Amerikaanse soldaten tijdens een oefening in Duitsland
Volledig scherm
Amerikaanse soldaten tijdens een oefening in Duitsland © AFP

Duitse regering spendeerde miljoenen euro's aan Amerikaanse soldaten in Duitsland

De Duitse regering heeft de afgelopen 7 jaren meer dan 500 miljoen euro uitgegeven aan de Amerikaanse troepen die in het land zijn gelegerd. Dat heeft het Duitse persagentschap DPA vernomen.

7 reacties

  • Jozef Hendrickx

    3 jaar geleden
    Tja als het om de veiligheid van de Duitse bevolking gaat is elk miljoen er een te veel . Als het om de opvang van illegalen gaat  kan het niet op . Merkel wil aan de goede kant van de geschiedenis staan en dat mag haar bevolking miljarden kosten .
  • Alain Provist

    3 jaar geleden
    De enige die ik anderen constant zie bedreigen zijn de Amerikanen zelf. Ze zijn ook de enige natie ter wereld die bezetting troepen heeft om zogezegd te beschermen. Hun oorlog in Irak was gebaseerd op een leugen, alle terroristen die we vandaag hebben zijn het directe resultaat van de Amerikanen die die landen tot op de grond plat hebben gebombardeerd en hun families vermoord. Operation paperclip in ww2, ben niet zo zeker dat den Duits verloren heeft, hij is verhuisd naar de US.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Dat bedrag dat Duitsland besteed aan het Amerikaans leger in Duitsland moeten ze alleszins toevoegen bij de andere defensie uitgaven van Duitsland. In ieder geval moeten alle landen ook België de afgesproken defensie uitgaven halen die ze afgesproken hebben met de NAVO. Dat heeft prioriteit boven alle andere uitgaven tenzij je het einde van Europa nastreeft natuurlijk.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De Amerikaanse troepen kunnen terug van waar ze kwamen. Ze zijn de oorzaak van veel ergernis in de wereld. Zij noemen het voor "onze" veiligheid en komen ons "beschermen". Ik heb daar een heel ander gedacht over. Maar dat is nu zo in het tijdperk van de huichelarij. De U.S.A. staat garant voor een conflict hier en een conflicht daar.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En?Peanuts tegenover de ettelijke miljarden dat wir-schaffen-das van merkel de Duitse belastingbetaler kost om dan nog maar te zwijgen van de criminaliteit,verkrachtingsgolven en moorden door die import.