EPA
Volledig scherm
© EPA

Advocaat ‘onterecht veroordeelde’ Holleeder haalt keihard uit naar rechters

De manier waarop de rechtbank Willem Holleeder ‘ten onrechte’ tot levenslang heeft veroordeeld voor het geven van moordopdrachten kan symbool staan voor het steeds minder magistratelijke opereren van rechters. Dat stelt zijn advocaat Sander Janssen in de aanloop naar het hoger beroep. Het strafklimaat verhardt en rechters redeneren naar hun eigen oordeel toe, betoogt hij.

  1. Baanbrekende AI-tool slaat in als bom bij Nederlandse artiesten: ‘Deze shitzooi gaat muzikanten hun baan kosten’
    PREMIUM

    Baanbreken­de AI-tool slaat in als bom bij Nederland­se artiesten: ‘Deze shitzooi gaat muzikanten hun baan kosten’

    Nederlandse artiesten slaan alarm vanwege diefstal van hun stemmen en akkoorden in liedjes die met kunstmatige intelligentie (AI) zijn gemaakt. Het gaat onder andere om de vocals van Stef Bos en Bløf-zanger Paskal Jakobsen, blijkt uit onderzoek van deze site. Meerdere muzikanten vinden dat BumaStemra met een keurmerk voor ‘echte stemmen’ moet komen. Rockband DeWolff en De Kunstenbond willen de apps offline. ,,Hier ga ik werk van maken.”
  2. Haar vriendinnen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten
    PREMIUM

    Haar vriendin­nen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten

    Bij koersbal en klaverjassen hebben ze het nog niet gezien, maar onder de mouw van de 93-jarige Co prijkt sinds kort een tatoeage. Het is haar eerste tatoeage, als oma van zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Dit als eerbetoon aan haar overleden zoon Paul, die eigenlijk helemaal niet zo van tattoos was, en haar schoondochter Suze. ,,Zo heb ik hen toch een beetje bij me.”
    Westland