Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatstaker Anuna De Wever belaagd op Pukkelpop

  •  
16-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
anunadewever
Anuna De Wever, het gezicht van de Belgische scholierenstakingen voor het klimaat, is tijdens het festival Pukkelpop uitgejouwd en lastig gevallen. Toen De Wever en andere klimaatactivisten van ‘Clap for Climate’ op het podium verschenen, klonk er boegeroep. “Uiteindelijk hebben heel wat mensen geklapt, maar natuurlijk is zoiets niet leuk”, verklaart De Wever tegenover Het Nieuwsblad.
Na afloop werd De Wever lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen. Ook probeerden relschoppers De Wever ’s nachts op te sporen. “Jongens hebben verschillende tenten opengedaan omdat ze dachten dat ik daar lag te slapen.”
Jeroen de Preter, journalist bij Knack, meldt op Twitter dat zijn dochter en vriendinnen te maken kregen met doodsbedreigingen nadat De Wever bij hun tent was gesignaleerd. Ook werden zij bekogeld met flessen urine.
De Wever trekt deze zomer langs verschillende festivals met Clap for Climate. De organisatie van Pukkelpop kondigt een onderzoek aan. “We vinden dat zoiets op een festival absoluut niet door de beugel kan”, aldus een woordvoerder. De Wever heeft Pukkelpop alweer verlaten.
Cc-foto: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.