Politiek

‘Sylvana Simons moet naam partij Artikel 1 aanpassen’

09-01-2017 10:42

PERSBERICHT

Anti-discriminatieloket Artikel 1 Midden-Nederland wil dat Sylvana Simons de naam van haar partij zo snel mogelijk aanpast om verwarring te voorkomen. Dat heeft directeur Mieke Janssen vanmorgen gezegd in het Staatstelevisieprogramma Goedemorgen Nederland van omroep WNL (NPO).

Onlangs heeft Sylvana Simons een politieke partij opgericht en aangemeld bij de Kiesraad met de naam Artikel 1. Over die naam had Simons misschien iets langer moeten nadenken, want overal in het land zijn anti-discriminatieloketten die al jarenlang Artikel 1 heten. Dat zorgt voor veel verwarring. Volgens Artikel 1 Midden-Nederland zijn er behoorlijk wat burgers die ten onrechte veronderstellen dat ze gelieerd zijn aan de politieke partij van Simons.

‘Dat zou als consequentie kunnen hebben dat burgers geen gebruik meer durven te maken van onze diensten’, vertelt Mieke Janssen in Goedemorgen Nederland. ‘De naam ‘Artikel 1′ is al sinds 2009 bij het merkenbureau gedeponeerd en onze juristen zoeken nu uit wat we hiertegen kunnen doen.’

De anti-discriminatieloketten worden door gemeenten ingehuurd om discriminatieklachten te behandelen en te beoordelen. Zij zijn onafhankelijk en juist niet gebonden aan een politieke partij. Artikel 1 Midden-Nederland heeft geprobeerd in gesprek te gaan met Sylvana Simons, maar dat is tot op heden niet gelukt.

De voorlichter van Simons laat aan Goedemorgen Nederland weten dat ze niet in willen gaan op de kwestie.

/PERSBERICHT