U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 12
Ik heb me de afgelopen dagen een paar keer afgevraagd hoe Femke Halsema en haar gezin zich zouden voelen. Hoe hun vakantie in Afrika is, nadat De Telegraaf publiceerde over de daad van Halsema's 15-jarige zoon. Zou ze hem hebben gerustgesteld of zou ze hem voor een beeldscherm hebben gesle ...

6 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
37
3
4
LEES MEER OVER

@592
Het zou ook nog kunnen zijn "de 15-jarige Bruno O." etc.

601 Strongoli    
6 maanden geleden door Strongoli
2
Meld

@598 . Sterke reactie. Goed onderbouwt ook.

Minderjarigen komen niet in de krant mits het een dusdanig ernstig vergrijp betreft als bijv een moord.
Volwassenen die een ernstig vergrijp plegen , moord in dit geval, komen in de krant.

Vertelt u de leugen in dit verhaal even.

602 mo    
6 maanden geleden door mo
11
Meld

@601
Kan zijn, dat hij de naam van de vader draagt. Die begint inderdaad met O.
Misschien kon Plasman hem daarom niet vinden in de politie-gegevens... question

603 Dieke    
6 maanden geleden door Dieke
2
Meld

@602 ; leugen : Volwassenen die een ernstig vergrijp plegen , moord in dit geval, komen in de krant.

604 no mail today    
6 maanden geleden door no mail today
3
Meld

Ja in een huis inbreken en met peperduur isolatie materiaal spelen is niet goed te praten dame en het is geen overtrokken reactie van de politie. Ik hoop dat ze die honderden euro's zo geen duizenden euro's schadevergoeding betaald hebben en dat hij zijn straf heeft uitgezeten voor inbraak.

Tegenwoordig word er vaak gezegd: Ja kinderen doen dit soort dingen omdat ze grenzen aan het verkennen zijn. Net zoals de zoontjes Roelvink die met een (nep) wapen een juwelier beroofden. Ja dat is om grenzen te verkennen. Nee dat is een zwaar gebrek aan de opvoeding. Een te vrije opvoeding gehad.

En in het geval van Femke Halsema. Een gewapende overval op een lege woonboot die ze open gebroken hebben en waar alleen afval lag. De feiten zijn: Gewapende overval met vuurwapen en inbraak. Ik gok op 8 jaar celstraf. Gelukkig was de boot niet bewoond.

En nee je kan niet van 50 meter afstand zien of het een nepwapen is of niet. De politie kan het ook niet zien zeggen ze van 1 meter afstand. En ze zijn bedrieglijk echt. Merk en serienummer klopt. Ik heb er zelf een thuis en niet van echt te onderscheiden zolang je hem niet zelf vast hebt.

605 Zeeuw    
6 maanden geleden door Zeeuw
6
Meld

@602 Thijs. H ; Dino S; , Redouan T. etc etc etc . Voorbeelden te over.
U lult maar wat zonder de regelgeving te kennen.

606 no mail today    
6 maanden geleden door no mail today
3
Meld

@604 Dat u nog antwoord geeft op zo'n domme vraag.

607 de gulden plasser    
6 maanden geleden door de gulden plasser
3
Meld

@606 . Je noemt allemaal volwassen die een zwaar misdrijf hebben gepleegd en daarmee in de krant zijn gekomen. Het bevestigt dus exact wat ik zeg.

608 mo    
6 maanden geleden door mo
12
Meld

Persbericht OM:
----------
Wegens de regel dat anonimiteit gewaarborgd moet blijven bij rechtspraak voor minderjarigen en dat onmogelijk is geworden door de actie van de politie en de telegraaf, gaan we niet tot vervolging over.
---------

Dit lijkt me bepaald een plausibele afloop.

609 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
7
Meld

Ach Amsterdam wordt gestraft met Halsema als Burgemeesteres. Zo krijgt ieder zijn deel.

610 PFL    
6 maanden geleden door PFL
5
Meld
611 no mail today    
6 maanden geleden door no mail today
4
Meld

Wat een gezeik. Als dat jong een misdrijf heeft gepleegd dan moet hij hiervoor gestraft worden, ook al denkt zijn moedertje er anders over.
En dat het gelekt is dat dit jong de zoon van de burgemeester is, kan ook heel goed uit zijn hoek komen, of van zijn vriendjes.

612 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
4
Meld

@612
"Binnen kringen van politie en Openbaar Ministerie is groot ongenoegen omdat de aanhouding al weken ’onder de pet’ wordt gehouden. De officiële reden is dat het onderzoek in alle rust moet plaatsvinden. Veel politiemensen vrezen echter dat het incident in de doofpot gaat."

Er is dus wel degelijk informatie vanuit politie gekomen, zegt de telegraaf zelf.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/28948938/halsema-pijnlijk-getroffen

613 Gekste Henkie    
6 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@613 dat zie je mij ook nergens ontkennen, en anders moet je het me maar laten zien.
Maar het lijkt mij sterk dat de zoon van Halsema en zijn vriendjes dit zelf stilhouden. Dit is toch stoer voor deze leeftijd omdat te delen met andere vrienden en klasgenoten

614 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
0
Meld

Dat jongmens loopt rond met een verboden wapen, waarmee je iemand toch angst aanjagen wilt alsof het een echt wapen is. Er is sprake van 2 weggeworpen messen. Jeugdige crimineeltjes zijn in Amsterdam geen zaak om lacherig over te doen. Ze zijn in staat veel leed aan te richten. En kleine criminelen worden er snel grote.
Politie en OM maken er werk van; het was dus geen zaak van kattekwaad, een uurtje vasthouden tussen kale muren en hand over het hart: wegwezen en nooit meer doen.


Maar het betreft de zoon van een linkse politica. Dus wordt meteen het zielig-zieliger-zieligst scenario van stal gehaald. Je gelooft je ogen niet als je het leest, maar daar is hij weer: de dader is slachtoffer van duistere samenzweerders die hun aanvallen richten op mams.
Tsjonge, zelfs een opperregente zoals Halsema is zielig-zieliger-zieligst en daarmee haar zoon.
Straffeloos zijn, omdat je onbetwist de zieligste bent: het verongelijkte linkse privilege.

Voor al die progressieve verslaggevers en columnisten die de vergrijpen uit hun puberjaren nu ineens breed uitmeten, om zo de daden van de minderjarige H. te Amsterdam te vergoelijken: mijn kinderen zijn op die leeftijd nooit met de politie in aanraking geweest. Omdat hun werd bijgebracht dat je je niet vergrijpt aan de spullen van een ander. Want je wilt ook niet dat iemand jouw verzameling singletjes, casetterecorder of fonkelnieuwe radio met versterkers kapotmaakt of jat.
Ik voor mij heb als kind niet gestolen. hoogstens eens een extra omweg genomen langs de weg waar een beeld van een meisje woonde, hoewel ik thuis werd verwacht.
Mijn ouders maakten hun kinderen duidelijk dat ze hen te allen tijde doorzagen en ik zou me doodgeschaamd hebben, als de winkelier op de hoek me in de kraag had gegrepen en meegesleept naar het ouderlijk huis.

Misschien zit precies daar het probleem. Burgemeester Halsema heeft haar kinderen allicht opgevoed met krakersromantiek en met het eerste beginsel van de links: alles-wat-van-jou-is-is-ook-van-mij. Alles-wat-van-mij-is-daar-blijf-je-met-je-poten-van-af.

Voor alle linkse verslaggevers en columnisten: misdaad in Amsterdam nu is onvergelijkbaar harder dan Amsterdamse misdaad in het verleden.

615 stanley.staatsman    
6 maanden geleden door stanley.staatsman
2
Meld

@615
++++++
Prima verwoord.
Zo ben ik óók opgegroeid hetgeen niet betekent dat je nóóit iets fout mag doen als kind/puber zijnde. Maar criminele dingen, nee nóóit gedaan.

616 Dieke    
6 maanden geleden door Dieke
2
Meld

Ik heb mijn kinderen altijd ingeprent: ga je over de schreef, ga je buiten de wetten om, dan ben IK de persoon die je naar de politie brengt. Gelukkig is geen van mijn kinderen ooit in aanraking met de politie geweest. Uren en uren oeverloze discussies gehad met hen. Uitgelegd over het hoe en waarom. Hen de vraag gesteld: oke je zou dat lollig vinden om te doen. Hoe zou jij dat vinden als het bij je opa/oma/ouders zou gebeuren?

617 gaulette    
6 maanden geleden door gaulette
0
Meld

Nee? ... hij wordt bestraft omdat hij een verboden wapen bezit, en er ook nog eens mee over straat loopt !

Echter, OMDAT zijn moeder burgemeester is wordt hij daarvoor in Haarlem behandelt, en komt daarmee mogelijk weg met een lagere straf !! ... dit omdat zij moeder (en raad) in Amsterdam de rechtsgelijkheid ondermijnt door enkel in Amsterdam Hogere straffen voor Wapenbezit in te stellen...

Echter, omdat de jongen 15jr is zullen wij (terecht) nooit weten wat voor een straf hij krijgt...

618 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

@610 orakelde jij ook zoiets niet over Rotterdam en Arnhem? En nog steeds die vlag, menig Oekraïner schaamt zich ervoor.

619 Gut    
6 maanden geleden door Gut
4
Meld

@618 Weet je nog om welk wapen het ging?

620 Gut    
6 maanden geleden door Gut
7
Meld

@620 een Alarmpistool, een wapen uit de 3e categorie van de wapenwet, op bezit zonder vergunning staat een maximum straf van 9 maanden.

Je kan het wel bagatelliseren, dat het 'maar' een klappertjes pistool voor volwassenen is (en daar zou ik ook nog zo maar in mee gaan) echter, de WET is de WET, en daar heeft iedereen zich dus aan te houden, en dient iedereen bij overtreding gelijk bestraft te worden !!

Waarbij nog wel vermeld dient te worden dat Amsterdam net beleid heeft ingevoerd waarbij wapen bezit STRENGER bestraft zal gaan worden, geen idee wat dat dan in houdt, maar zeg 10% zwaarder betekend dus zo'n 10mnd gevangenis straf voor het ongeoorloofd bezit van een alarmpistool.

621 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

Onzin argument dat die jongen vanwege zijn moeder gestraft zou worden hij heeft zichzelf en de politie in gevaar gebracht door met een nep wapen zijn veiligheid en de carrière van een politie agent op het spel te zetten , het kind van Halsema zou niet de eerste zijn die door een agent wordt doodgeschoten omdat die dacht door een echt wapen bedreigt te worden en zodoende voor zijn eigen veiligheid de vermeende crimineel neer te schieten met dodelijke afloop tot gevolg .
Stelt u zich de consternatie eens voor in Nederland "politie schiet zoon Amsterdamse burgemeester dood" , de wereld is te klein en de agent de rest van zijn leven een wrak , daarom is het goed dat hier een voorbeeld gesteld wordt met die jongen hier zit in de knop een vreselijk drama voor iedereen .
Laat daarom duidelijk zijn dat "nepwapens" net zo gevaarlijk zijn als echte wapens !!

622 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
3
Meld

@621 juist. Wet is wet helemaal met je eens, dus een aantal gekkies hier worden binnenkort van hun bed geligd? Er lopen een behoorlijk aantal verdwaasden hier op NK rond die zich op meerdere vlakken aan alles en nog wat schuldig hebben gemaakt. Maar voor de dubbele moraalridders zal dit wel weer niet waar zijn. Kutdvolk.

623 Gut    
6 maanden geleden door Gut
5
Meld

"Als mijn broertje thuis werd gebracht door een politieauto, zou hij de komende jaren niet meer van dat criminelenstempel afkomen - aangezien we in een piepklein dorp wonen waar iedereen ons kent."

Ik zie dat anders. Juist de sociale wetenschap en controle is een extra motivatie voor die jongen om het nooit meer te doen.

Ik ben ook rond mijn 15e een keer van het politiebureau gehaald door mijn moeder na het zoveelste winkeldiefstalletje waarbij ik geen enkel risico zag. Totdat ik gepakt werd en daarna nooit meer.

Mijn zoon is ook rond zijn 15e een keer gesnapt nadat hij en zijn vriendjes een video van hun stationsvandalisme (fietsen van de trap af gooien) op YouTube hadden gezet. Politie aan de deur: Is dit uw zoon op deze video? Dat was ook de laatste keer.

Ik vind het niet vreemd dat jeugd de grenzen opzoekt. En word je gepakt dan is dat een goede les.

624 de gezonde roker    
6 maanden geleden door de gezonde roker
1
Meld

@582 Met de tweede zin die je oppert zou ik dik tevreden zijn.
Schandalig dat dit nog niet is gebeurd!

625 shym    
6 maanden geleden door shym
0
Meld

Halsema reageert niet slim en ik ben geen fan van haar gedachtegoed, maar wat een gezeik in de media over haar zoon. Zij is NIET haar zoon en je kan haar niet aankijken op iets wat haar zoon doet. Tenzij ze hem zo opgevoed heeft, maar ik denk dat 99% van de mensen wel begrijpt dat ze dat niet zo doet. Zal wat worden als iedereen dat gaat doen. Terug in de middeleeuwen..

626 view2006    
6 maanden geleden door view2006
2
Meld

@621

Het beleid van Amsterdam zegt niets: wet is wet.
Rest is apekool.

627 COVA    
6 maanden geleden door COVA
1
Meld

@262 toch ben ik bang van wel, wat u nu aan geeft.
Burgermeester doen precies het zelfde bij de burgers.

Want als dochter of zoon lief het een strak plan vinden om drugs binnen te halen en het wordt ontdekt.

Kan ook moeder of vader hoe dan ook het huis uit ook al heeft moeder of vader hier niets mee te maken.

Ik vindt het helemaal geweldig, dat heet karma.

628 Walter    
6 maanden geleden door Walter
2
Meld

Weet wel dat ik vroeger na moest blijven op school,kwam je thuis en dan kreeg je er nog een paar flinke rossen overheen omdat je je misdragen had,je liet het wel uit je hoofd om ooit nog een stap verkeerd te zetten,nu moet over alles gepraat en gediscussieerd worden,en is men niet meer van zo is t en zo gaat t.

629 Hannie1    
6 maanden geleden door Hannie1
3
Meld

@629 Burgemeesters sluiten tegenwoordig bij het vinden van het minste of geringste wapentuig rondom een pand direct het pand. Gaat Femke nu ook haar eigen woning sluiten?
Of is een dergelijke maategel alleen bedoeld om de plebs extra te pesten en dus niet bedoeld voor de bovenonsgestelde elite?

630 schuco    
6 maanden geleden door schuco
2
Meld

@629 . Je moest nablijven op school en kreeg dan thuis een paar klappen? Bizar

631 mo    
6 maanden geleden door mo
11
Meld

We weten dat het bij moslims zo niet gaat, daarom wordt het tuig.

632 Walter    
6 maanden geleden door Walter
3
Meld

@632 . Wie is we?

633 mo    
6 maanden geleden door mo
9
Meld

* Verwijderd door de redactie *

634 Manja    
6 maanden geleden door Manja

* Verwijderd door de redactie *

635 Pxf7+    
6 maanden geleden door Pxf7+

@631 Ja nu in 2019 klinkt dat bizar,maar ging gewoon zo,en het was je meteen duidelijk,volwassenen bepaalden de grens,en jij hield je daaraan.
En dat werkte,kinderen hebben volwassenen nodig om de grenzen te bepalen.
Nu belanden we in oeverloos gelul,en als kinderen iets weten tegenwoordig is het je op je eigen woorden vastpinnen,omdat de ouders ook uit het ""we moeten er over praten""tijdperk komen.Ging nooit met mijn kinderen in discussie,en bij waarom?????? werd het altijd afgedaan met''omdat ik het zeg""
Wij hebben als ouders nooit geslagen,een blik en een paar grote ogen was genoeg,en als ik zie hoe ze nu zijn,heeft dat niet verkeerd uitgepakt.

636 Hannie1    
6 maanden geleden door Hannie1
3
Meld

@636 . Grenzen bepalen doe je zonder meppen. Met meppen ga je zelf een grens over. Maar misschien begreep ik je verkeerd want nu schrijf je dat je zelf je kinderen ook niet slaat/sloeg.

637 mo    
6 maanden geleden door mo
6
Meld

@603
O? Vader Onbekend?

638 Arthur2000    
6 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

@347 Haar verhaal naar de agenten zelf is dat er niets naar buiten gebracht mocht worden. Daarnaast is ze nu eenmaal burgemeester en dat wil zeggen dat zij en haar gezin nu eenmaal een voorbeeldfunctie hebben. Daarom had zij zelf anders moeten handelen.

639 Merlinswit    
6 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

@619 Rotterdam en Arnhem zijn niet vergelijkbaar, daar zijn Marokkaanse burgemeesters waarvan 1 het niet eens zo slecht doet. In Amsterdam zit gewoon een waardeloze Burgemeesteres.
En ik schaam me regelmatig voor Nederland. Dat recht heeft iedereen.

640 PFL    
6 maanden geleden door PFL
1
Meld

@634 Ik had het niet beter kunnen zeggen dan wat pxf7 al heeft gedaan, dus sluit ik me aan bij 635.
En wat is dat toch 'btw' dat ''eng rechts'' te pas en te onpas gebruiken, ik zie meer van je vrienden dat doen. griezelig rechts/eng rechts, moet dat indruk maken?....werkt mij eerder op mijn lachspieren. Op mij komt dat over als onmacht en gebrek aan woorden.
@635 Bedankt.

641 Fleudemeu    
6 maanden geleden door Fleudemeu
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

642 Pxf7+    
6 maanden geleden door Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft 100% gelijk over het EU complot
Afgelopen dinsdagavond 18 februari 2020 vond...

22 uur geleden door CSTVReal

Extreemrechtse aanslag in Duitsland: 10 doden
In Hanau in Duitsland heeft de extreemrechtse...

19 uur geleden door Schildpad

ANTI-VACCINEERDERS VALLEN ROUWENDE OUDERS LAS...
Ouders van overleden kinderen worden op ‘Face...

18 uur geleden door Wilmama

Vrouw (31) aangehouden omdat zij een busje pe...
Vannacht hebben we na een verkeerscontrole op...

8 uur geleden door Goldrush

‘Rechts sentiment nooit echt weggeweest...
Duitsland is opgeschrikt door een bloedige aa...

12 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Positivo
Schokkend: christelijke basisschool stuurt ki...
Ik haalde mijn kinderen direct van die school...

9 minuten geleden door Positivo

Positivo
'Ov-bedrijven gaan zware overtreders zelf beb...
Raar dat zulke dingen kunnen, particuliere on...

13 minuten geleden door Positivo

grv
‘Turken wordt ingeprent dat Nederland hen v...
Niet genoeg blijkbaar want die bagger blijft ...

22 minuten geleden door grv

Topperz
Gemeente Rotterdam wil meer zonnepanelen op e...
Wat geniaal plan... Dat moeten toch wel hele ...

25 minuten geleden door Topperz

grv
Australië vreest voor nieuwe forse verblekin...
Vergaat de wereld nou alweer of hebben de "na...

25 minuten geleden door grv

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig