door Cremabatida in Politiek  ·  18 Reacties

  • 9
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De geestelijke vader van dit gedachtegoed is de Franse filosoof Michel Foucault. Gefascineerd door de Iraanse revolutie, pleitte het linkse intellectuele kopstuk in 1978 voor meer respect voor het islamisme door het Westen. Want, in ‘de spirituele politiek’ van de ayatollahs, schreef hij, waren de vrijheden gegarandeerd ‘mits niet schadelijk’, de rechten van minderheden gerespecteerd ‘mits niet kwetsend voor de meerderheid’, en waren mannen en vrouwen ‘niet ongelijk maar slechts verschillend’.

8
1 Cremabatida

Of neem Carolien Roelants, de Midden-Oosten ‘expert’ van NRC Handelsblad – misschien wel de meest linkse krant van Nederland– die altijd klaarstaat voor een negatief oordeel over Israël. Ze verkondigt op 21 juni de apekool dat ‘Iran geen theocratische dictatuur is’, en op 15 juli schrijft ze dat ‘het land kapot wordt gemaakt omdat het zich niet onderwerpt aan het dictaat van Amerika’. Oorzaak van alle ellende zijn niet de ayatollahs, zoals het overgrote deel van Iraniërs hen verwijt, het is de schuld van Amerika, precies zoals de ayatollahs zelf beweren. Welgevallige meningen; te merken aan een recente tweet van de Haagse ambassade van de islamitische republiek met Roelants, gezellig zittend naast de ambassadeur

7
2 Cremabatida

Veel leden van dit gore genootschap zijn te vinden onder groen links, PvdA en d66

7
3 Cremabatida

Dwaasheidsprijs
Toch gaat de dwaasheidsprijs naar Bernd Erbel, de Duitse oud-ambassadeur in Bagdad en Teheran. Hij was aangewezen om leiding te geven aan Instex. Dat is een controversiële en tegelijk disfunctionerende organisatie die door de EU is opgezet om de Amerikaanse sancties tegen Iran te omzeilen. Na al zijn eerdere mallotige uitspraken over de ayatollahs (‘vredelievend’, ‘democraat’) en hun mensenrechtenschendingen (‘Westerse propaganda’, ‘rol vrouwen is beslissender dan mannen’) en hun ‘recht’ op nucleaire- en rakettechnologie, maakte Erbel het nog zotter om online tweeëneenhalf uur over Israël te zitten zwetsen met Ken Jebsen. Dat is een beruchte antisemiet die beweert dat de Holocaust door het neefje van Sigmund Freud is bedacht als pr voor de Joden. Een bewering geschikt voor een cabaretvoorstelling, maar de man bedoelt het serieus.

Intussen brengt Herr Erbel hier een opvallende correlatie aan het licht. Dat is de al te vaak voorkomende samenhang tussen de linksig-romantische denkbeelden van de fellow travellers van het islamisme met een vooringenomen (veelal antisemitische) vijandschap jegens Israël.

5
4 Cremabatida

U voelt zich meer thuis bij een andere genootschap dat net geen Heil Hitler roept.

8
5 jantje van leiden

Goed dat de Volkskrant dit publiceerde

4
6 Cremabatida

* Verwijderd door de redactie *

7 Geert

@5 nee, dat laten we wel over aan mensen zoals jij.
islamisten en regressief links zijn de nazi's van nu.

5
8 Handalf

@5 @8 Laat de nazi's in hun graf en wek ze niet tot leven.

4
9 21st Century Guy

De islamcritici zijn net zoals Winston Churchill de strijders voor de vrijheid en helden van de maatschappij terwijl islamisten en hun regressieve bondgenoten het land naar afgrond brengen.

4
10 Handalf

Allah-o-Akbar,..... zo dat is eruit. Heb weer een mooi links elitair weekend gehad, in dit op één na gelukkigste landje ter wereld. Lekker man.

4
11 vanBinsbergen

@6 En dat voor een links deugkrantje.

4
12 vanBinsbergen

@5 Cremabatida (aka Aardbezie rn Chouffleur) is de salonfascist van Nieuwskoerier. Is niet vies van naziretoriek.

5
13 vanBinsbergen

@13 En jij bent onze extreemlinkse huismaagd. question

2
14 Wild Rover

Het is onbegrijpelijk dat sommige groeperingen zo met het islamisme heulen. Het lijkt alsof er gedacht wordt dat afstand nemen van het islamisme een aanval is op “gewone moslims”. Dat is het niet. Juist gewone moslims hebben last van het islamisme.

2
15 Mrs. K

@14 En jij bént onze extreemlinkse huismaagd.

Wás!

0
16 in holland

@16 Huh? Hebben jullie een gezellig onderonsje gehad ofzo? question

0
17 Wild Rover

@4 Bernd Erbel heeft zich teruggetrokken voor de baan in Iran.

https://www.nytimes.com/aponline/2019/08/08/world/europe/ap-eu-europe-iran-trade.html

Vertaling:
Een voormalige Duitse topdiplomaat die leiding moest geven aan een orgaan dat is ontworpen om de Europese handel met Iran te vergemakkelijken, is gestopt na rapporten dat hij het ballistische raketprogramma van Teheran verdedigde.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde donderdag een rapport van Bild dat Bernd Erbel ambtenaren had geïnformeerd "dat hij om persoonlijke redenen niet beschikbaar zal zijn" om de organisatie te leiden, INSTEX genaamd.

Bild meldde dat Erbel, een voormalige ambassadeur in Teheran, interviews had gegeven aan een Duitstalig YouTube-kanaal waarin hij het raketprogramma van Iran als legaal beschreef.

INSTEX is opgericht door Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië om import- en exportbetalingen te coördineren, zodat Europese bedrijven ondanks de Amerikaanse druk zaken met Iran kunnen doen en daarmee Teheran kunnen overtuigen zich aan een 2015-deal te houden die zijn nucleaire inspanningen beperkt.

Het gesprek tussen Bernd Erbel en Ken Jebsen in de Duitse taal (Ken's echte naam is overigens Moustafa Kashefi)
https://kenfm.de/bernd-erbel/

https://de.wikipedia.org/wiki/Ken_Jebsen

Ik snap niet dat Bernd Erbel in zijn positie en vroegere posities een gesprek aanging met Ken Jebsen.

Op 9 oktober 2011 deelde Jebsen op facebook een bericht over Apple en Steve Jpbs:

Jebsen deelde toen een bericht een paar dagen na de dood van Steve Jobs , beginnend met "Een mens is gestorven" en stak hij van wal over de arbeidsomstandigheden waarbij doden vielen bij Apple in China.
Hij schreef er bij dat het niet persoonlijk tegen Jobs gericht is, maar vanwege zijn positie als hoogste baas van Apple. (Jebsen deed dit vermoedelijk vanwege anti-Amerikaanse sentimenten omdat Apple een groot Amerikaans bedrijf is?)
Terechte kritiek als de werkomstandigheden bij fabrieken voor Apple in China slecht zijn/waren, maar de timing net na de dood van Steve Jobs was slecht gekozen.

Hij heeft daarin ook geschreven dat Steve Jobs in een Amerikaanse talkshow heeft gezegd dat de 13 Chinese zelfmoorden in aantal minder zijn dan dat er in Amerika mensen uit het raam springen?
Over Jobs uitspraak over de zelfmoorden: Zie de link van Guardian waarin de woorden iets anders zijn omschreven welk Steve Jobs gezegd zou hebben. Het kan een verschil uitmaken.

Onder die post had hij bovendien als commentaar geschreven:
En ik zal iedereen een complete idioot blijven noemen, als ik kan aannemen dat hij mijn knowhow niet op prijs stelt. Ik weet tenslotte wie verantwoordelijk was voor de Holocaust en 9/11!

Bron: https://www.facebook.com/Ken.Jebsen/

Omstandigheden bij Apple China:
https://nos.nl/artikel/357343-apple-verzweeg-misstanden-lang.html

Steve Jobs uitspraak over de zelfmoorden/doden bij Apple China opgetekend door de Guardian:

‘We look at everything at these companies,” Steve Jobs said after news of the suicides broke. “Foxconn is not a sweatshop. It’s a factory – but my gosh, they have restaurants and movie theatres… but it’s a factory. But they’ve had some suicides and attempted suicides – and they have 400,000 people there. The rate is under what the US rate is, but it’s still troubling.” Apple CEO, Tim Cook, visited Longhua in 2011 and reportedly met suicide-prevention experts and top management to discuss the epidemic.

Bron: https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/18/foxconn-life-death-forbidden-city-longhua-suicide-apple-iphone-brian-merchant-one-device-extract

0
18 Nieuwsgierig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@40 maar kunnen we jou niet uithuwelijken? "Te koop, een Bop, met kinderen, voor een prikje af te halen bij NK ... 💉...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

rebo
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@37 Ja Slavink, dat is wat je noemt een gat in de markt. 😀...

1 minuut geleden geplaatst door rebo

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@34 Heeft die imam dan niet een "me too" aan zijn broek ?........

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@76 "Ik snap het wel" Nee hoor, iemand die zegt "dat is toch geen vergelijking", die snapt het duidelijk niet. Want Derksen liet z...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@33 😂 In Gaza knippen ze er twee gaatjes in en gebruiken ze het als bivakmuts....

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@12 Ik heb mijn leeftijd nog nooit genoemd. Verder schrijf ik OOIT dus dat kan vorige week maar ook jaren geleden zijn. Verder hang ik geen enk...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@29 Ik wens je alle plezier toe met de Wijk. Ik vertrouw graag op mezelf....

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@20 Plakken ze dat niet in een plakboek ofzo?Brrrr Slavink, waar hebben we het over?Ik heb net gegeten. Ben een beetje misselijk nu....

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@31 Huh ? Je bent van vrouw naar man naar vrouw gegaan, je bent nu definitief vrouw ?...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@33 Rebo, jij die alles weet van vlees, zien we hier een markt voor kweekvlees ... ? 😎...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Hothit MoviesTamil Latest Blue FilmChick PornLong Toe SallyGas-497Juego PornosAtlanta GloryholeWww Hd Xxx VideosHot Sexy Video Full HdXx Porn VidioAmadores SexoAdult IndustrySwx VidosZartprickelndGracecharisxoXxxvideo MoviePornosu AmatörHotkinkAellagirlTarjan X VideoHindi Hot Web Series MovieAnime Xxx HdGal Gadot Hot VideosBhabi SwxSeducing PornAnal Scatting日本成人视频Naturist NudeCourteney Cox SexyBusiness SexXxx Sani LioneWomen Naked ExercisingMia Khalifa BootyBrazzers Porn AdsNaukar Se ChudaiXxx AdibasiHdpor ComicsPornos MobilesRuke34Nude Women HotCeara LynchBokep JepangneseXhamserliveAnime SexxShemale Fuck GirlsRetro PornMissionary Sex GifXxx Hindi Story MovieSalman PornErotic Movies Of All TimeEropean PornVoyeurt HitAlisonangelFortnite Futanari_blowjob_queen_Rekha Mona SarkarSex Film Video DownloadKaity MorganPorn Videos Of Mia MalkovaWww Bratty Sis ComHot Big Boobs RomanceAssjob CumshotsFutana XxxCanna White PlayboyPooja Bhatt Young PicturesXxxxxjToplesss ModelsAndhra NudeSola ApiCojiendo Con La SecretariaXxxxxx ViboNude Wwe Female WrestlersBadduehubKaley Cuoco BikinNaruto Vs GokuNkkvr-066Puta Zorra91 自拍论坛I Dian PornDougher SwapCherry BardiePurn HapDestiny Dixon NudeCaprice NudeOld Xxx Video HdAsa Akira Nuru MassageWww Xxx Sex Hd Video ComDbz SexPorn TheaterXvideos MenhoresNaked Man ButtBodycumshotsYoung Pornstar NamesSxxxssAsian Atreet MeatFilme De Sexo De PornografiaVideopormo GratisBbw Sex XxxDouble DickBasketball Sex VideoBrandi Love RimmingGrannypornUncensored Japenes Pornنودز عربىSexe En StreamingJaqui Michel PornPron Xxx Full HdBus Sex IndiaMother And Daughter Xxx VideoDani Daniels Best VideoGf Send NudesFree Porn VidzBeurettes Film XAmateur And Nudeنیکول انیستونBare Bottom SpankingWww Teen FuckLezpornJennifer Aniston Fake PornSquis Game PornKoran Porn ComDdlc PornThug PornNude Hariy WomenHindi Sex Movie XnxxBrazzers BikiniKrissy Lynn BrazzersHottest Pornstar All TimeAunty Sex Video IndianXxx Videos New MomCumshot Into MouthHot Lesbian NakedPhotos PornVideos PornonegrasHuge Titts AsianShweta Tiwari PornEbony Black PornsNewxxxvideoTaylor VixebHayden Winters PornClips4sellTrish Status NudeAlex LegendIndain Xnxx ComHentai NetorareIndian Sucking VideosTelugu Language Sex VideosMa Sex VideoOld School SexSexscenes Game Of Thrones