Negatieve spaarrente voor rijke Denen (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Economie  ·  25 Reacties

  • 9
  • 590x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus wordt het geld straks over heel veel rekeningnummers verdeelt.

0
1 Een hardwerkende ZZPer

-
Negatieve rente is monetair niet lang houdbaar.
/-
-

0
2 MrCally1

Mensen,weg met die plastic kaartjes, weg met het mobieltje in het betalingsverkeer. Laat je niet langer controleren door bankiers, hebzuchtige politici en topambtenaren met hun netwerken van vriendjes die de gemeenschapsgelden plunderen.

Gewoon weer ouderwets contant betalen. Laat zo min mogelijk geld op de bank staan.
Rutte doet niets anders dan geld verkeerd uitgeven met zijn kabinetten. We betalen ons blauw aan belasting en dan nog maakt Den Haag kunstmatig alles duur, duur, duur: BTW, energiebelasting, zorgpremies, pensioenpremies.
En wat krijg je ervoor terug? Geen defensie, geen onderwijzers voor de klas, geen woningen, geen politie, geen integratie en naar ik merk aan mijn buren: geen medicijnen in de apotheek.


Het bits and bytesgeld van de Haagse mislukkelingen is op langere termijn niet houdbaar en niet bruikbaar Dan heb je misschien zelfs meer aan goud. Dat kan uiteindelijk de combinatie van negatieve eurorentes van de ECB, woekerbelastingen van de Haagse organisaties met crimineel oogmerk en de inflatie gedeeltelijk of geheel bijhouden.

0
3 stanley.staatsman

@3 stanley.staatsman,

negatieve rente over "vermogen", doet "vermogen" vluchten.
Nu ligt de grens bij 1 miljoen euro, over één jaar bij 100.000 € daarna over ieder positief saldo.
(Logisch binnen het gelijkheid beginsel.)

Plastic geld of een giro rekening bij een of enige bank is geen geld, slechts cijfers op papier zonder enige onderliggende waarde slechts een vertrouwen in een € of $ teken.

In "mijn tijd" (jeugd) was een of enig valuta nog gedekt door zilver of goud. (Zelfs op de Nederlandse biljetten van vijf gulden stond nog dat men dit bij "Den Neederlansche" bank in kon leveren tegen zilver ter gelijke waarde.)

Ieder weldenkend mens (met enig vermogen) dekt zich in met goud en of zilver.

1
4 Bezorgde Europeaan

De slaven van Europa hebben zelf op die globalisten dieven gestemd, alleen een Nexit kan ons nog redden.

4
5 DNEUS14

@5
Onzin. De EU heeft een heleboel voordelen en goede zaken gebracht. Het is een monetair-economische unie die veel welvaart bracht. Het besef dat we niet ieder voor zich moesten leven, maar juist binnen een unie moeten samenwerken, heeft veel voordelen en vooruitgang gebracht. Plus het feit dat we al sinds 1945 geen Europese oorlogen meer hebben, binnen de EU.
Dus uit de EU is onzin, zoals de Britten binnenkort gaan ervaren. Zou voor ons als handels- en doorvoerland een heeeele slechte zaak zijn. Alleen tegenstanders van Europa als machtsblok zijn tegen de EU. Ieder normaal, weldenkend mens weet dat samenwerken altijd beter is, voor iedereen.

Niet dat er geen foute dingen spelen; zat. Maar daar zal zeker aan gewerkt worden, de komende decennia. Allemaal nog steeds geen reden om als piepklein landje uit een groot samenwerkingsverband te stappen.

11
6 weerman

Mijn god bij de volgende crisis is er nul ruimte om de economie te stimuleren. Dan gaan de rentes kaboem als een raket omhoog.

9
7 Jaap Oudenaerde

@7 , idd retebelangrijk dat je geen schuld hebt, dan wordt het zeker wel zeuren.

0
8 caso

Als er negatieve rente komt gaan mensen meer beleggen

7
9 rabartels

De Jyske Bank verstrekt sinds kort hypotheken tegen een negatieve rente van 0,5%. Dus je koopt een huis en zonder een rooie cent te investeren is na 200 jaar de hypotheek afbetaald.

Scheelt toch als je tegen die tijd met pensioen wilt.

0
10 Belazerd

@3 "Gewoon weer ouderwets contant betalen. Laat zo min mogelijk geld op de bank staan."

Als veel mensen dat gaan doen zal het omgewisseld moeten worden in de nieuwe biljetten die de overheid dan gaat uitgeven.
Mensen zullen vaak het contante geld niet opgeven bij de belasting. De staat loopt dan belasting mis en zal dat proberen te voorkomen.


" Dan heb je misschien zelfs meer aan goud."
Dat gaat verboden worden.
https://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/dnb-mag-pensioenfondsen-uit-goud-jagen/

0
11 Rex

Ik ga denk ik maar een handeltje in goeie brandwerende kluizen beginnen. Gouden tijden komen er aan voor mij!
Niemand laat zijn geld op de bank staan als je er voor moet betalen, dan nog liever thuis in de kluis!
Ik ga die kluizen wel verkopen!

0
12 xtremy

@3 mijnreactie
@11 Rex

De politici en de topambtenaren hebben de steun van de burgers nodig. Wij hen niet. Ze zijn inwisselbaar.

Als de overheid te vaak nieuwe biljetten gaat uitgeven, verdwijnt het vertrouwen in het overheidsgeld nog sneller. En dat bespoedigt en moedigt de handel buiten het zicht van de overheid slechtsaan .

Onder Rutte heeft Nederland zich ontwikkeld tot narcostaat. De criminele omzet is 18 mrd en waarschijnlijk meer. Ook de mensenhandel en mensensmokkel hebben , dankzij de regering en overheid, een vaste plek gekregen in Nederland. De criminelen houden een miljardencircuit aan illegale verdiensten in stand. Dat zal de burger ook wel lukken dan. Als maar genoeg mensen het doen.

Goudbezit verbieden? Dan moet de regering zijn eigen oude munten, gouden tientjes, verbieden. En mogen mensen geen gouden kettinkjes meer geven aan hun vrouw. Of trouwringen bezitten. Koop anders engelse of amerikaanse, die blijven vast wel geldig.

Het liefst wil je als burger niets te maken hebben met duikgedrag. Maar waar het het geknoei met ons geld betreft alsmede de belastingen, zijn het de politici en de ministeries die organisaties met crimineel oogmerk hebben gevormd. Dan is het je plicht ertegen in het geweer te komen.

Vergeet niet: de Hoge Raad heeft op 14 juni j.l. uitgesproken dat de vermogensrendementsheffing in box3 al in 2013 een schending van het eigendom van de Nederlanders was en dat de regering, Financiën en de Belastingdienst zeker sinds dat jaar de mensenrechten van de Nederlanders schenden. Het antwoord van Den Haag? Ook al zijn we nu veroordeelde mensenrechtenschenders, we gaan er lekker niets aan doen.
Maar er staat toch echt in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens dat Den Haag de eigendommen van de burgers beschermen moet. En in tal van andere internationale verdragen.
Daar hebben onze hebzuchtige politici en ambtenaren geen boodschap aan. Het tekent hun minachting voor een echte rechtsstaat.
Maar het eigendomsrecht is wel het fundament van de westerse democratie.

Deze mensen en de uitvoerende belastingambtenaren horen voor de strafrechter. Rutte, Dijsselbloem, Wiebes, Hoekstra en Snel als eersten. De top van de Belastingdienst en de ambtelijke top van Financiën erbij.

0
13 stanley.staatsman

* Verwijderd door de redactie *

14 Imperator

Interessant artikeltje over die negatieve rente:

https://www.fx.nl/blog/negatieve-spaarrente-in-nederland

0
15 weerman

Wacht maar op het moment dat het vertrouwen van het geld deels of gedeeltelijk verdwijnt. Dat is tevens het moment waarop de hele (internationale) economie instort. Onzekerheid is troef. En wat dan gebeurt is afwachten maar je kunt je daarbij van alles bedenken.

0
16 ThWil

Overheid en banken hebben ongetwijfeld al scenario's klaar liggen voor als iedereen in contant geld vlucht.
1. het extra belastingen van transacties met contant geld.
2 Stoppen met de uitgifte van biljetten van 50 Euro of meer.
Hier hebben we dan voor 1x geluk dat we in de EU zitten:
dat moeten ze dan Europees regelen
3 Het verbieden van contant geld met de mogelijkheid het nog 1x in te wisselen
4 Het verbieden van geldopnames bij automaten van meer dan 100 Euro
5 Winkeliers verbieden contant geld aan te nemen - zogenaamd vanwege de veiligheid
etc.

0
17 Conradijntje

@16 de vraag is of de reële economie die gedekt is door arbeid, producten, zilver/goud nog voldoende meetelt. Internationale handel lijkt me vooral iets met aandelen en enen en nullen in een computer.

0
18 Conradijntje

@18 Geld is in de economie naast een ruil- en spaarmiddel ook een rekeneenheid. Als het vertrouwen in het geld verdwijnt zullen de prijzen van producten zoals je die opnoemt tot grote hoogten stijgen. En analyseer dan maar wat er met de economie gebeurt. Moet je straks een krop sla ruilen tegen een half brood. Oke in chargeer. Maar het onbelemmert monetair financieren zoals de ECB doet en het aanhouden van vermogen tegen een negatief rentepercentage zal het vertrouwen in geld niet doen verhogen.

0
19 ThWil

@17
Zover zal het niet komen omdat de Rutte III uit elkaar klapt. Alsmede de euro.

https://tinyurl.com/yyyejyc9

0
20 in holland

mooi krijg je dan ook geld toe als je geld leent?
lenen levert geld op LOL

0
21 psje

@5 Denemarken is niet eens een volwaardig EU lid ze doen wel mee met de interne markt echter zijn voor de rest een soevereine staat! Ze doen niet mee met de euro of zij niet eens aangesloten bij de ECB!

0
22 psje

Negatieve rente is de doodsteek voor de economie.
Spaarders krijgen niets meer aan rente, maar moeten er wel belasting over betalen.
Het komt er dus op neer dat de mensen het echt van hun kale inkomen moeten hebben en er geen rente meer van hun spaargeld als besteedbaar inkomen binnen komt.
Maar volgens Pinokkio Rutte gaat iedereen er op vooruit.

In 2005 had je nog 4% rente over je spaartegoed.
Ga uit van 20.000 euro en dan heb je het over 800 euro minus 30% belasting is 560 euro extra besteedbaar en dat over tig huishoudens.
Geld dat nu niet meer binnen komt en dus ook niet uitgegeven kan worden.
Daar komt nog eens 300 euro energiebelasting bovenop.
Het MKB gaat kapot en de voedselbanken schieten als paddenstoelen uit de grond.

0
23 in holland

In Nederland hebben we binnenkort het zelfde verhaal, helaas is Rutte echt niet van plan om zijn Nederlandse bevolking te helpen zijn speciale vaardigheden zijn uitknijpen

0
24 Joepie

Ja het gaat in nederland ook komen, geld betalen voor je geld waar je belasting over hebt betaald, en waar je nu geen opbrengst mee rvan hebt. De banken komen in de rode cijfers als hun winst een paar miljoen minder is, dan die andere miljarden die ze uit ons zuigen. Misschien moeten we met ons allen het geld van de banken afhalen. Kijk maar eens wat er dan gebeurt. De economie zegt dat als er aan iets te kort is de prijs omhoog gaat... dus, als iedereen zijn geld afhaalt wordt het schaars en gaan ze er misschien meer voor betalen. jaa huizenbezitter dan ben jij de klos, want dan moet je meer betalen. maar ja je hebt ook vele jaren kunnen profiteren van de hele onnatuurlijke lage rentestand. De financiele wereld gaat op zijn kop staan.

0
25 starboy2500

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@16 De Apollo missies destijds hadden wel een iets ruimer budget dan de huidige plannen, dat scheelt al veel :).Daarnaast zijn bij een van d...

2 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Vageali6888
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Schandalig..Waarschijnlijk door dezelfde types die voor de grote woningnood zorgde met hun stemgedrag....

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@33Zelfs als je zeer kritisch bent op massa-immigratie uit voornamelijk landen met een totaal andere cultuur, betekend dat niet niet direct ...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

FrisseBries
Offtopic

@2347Hoi Querido Not, bedankt voor je reactie.Ik heb vandaag geen tijd voor een uitgebreide reactie, maar ik kom erop terug....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@26 Die zullen er best zijn maar dat is niet de mainstream die het verschil maakt....

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@14 Nou... ze hebben het eerst heel vaak geprobeerd. Het lukte niet echt meteen. Iemand zei laatst dat ze 17 proef raketten hebben moeten afvure...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@48 Ontgaat je het woord 'mogelijk'? Verder permiteer jij je zaken die veel verder gaan beste moraalridder....

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@45 Ze zijn genoeg benoemd en verder moet je gewoon misdaad aanpakken waar het zich voordoet , is veder niet zo interessant of de daders van gro...

12 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@13 Ehm jah... 🙂...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Zeven twintigers in Utrecht opgepakt voor plofkraak in Duitsland

Ik zou er geen probleem mee hebben als dit soort personen levenslang of een spuitje krijgt, met hun explosieven en wilde capriolen op de snelweg...

15 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Sister And Brother Hot SexIndian Daily PornHommade Ebony PornXxx VidoThe Best Foot JobDegrees Of LewityWhassup PhotoFuck BuddySurekha Reddy Hot VideosGal Gadot Sexy PicsMadre Ehijo XxxMydirtymaidAmateurassImpregnantion PornBallbusting ExtremeFather Daughter Sexual StoriesSexy NuseXxx BombXxx PassCommon Sex VideoJayjademoonBiqle.tuStephanie Beatriz NudeXnxx MassageCelebrity PronPussy SuckiAlaya SashuXhamster Tamil VideosGirls ChashmaHotcumchallengeGay PornographyCouple Making Love VideoNude Sex DanceCastingcouch PornTori BlackLesvianas Videos PornosBleach PornIntruder PornHwang Ui Jo Sex VideoBig Nerd TitsAdriana Chechik JoiBrazzers Gas StationJenaveve Jolie AnalHot And Mean LesbianReal Revenge PornDrunk Girls PornJenna Jameson FilmsVintage Erotic FourmJani MasterSexy Girl Sexy BoyBlacked ComxxHeyzo-1374Spanish Porn StarsCant Download Onlyfans VideoAmatuer Nudists PicsThe Dancing Bear PartySquid Games PornTeenagers Showing BoobsXxx Hindi VillageRose Monroe AnalIndian Nighty PornNina Hartley AssfuckXbiseoXpaja. NetNaked Girls KissingPersoan PornJoslyn Jane Vs SoloPov Porn VideosWaheeda HotVabi XnxxPorn Star PinkeyAsian Happy MassageBlack.com PornSexe StreamXnxx Hot Web SeriesHindi Nayika Sex VideoMilk Boobs PornPandamtlChyanne JacobsHot Wife Xxx ComXxx Black Porn VideosIndian Kannada BfVideo AmateurxArtistic PornGirls Sucking DickXxx Bollywood HdAsian AsspornLesbian AsianpornSwinglife.comK On PornPorn Movies HottestShane DisealJungle XvideoHd Srx VideoLucy Li PornstarPornhub VibraterAdult Sex StoriesReachal CavalliMatire Gay PornSofia Ansari HotSuhagrat Sex StoryFuck Video ComMotherlesssexAsian Hub PornFree Porn .comStep Mom SexVirginia PornhubBlue Sexy Video Blue Sexy VideoMarie Mccray RideGlory Hole HustleVf-toonNaked Men In PublicWorldstarr PornMilfstoriesChloe Grace Moretz SextapeR/tiktokthotsSupersexHot Porn BfSuzanne Ferrari PornVideos Amateur VoissaCollege Ki Sexy BfSindhu Menon Sex VideosIntense Love MakingFree Hardcore PornOnly Fans LookupHayley-marie CoppinGay Spit RoastHindi Local XxxRiley Onlyfans LeakStreaming Sex OnlinePorn2getherLas Famosas XxxRitu XxxFurry SexTentacle Hen TaiXhamster.ckmKayla Moody NudeSlut HentaiAce Carter MyvidsterBhabhi Xnxx VideoTribal XnxxTeen Snapchat PornGirl ChutSilvia SaintNhentai Big TitsFilme Pornográfico AmadorVintage OrgyNaked PussyDream TrannyBrazzers Fri