RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

'Holocoaster': draaiende hakenkruizen in Duits pretpark

Een nieuwe attractie in een Duits pretpark is gesloten omdat het sprekend op twee hakenkruizen lijkt. Pretpark Tatzmania in Löffingen sloot de attractie na felle kritiek op sociale media, waar de attractie de 'Holocoaster’ wordt genoemd.

Naast de hakenkruizen krijgt de eind juni geopende attractie ook kritiek voor de naam en het ontwerp. 'Eagle Fly' en de grote adelaarskoppen op de gondels herinneren aan de nazi-adelaar.

Bovendien is de attractie bruin geschilderd. Dat is de kleur van de uniformen van de Sturmabteilung, Hitler’s knokploeg, beter bekend als Bruinhemden.

Niet opgevallen

De gelijkenis met het hakenkruis was pretparkdirecteur Rudiger Braun niet opgevallen, zegt hij in een interview met Südwestrundfunk. Hij zag het pas op videos die op internet werden gedeeld. In het park kwamen er ook geen klachten binnen.

"Ik wil me verontschuldigen tegenover alle mensen die zich aan ons ontwerp gestoord hebben of zich beledigd voelen", zegt Braun tegen de Duitse omroep. De directeur van het familiebedrijf zegt dat de vliegtuigmolen een ander uiterlijk zal krijgen.