Nora Quoirin
Volledig scherm
Nora Quoirin © AFP

Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

Justitie in Maleisië heeft een 29-jarige man uit dat land aangeklaagd die via sociale media het gerucht verspreidde dat de vermiste Frans-Britse tiener Nora Quoirin (15) was verkracht door dorpelingen van de Orang Asli-stam. Nora werd vorige week, tien dagen na haar raadselachtige verdwijning uit een resort, levenloos en naakt aangetroffen in een moeras. Autopsie wees uit dat ze was verhongerd en er geen sprake was van seksueel misbruik. 

  1. Britse tiener Nora Quorin verhongerde in jungle Maleisië
    Play
    update

    Britse tiener Nora Quorin verhonger­de in jungle Maleisië

    De Frans-Britse tiener Nora Quorin (15), die eergisteren na een vermissing van tien dagen levenloos werd aangetroffen in een vrijwel ontoegankelijk moerasgebied in de buurt van een resort in Maleisië, is in de jungle verhongerd. Dat heeft een autopsie van 12 uur uur door vier lijkschouwers uitgewezen. De artsen die het stoffelijk overschot onderzochten sluiten een misdrijf uit. Dat is zojuist bekendgemaakt op een persconferentie in Maleisië.
  2. Ouders Nora eisen extra onderzoek: ‘Misschien heeft kidnapper haar naakt in jungle gedumpt’
    Play
    VIDEO

    Ouders Nora eisen extra onderzoek: ‘Misschien heeft kidnapper haar naakt in jungle gedumpt’

    De ouders van de Britse tiener Nora Quorin (15), die gisteren na een vermissing van tien dagen levenloos werd aangetroffen in een vrijwel ontoegankelijk moerasgebied in de buurt van een resort in Maleisië, eisen een vervolgonderzoek door de politie. Ze vinden het vreemd dat de locatie waar Nora's lichaam gevonden werd, eerder zonder resultaat uitgebreid is doorzocht. ,,Kan het zijn dat een mogelijke kidnapper haar lichaam later in de jungle heeft gedumpt’’, vragen de nabestaanden zich wanhopig af.