Jungle & Afrika Kostuum
Volledig scherm
Jungle & Afrika Kostuum © RV

Bol.com door het stof vanwege zwart geschminkt model dat ‘Jungle & Afrika’-kostuum aanprijst

binnenlandAuteur en opiniemaker Dalilla Hermans heeft op sociale media haar ongenoegen geuit over een productadvertentie op de webwinkel Bol.com. Op de site wordt verkleedkleding, onder de naam ‘Jungle & Afrika’-kostuum, aangeprezen door een blank model met een zwart geschminkt gezicht. “Dit kan echt niet”, reageert Hermans. 

74 reacties

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    5 jaar geleden
    Ik heb inmiddels zo'n grappig kostuum besteld ; hopelijk past het want ik ben vrij corpulent.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mijn kinderen zijn gekleurd maar ik vind dit oké. Als ik het kostuum en het model zie denk ik aan de filmen en de reclame van vroeger, dus stijl vintage à la Al Johnson en Chiquita bananen. Carnaval is trouwens altijd een karikaturaal weergeven. En waarom zou je dan geen vintage stijl mogen toepassen ?
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Ik zie enkel een grappige reclame....in een tijd dat op TV je steeds meer gekleurde mensen ziet opduiken . Steek iedereen die daar aanstoot aan vind een citroen in de mond , wat een energie verspilling.....;
  • Marco Debart

    5 jaar geleden
    Binnenkort mag je alleen nog naar carnaval verkleed als uzelf.
  • Marleen Mortelmans

    5 jaar geleden
    Hoe belachelijk is dit. Bij je verkleden hoort je schminken in je personage. Er worden toch ook kostuums van indianen e.d. verkocht. Het is gewoon wat het is een verkleedkostuum dat voorgesteld wordt met de bijpassende make up. Trek ullie lange tenen ne keer in zeg.