Het is aan de Britten om een oplossing te vinden voor de Ierse grenskwestie. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel haar Britse collega Boris Johnson vanavond nog eens duidelijk gemaakt.
Volledig scherm
Het is aan de Britten om een oplossing te vinden voor de Ierse grenskwestie. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel haar Britse collega Boris Johnson vanavond nog eens duidelijk gemaakt. © REUTERS

Merkel: “Oplossing Ierse backstop is mogelijk”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gelooft dat een oplossing voor het probleem van de Ierse grens nog voor de geplande terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU eind oktober mogelijk is. “De zogenoemde backstop was alleen bedoeld als overgangsregeling voor de nog niet definitief opgeloste kwestie-Ierland”, zei Merkel vandaag in Berlijn tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson.

30 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Mensen geven hier af op Merkel terwijl die gewoon vast houd aan wat de EU heeft bereikt. Mensen geven af op de EU omdat doe doen wat de Britten willen. De EU wil zijn buiten grenzen beschermen en zijn vrije Handel. Johan Belliet CH en N zitten wel in de vrije handels akkoorden met de EU en betalen daar de EU ruim voor.
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Merkel en Macron willen nu net de ontwrichting van de natiestaten en democratisch als ze zijn dulden ze geen verlies noch tegenspraak.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Zou Merkel zich niet beter bezighouden met al de miserie die ze zelf veroorzaakt heeft ? Niet meer oplosbaar, dat weet iedereen, maar ze zou er toch iets kunnen aan doen.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Misschien moet de EU Noord Ierland aankopen zodat er helemaal geen grens hoeft te komen? Of Johnson kan natuurlijk ook een bod doen op Ierland zodat die samen met het VK uit de EU verdwijnen. PS: Merkel is met stip de meest bekwame regeringsleider van de voorbije 15 jaar.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Ah...Europa wordt geregeerd, weer al eens, door Duitsland..waarom zijn we dan nog in de EU...CH en Noorwegen bewijzen dat het ook anders kan..