U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 35
De boerka is niet slechts een religieus gebruik, maar ook een staatkundig kledingstuk dat symbool staat voor slavernij, misogynie en homofobie. Op basis daarvan is de boerka eigenlijk al strafbaar. ...

6 maanden geleden door Mrs. K

REAGEER MET EEN EMOJI
40
5
2
2
LEES MEER OVER

@300 Met een PVV / FVD regering mischien maar of die er ooit gaat komen.....

301 21st Century Guy    
6 maanden geleden door 21st Century Guy
11
Meld

Wat is het probleem voor een moslima als zij in bepaalde situaties herkenbaar is?

302 Belazerd    
6 maanden geleden door Belazerd
1
Meld

@282 “die denken te kunnen bepalen wat een vrouw wel of niet mag aan of moet uitrekken.”

Aan jou dan maar even dezelfde vraag want daar krijg ik maar geen redelijk antwoord op: hoe zit het dan met KKK-mutsen? Logisch gezien zou daar dezelfde vrijheid voor moeten gelden.

303 JackKropotkin    
6 maanden geleden door JackKropotkin
1
Meld

@297 is voor @233

304 Fleudemeu    
6 maanden geleden door Fleudemeu
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

305 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@51 , semantische lulkoek....
Dat woord 'semantisch' dat is pas lulkoek en een nutteloze poging om intelligent over te komen.

306 Dirk2137    
6 maanden geleden door Dirk2137
4
Meld

@54 , "In het westen is het zo dat we elkaar aankijken"", Incorrect.
En daarom liggen bejaarden soms weken of maanden dood in huis"

En jij durft iemand anders te beschuldigen van het verkopen van lulkoek? Man, dit is toch een debiele uitdrukking van iemand die nog achterlijker is dan een debiel?

307 Dirk2137    
6 maanden geleden door Dirk2137
4
Meld


De boerka is niet slechts een religieus gebruik, maar ook een staatkundig kledingstuk dat symbool staat voor slavernij, misogynie en homofobie. Op basis daarvan is de boerka al strafbaar.

Punt.

En dus de boerka, niqab en hoofddoek verbieden.

308 Zeeuw    
6 maanden geleden door Zeeuw
1
Meld

@114 Natuurlijk wel. De niqaab komt niet voor bij de huis-, tuin- en keukenislam maar is een voorschrift uit het islamisme/wahabisme/salafisme: stromingen die de sharia bloedserieus nemen en waarbij men de staat zo islamitisch mogelijk wil zien. Die stromingen hebben geen moeite met het inleveren van westerse vrijheden.

309 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@183 Wat een goede reactie! ++

310 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@186 Een verbod op nazi-uniform of KKK-gewaad voorkomt ook geen terroristische acties. Alle tegenstanders gaan aan de analogie met dat soort kleding voorbij: vinden zij ook dat dat onterecht verboden is? Ik niet.

311 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@310 "Wat een goede reactie! ++"

Dankjewel Mrs. K

312 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
3
Meld

@200 Een nazi-uniform was niet “bedoeld om angst aan te jagen”. Die kan dus wel gedragen worden?

313 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@257 Dat verbod is er (imo terecht) al. Zie artikel.

314 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@188 Zucht maar een eind weg. Vreemd dat u niet zucht bij boerkaverbod want dat is er dus helemaal niet. Verder mag je rustig blijven liegen dat jij ze niet tegenkomt, met Londen ben je grandioos door de mand gevallen.

315 RobP    
6 maanden geleden door RobP
0
Meld

@312 We denken er blijkbaar precies hetzelfde over. Het gaat mij, net als jou, ook absoluut niet om “moslims treiteren”.

316 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@196 Zoals je zo fijntjes opmerkte in @188 " Er is een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare ruimtes." ben je dat een paar minuten later alweer vergeten. Weg puntje.

317 RobP    
6 maanden geleden door RobP
1
Meld

@316 "We denken er blijkbaar precies hetzelfde over. Het gaat mij, net als jou, ook absoluut niet om “moslims treiteren”."

Ik denk dat het veruit de meeste mensen daar niet om gaat. Het probleem is alleen dat je dat verwijt nogal vaak en snel krijgt uit een bepaalde hoek. En dat sommigen dan na verloop van tijd niet meer de zin hebben om het nog duidelijk uit te leggen voor de zoveelste keer en men dan korter af en botter gaat reageren.

Het kernprobleem is die slachtofferrol die men dan altijd zo makkelijk aanneemt en dat je dan steeds maar weer in alle subtiliteit en nuance uit moet leggen hoe men te snel oordeelt en zo

318 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

@317 Zoals je zo fijntjes opmerkte in @188 " Er is een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare ruimtes." ben je dat een paar minuten later alweer vergeten. Weg puntje."

Oh goed gezien. tegen mij had hij het enkel over boerkaverbod. Dus hij doet het moedwillig anders voor om wat te zeiken te hebben blijkbaar!

319 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

Zucht heeft blijkbaar door dat hij door de mand is gevallen aangezien hij nu ineens spoorloos is hier.

320 AT Jist    
6 maanden geleden door AT Jist
2
Meld

Ik had het ook al gevraagd in @237 De bijpassende jurk met pluizenbaard dan, hoe ziet men dit kledingstuk in combinatie met de pluizenbaard.
Ben benieuwd naar de mening daarover.

321 Fleudemeu    
6 maanden geleden door Fleudemeu
2
Meld

@299
Uit de reactie " doorzeefd met kogels of in stukken gereten door explosieven door naast een jonge mannelijke moslim in westerse kleding te te lopen .

Juist ja , per gelegenheid gaat de religieuze kleding uit , zoals ook de boerkadraagster die boerkaloos naar het kalifaat reisde .
Boerkadraagsters zijn de vrouwen van die in westerse kleding gehulde terroristen waardoor het in het straatbeeld zien van de boerka ( gezien alle aanslagen ) bij mensen zowel angst als ook woede opwekt , en dat komt onze samenleving niet ten goede .
Het is dan ook oorzaak en gevolg , we willen tenslotte geen samenleving waar extremistische islamisten het zich permitteren kunnen democratie te misbruiken hun extreem salafistische geloofsstroming uit te breiden . Dus weg met die symbolische wapens ( boerka ) , dat het westen maar laat zien wat democratie , gelijkheid en vrijheid in praktijk betekent .

322 Olivia    
6 maanden geleden door Olivia
0
Meld

@303 . Dat zou dan in principe ook moeten kunnen mits je een boerka gelijk stelt aan een kkk muts. Gezien ik beide liever niet zie blijft het een rare theoretische discussie over aan welk gezichtsbedekkend kledingstuk meer negatieve connotaties hangen. Aan de boerka kleeft vrouwenonderdrukking en in veel streng islamitische landen is de boerka zeker geen vrijwillige keuze. Aan een KKK muts kleeft racisme en een lange geschiedenis van het vermoorden en lynchen van mensen met een andere huidskleur. Praktisch gezien zijn er in Nederland weinig praktiserende KKK aanhangers die graag zo'n muts dragen en zijn er een handjevol boerka dragers waarvan een groot deel van die gekke bekeerlingen zijn die zo'n lampenkap graag dragen. Dat iemands gezicht op sommige plekken gewoon zichtbaar moet zijn is gewoon een gegegeven. Het idee dat men met een gedeeltelijk boerka/ gezichtsbedekkings verbod de arme onderdrukte moslima zou helpen is natuurlijk gezever want dan zou men de i derdrukker aanpak en en niet een gebod vervangen met een verbod.

323 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

@321 Wen baard kun je niet verbieden. Daarnaast wordt een djellaba niet alleen door salafisten gedragen. In alle Arabische landen loopt men daarmee, het wordt niet alleen gedragen door orthodoxen. Dat maakt het mi geen staatkundige kleding (kleding die gedragen wordt om een bepaalde ideologie uit te dragen) maar een kledingstuk uit een bepaalde regio/cultuur. Tegen een verbod daarop dus.

324 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

@323 “Het idee dat men met een gedeeltelijk boerka/ gezichtsbedekkings verbod de arme onderdrukte moslima zou helpen is natuurlijk gezever want dan zou men de i derdrukker aanpak en en niet een gebod vervangen met een verbod.”
Dat gelooft Jack ook niet (die is even bezig) en ik ook niet. Het zijn juist vaak zelfbewuste, jonge bekeerlingen die dit dragen. Wat mij betreft is het niet laten uitdragen van de ideologie (het islamisme en niet de hele islam) die met deze dracht samenhangt de enige goede reden voor een verbod.

325 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

326 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@325 . Daar kan ik het voor een groot deel mee eens zijn. Zie @323 .Ik blijf het een moeilijke discussie vinden. Ik zit niet te wachten op uitdragingen van elk extreem isme dan ook maar waar de grens te stellen zonder dat de vrije keuze in het geding komt, dat vind ik moeilijk.

327 Tralalala    
6 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

@324 Nee een baard niet, maar dit samen wordt toch als intimiderend gezien hier. komt dan ook wel wanneer je in je straat mensen af en aan ziet lopen in dit tenue samen met boerkadraagsters. en tegelijkertijd nogal wat politie ingrijpen hebt meegemaakt op dit adres.
Maar ik denk wel dat je gelijk hebt.

Ik heb er nogal wat over nagedacht in de afgelopen tijd, ook je opmerking over het kleurige folklore tenue van vrouwen uit Afrikaanse/Surinaamse/welk land ook. Ik zou daar ook geen seconde over nadenken, en het eerder leuk vinden en vrolijk. Het is de associatie die je hebt met het hoofddoekje/boerka en tenue van de heren, door alle ellende die je hebt gezien/gehoord op tv en elders wat een steeds grotere afkeer oproept. En om eerlijk te zijn het is ook best deprimerend die zware zwarte lappen. nee geef mij dan de folklore ''alleen het woord folklore' 'is al vrolijk,.
Ik denk als er geen associatie was met oa alle ellende met Isis en deze kleding, dat er helemaal geen probleem bestond wat deze outfits betreft.
Als je zo iemand voorbij zag gaan zou je je schouders ophalen en denken ''niet wijs'' en er verder niet bij stilstaan. maar misschien waren er dan ook minder, omdat het niemand verder zou interesseren. Dan valt er ook weinig te provoceren.

Dat is wat ik denk...maar bedankt voor je antwoord. question

328 Fleudemeu    
6 maanden geleden door Fleudemeu
2
Meld

@328 Graag gedaan question

“maar misschien waren er dan ook minder, omdat het niemand verder zou interesseren.“

Dat ben ik helemaal met je eens. Het is nu een leuke provocatie, en ze voelen zich vast heel speciaal. Ik geloof er ook niets van dat ze dolgraag in een samenleving willen wonen waar de ideologie heerst waar die niqaab voor staat. Dat zien we aan al die terugkerende IS-aanhangsters. Ik vind het uit dommigheid of uit provocatie in nazi-uniform over straat gaan ook niet acceptabel, dus wat mij betreft dus ook geen niqaab.

329 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@329 Dat ben ik helemaal met je eens. Het is nu een leuke provocatie, en ze voelen zich vast heel speciaal. Ik geloof er ook niets van dat ze dolgraag in een samenleving willen wonen waar de ideologie heerst waar die niqaab voor staat. Dat zien we aan al die terugkerende IS-aanhangsters. Ik vind het uit dommigheid of uit provocatie in nazi-uniform over straat gaan ook niet acceptabel, dus wat mij betreft dus ook geen niqaab.

Ja dat denk ik ook.
Fijne avond verder. question

330 Fleudemeu    
6 maanden geleden door Fleudemeu
2
Meld

@330 Jij ook!

331 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@54 Wat is dat weer voor een belachelijk argument ten voordele van die walgelijke vrouwonvriendelijke en belachelijke pinguïn kleding. Je slaat weer wartaal uit zoals gewoonlijk. Na deze opmerking neem in ieder geval niemand je nog serieus! Je bent echt lachwekkend.

332 Christiaan    
6 maanden geleden door Christiaan
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

333 Pxf7+    
6 maanden geleden door Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

334 Undertaker    
6 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

335 Pxf7+    
6 maanden geleden door Pxf7+

@144
Maar in mijn kringen, recht door zee, wordt er gesproken over gezichtsbedekkende kleding.

336 Jan met de korte achterlul    
6 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
2
Meld

@333 Nee natuurlijk niet. Dit is gewoon een volslagen idioot zoals er nog een paar op Nieuwskoerier zitten. Halen wel regelmatig het bloed onder je nagels vandaan.

337 Christiaan    
6 maanden geleden door Christiaan
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

338 Pxf7+    
6 maanden geleden door Pxf7+

@81 Je begint steeds belachelijker te worden met je ongefundeerde uit de duim gezogen uitspraken. Wordt het niet eens tijd dat je stopt met commentaren leveren en jezelf iedere keer weer onsterfelijk belachelijk te maken. Mensen als jij zouden tegen zichzelf beschermd moeten worden.

339 Christiaan    
6 maanden geleden door Christiaan
1
Meld

HA-HA
Waar slaat dit op.

340 Informatief    
6 maanden geleden door Informatief
6
Meld

Waar gaat dit over ?

341 Informatief    
6 maanden geleden door Informatief
8
Meld

@341 Maakt niet uit, voor jou te hoog gegrepen.
Vort, snel terug naar Joop.nl.

342 Xmod    
6 maanden geleden door Xmod
2
Meld

Dit is voor het eerst een denkrichting om te komen tot een verbod van die vermaledijde boerka’s waar ik wat in zie.

343 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

344 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@345 U begrijpt niet helemaal wat ik schrijf. Lees het nog eens rustig na, zou ik zeggen.

345 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@345 is uiteraard niet voor mezelf maar voor @344

346 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

347 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@347 Als u werkelijk zou begrijpen wat ik in #343 schrijf had u onmogelijk #344 kunnen schrijven. Er staat namelijk zeer nadrukkelijk niet dat ik iets in boerka’s zie.

348 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

349 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@349 Dan ben ik toch enorm benieuwd hoe u uit #343 denkt op te maken dat ik iets in boerka’s zie.

350 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
1
Meld

Dit stuk laat zien waar de boerka onder valt, KKK, Nazi kostuum, boerka.
Of lijkt dit je normaal door de straten? Onder het mom van....
https://www.youtube.com/watch?v=CGskMIbaqDA

351 Rapunzel    
6 maanden geleden door Rapunzel
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

352 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@347 @349 @350 Je plaat blijft hangen en erg snugger is dat niet.

353 RobP    
6 maanden geleden door RobP
2
Meld

@343 Bij mij idem dito. Met andere argumenten voor het verbod kon ik niets.

354 Mrs. K    
6 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

355 Geert    
6 maanden geleden door Geert

@354 Ik hoop dat iemand in de politiek dit oppakt en een wetsvoorstel uitwerkt. Dat is dan meteen een totaalverbod en niet de huidige niet te handhaven halfslachtigheid.

356 Smiling    
6 maanden geleden door Smiling
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Telegraaf: Bewuste omvolking is een mythe en...
Kitty Herweijer schreef vandaag een column in...

1 dag geleden door Moskowfiets

'De kwaadaardigste vorm van antisemitism...
Uitspraak 'Hitler was een Jood' van baas mosk...

14 uur geleden door 7Butterfly7

‘Nexit biedt Nederland grote economisch...
Het aandeel van de lidstaten van de EU is de...

14 uur geleden door Inter

OT 51
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Trump weerspreekt deskundigen: risico coronav...
Volgens Donald Trump vormt het nieuwe coronav...

11 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
TonAlias
Johnson op ramkoers: eist binnen vier maanden...
@37: Jij blijft toch ook ageren, ik zie het v...

minder dan een minuut geleden door TonAlias

Rinze
Rechtszaak Baudet en televisieprogramma Buite...
Vage semi-intellectuele lulverhalen ophangen ...

minder dan een minuut geleden door Rinze

nog een keer
Johnson op ramkoers: eist binnen vier maanden...
@33.Ik ben ook voor een NExit, liever giste...

minder dan een minuut geleden door nog een keer

Spraypaint
‘Seksdeurwaarder die zich in natura liet be...
Zijn er ook vrouwelijke seksdeurwaarders...

minder dan een minuut geleden door Spraypaint

Tutor01
Seawatch4: extra boot voor de Omvolkingsvloot...
@2 t wordt verdulleme met de dag erger....!!!...

1 minuut geleden door Tutor01

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig