RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Kerk in Hilversum urenlang afgesloten na vondst verdachte koffer

(archieffoto) Beeld © ANP

De politie heeft een verdachte koffer bij een kerk in Hilversum onderzocht. De kerk en omgeving zijn afgezet, waardoor de kerkdienst niet door kon gaan. Het bleek loos alarm.

De buurt rond de kerk werd ruim afgezet en boven het gebied cirkelde een politiehelikopter.

De Sint Vituskerk dook begin deze maand nog op in een jihadistisch dreigbericht op sociale media, waarbij een foto van de kerk was gebruikt voor een fotomontage. 

De explosieven opruimingsdienst EOD concludeerde na onderzoek dat er geen explosieven in de koffer zaten, waarna een groot deel van de afzetting verdween. Na onderzoek door de politie bleek de koffer leeg te zijn. De politie is nog wel op zoek naar degene die de koffer bij de kerk heeft achtergelaten. 

'Gewoon pure pech'

Pastoor Jules Dresmé van de kerk denkt niet dat de koffer iets te maken heeft met dat dreigement. In een reactie zegt hij dat hij vermoedt dat de koffer is achtergelaten door uitgaanspubliek. "Het is gewoon pure pech."

Over de dreigende afbeelding die eerder deze maand naar buiten kwam, zei hij dat op geen enkele manier is gebleken dat hier sprake was van een reële dreiging.