt maar daar ben ik nog lang niet zeker van. Het kan evengoed 4-0 als 1-1 of zelfs 1-2 worden, in die onzekerheid leven vele Ajaxfans nu, waarvan ik er ook een ben, maar ik probeer toch ook een beetje objectief te kijken.

21 augustus 2019 om 20:24

Maar in die onzekerheid zat je in deze fase van vorig seizoen toch ook? Toen wist je dat Ajax goede spelers had, maar je had nog geen idee of ze echt iedereen scheel konden tikken. Het was verrassend dat dit in het begin van het seizoen al lukte. Je bent nu twee wereldtoppers kwijt. Niet heel vreemd dus dat je even moet wennen nu als team zijnde. Sommige analisten doen net alsof Ajax vijf wereldtoppers in het team heeft die zomaar iedere tegenstander kunnen oprollen. Het goede van Ajax was juist dat ze topteams konden overklassen omdat ze als team functioneerden. Dat team is nu zoekende en dan is dat aspect dus een beetje lastig. Als ze deze voorrondes kunnen overleven dan heb ik er alle vertrouwen in dat dit team in de groepsfase er meteen staat.

Gister is duidelijk geworden dat donny vd beek een linie moet zakken voor het voetbal en de opbouw. Op "10" kan tadic spelen en in de spits huntelaar . Ook zou je Ziyech op 10 kunnen zetten met promes op rechts en tadic in de spits.

Marin en blind gaat niet werken dat heeft ten Hag nu ook wel gezien.

Achterin gaat het nu echt tijd worden voor Alvarez, mensen schijnen te vergeten dat Alvarez de grote aankoop is voor achterin en dus ook "gebracht werd"

Gister was barslecht maar het dramatiseren direct zeg...nog nergens voor nodig


Vorig jaar hadden we AEK die super zwak was. En als je de wedstrijd tegen benifca thuis bekijkt zie je dat we het heel zwaar hadden (lees: de mindere) dat vergeten mensen, Ajax ontwaakte pas echt na de 1-4 bij Madrid in februari/maart (2 x tegen Bayern waren alvast tekenen wat het elftal kon) . Met ook een oorwassing in Rotterdam tussendoor was het ook toen niet alleen maar hossana.


Ik zie de puzzel wel goed vallen. We hebben 0-0 gespeeld met super slecht voetbal, laten we niet doen alsof dat nieuw is voor ons ook in het superseizoen gebeurde dit soort wedstrijden (heracles uit)



21 augustus 2019 om 19:26

War voor mensen dan? Alvarez zijn liefelings positie is middenvelder (als je me niet gelooft interview staat op Ajax showtime) bovendien is donny te aanvallend aangezien hij telkens in de 16 opduikt of je moet zeggen dat hij dat niet meer mag doen maar dan haal je juist de kracht van donny weg Dus dat lijkt me niet slim

21 augustus 2019 om 19:27

Ik geloof je wel hoor , maar hij is als verdediger aangetrokken om het gat van de Ligt op te vullen.


En "mensen" die nu denken dat Ajax iedere europese club even wegtikt , die mensen


En donny is juist een dynamische middenvelder die (als 1 vd 2) controlerende middenvelders juist af en toe de 16 in mag komen in een "box to box" versie , daar heeft hij het loopvermogen voor

21 augustus 2019 om 19:32

Ai die mensen zijn ongeloofwaardig de ligt kunnen we wel opvangen (ook vandaag weer slechtste wedstrijd sind feyenoord maar toch de nul gehouden) frenkie word lastiger hoop dat martinez en Alvarez dat goed doen

21 augustus 2019 om 19:26

Volgens Sjaak Swart kan Donny inderdaad ook op 6 spelen.

Volgens mij zijn mensen door vorige jaar een beetje de realiteit verloren. Ajax (en Nederlandse clubs) hebben het al jaren!! lastig tegen dit soort clubs. Door een keer de halve finale te hebben gehaald verandert daar niets aan. Daarnaast zijn er ook een aantal belangrijke spelers weg gegaan, maar blijkbaar moeten de nieuwkomers ook gelijk maar hetzelfde niveau halen of zelfs beter presteren, zonder ook maar tijd te krijgen aanpassen aan hun nieuwe omgeving, club en speelstyle. Ja er is slecht gespeeld gister, en ja Marin bijv speelt nog niet de sterren van de hemel. Maar deze jongen is er nog net, geef hem wat langer de tijd ipv gelijk af te branden. Ik kijk eerder naar een Veltman of een Mazraoui, die al langere tijd bij Ajax spelen en nog veel minder waren dan Marin. Waarom worden zij niet aangepakt?! Verder wordt er weer zwaar overdreven gedaan om één slechte wedstrijd en dan tegen een ploeg van een kaliber waar we het al jaren moeite mee hebben (uitzondering van afgelopen jaar). Geef het tijd en uiteindelijk zullen de puzzelstukjes in elkaar vallen.

21 augustus 2019 om 19:29

Veltman slechter dan Marin? Als verdediger is de belangrijkste taak de nul houden en dat heeft hij gedaan(ik weet dat het een slecht argument is) maar Marin was de op één na slechtste van het veld slechtste uiteraard mazraoui wat heb ik me lopen ergeren aan die gast gister maar ook tegen PAOK Saloniki

21 augustus 2019 om 19:36

Ja en dat de nul is gehouden is ook zeer verassend. Ik had met Veltman op cv min een tegendoelpunt verwacht. Hij zelf ook denk ik want hij schoot hem er bijna zelf nog in, maar volgens mij bedacht hij zich nog op het laatste moment

21 augustus 2019 om 19:31

Hoe kan je Veltman slechter vinden dan Marin? Hij is minder aanvallend, maar verdedigend is hij prima!

21 augustus 2019 om 19:35

Op rb misschien, maar niet als cv. Als hij daar staat moet je maar eens opletten hoe vaak hij zijn man kwijt is bij een standaardmoment. Gister ook weer een aantal keren. Geloof mij deze jongen is echt niet zo goed.

Ten Hag heeft gewoon wat meer tijd nodig om de boel te tweaken. De volledige groep is in feite amper een maand bij elkaar en in die tijd moest Ajax elke drie a vier dagen aan de bak.

Uiteindelijk denk ik dat Ajax het beste af is met een middenveld met de punt naar achteren. Vorig jaar was de sleutel de zogeheten dubbele zes, maar zowel Schöne als De Jong zijn weg en Ajax heeft niet soortgelijke spelers. Misschien Eiting op Schönes plek, maar die is geblesseerd. Als Ajax met de punt naar achteren speelt komt ook Marin beter tot zijn recht. Hij kan dan diep gaan, net als Van de Beek. Martinez als zes zou ideaal zijn; hij staat verdedigend zijn mannetje, heeft een goede pass en kan prima ballen. Desnoods wisselen met Blind als dat beter bevalt.

Onana
Nous/Dest
Alvarez
Blind
Tagliafico
Marin
Martinez
V.D. Beek
Ziyech
Tadic
Neres

Marin speelde slecht en iedereen valt over hem heen. Geef die jongen aanpassingstijd, hij is pas 21 en pas 2 maanden bij Ajax. Marin zal moeten wennen aan het Ajax-spel, dit kost gewoon tijd.

Hopelijk geeft Erik ten Hag hem het vertrouwen wat hij nodig heeft. Dat hoeft niet perse in het veld te zijn, maar vooral buiten het veld. Laat hem acclimatiseren en zich thuis voelen.

Let wel, de kritiek is terecht. Als hij zo speelt dan is het volkomen normaal om kritisch te zijn. Maar hem afschrijven gaat me te ver.

Nerez - Huntelaar. - Ziyech:
Eiting - Tadic - V.d Beek:
Tagliafico Blind Schuurs Veltman:
Onana

Waarom speelt hij gewoon niet met Blind centraal is de man met ervaring en rust en naast hem Schuurs of Alvarez.
Zou ik Martinez naar het midden schuiven met Donny en Marin gaat maar in jong Ajax wennen, de woorden van Ten Hag Marin moet nog wennen.
Ja en de 3de middenvelder weet ik niet

Marin komt er wel. Helemaal niet gek als het in het begin niet brengt wat je voorheen wel kon brengen. Zit volgens mij een prima kop op en lijkt me echt wel een vechter. Hij moet er ff een paar in knallen en dat zal heus niet lang meer duren. Over een paar maanden moeten de zgn journalisten die hem nu al afschrijven waarschijnlijk uit een ander vaatje tappen.

Maduro was ook niet altijd zo geweldig bij Ajax . En zeker niet bij Groningen. Ze zullen Marin wel gescout hebben in Luik. En van zijn potentie overtuigd zijn geweest.

21 augustus 2019 om 20:28

Ze hebben Magallan ook een jaar gescout. Dat was ook een schot in de roos;-). Man, man, de scouting bij Ajax is echt heel erg matig. Zo veel geld, en dan niet eens een fatsoenlijke RCV ((met lengte!) kunnen halen. Marin voor de kerst niet meer opstellen. Kan hij mooi (aan Ten Hag) wennen. Zet Alvarez en Martinez op het middenveld als blok voor de defensie. Dan kan van de Beek als diepste middenvelder spelen. Je moet roeien met de riemen die je hebt....

Net als Dolberg. Geef die jongen drie jaar. Dan weten we het dus wel. Net als Ten Hag. Geef die man drie jaar. Misschien begrijpt hij dan iets van de boel tactisch neerzetten en een goed wisselbeleid voeren. Het is tenslotte een theekransje....

Marin wordt echt veel te makkelijk afgeschreven. Heeft ook voor Roemenië geweldig gespeeld en een heel belangrijke rol. Geef hem eens een half seizoen de tijd. Mazraoui is nog slechter op zijn positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren