Met de vrouwenemancipatie begon de ellende (tpo.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hadito in Overig  ·  74 Reacties

  • 4
  • 746x gelezen
Reageer met een Emoji
2
8

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Je bent overduidelijk een mannenha(s)ter.

2
51 MARCUSAURELIUS

Voor de vrouwenemancipatie werd het werk ook gedaan, alleen kwamen de kosten ervan niet tot uiting in het BNP, de nationale rekeningen of enige andere rekening. Het lijkt alsof die tijd dan een goedkope tijd was en nu alles uit de klauwen loopt, maar eigenlijk werden vrouwen uitgebuit als gratis arbeidskrachten in huishoudens, als 'offerdochter' of als kloosterzuster. Mannen verwierven een zelfstandige positie met een salaris, maar vrouwen waren van hun onderhoud afhankelijk van mannen of mannenbolwerken, die dat salaris met ze wilden delen. Wilden ze carrière maken als onderwijzeres of verpleegster dan waren ze aangewezen op de congregaties, waarbij je in de eerste plaats 'a good nun' en in de tweede plaats 'a good nurse' moest zijn, zoals we in de film 'Sister Luke' kunnen zien. Als weduwe was je nog slechter af.

0
52 Vilseledd

"Vaders bemoeien zich daar nauwelijks met de opvoeding. In workshops die ik gaf aan Marokkaanse vaders, die als vrijwilligers toezicht hielden in hun wijk, zei ik dat moeders de belangrijkste rol spelen in de opvoeding van de kinderen."

Dat is toch een vrij traditionele samenleving, vergelijkbaar het katholieke cultuurgebied. Het lijkt me het ultieme tegenvoorbeeld, dat dit juist niet werkt. Vaders in een moderne samenleving zijn actief betrokken bij de opvoeding, waar ze vroeger ook degene waren, die op zondag het vlees kwam snijden. Tot in de jaren vijftig en zestig zat vader in zijn ambtenarenkloffie aan tafel of in zijn luie stoel de krant te lezen en wilde vooral geen last hebben van zijn kinderen. Van 'ravotten' met de kinderen was weinig sprake.

0
53 Vilseledd

@3 Dat geldt voor iedere crimineel in de VS. Waar we een nederland n maanden straf uitdelen is dat in Amerika n jaren.

0
54 Vilseledd

@44 Ze zouden op de PABO een stap verder moeten gaan: staartdelen uit je hoofd.

0
55 Vilseledd

@55 Met kleine delingen gaat dat wel, maar bij langere is dat meer iets voor rekenwonders.

0
56 MARCUSAURELIUS

@54 Men telt alles op in de VS dus kun je daar 25 keer 2jaar krijgen wordt 50jaar, maar bijna altijd wordt dat parallel uitgezeten. Dus staan ze net als hier na 2jaar weer buiten. question

1
57 MARCUSAURELIUS

@56 Is een kwestie van trainen.

0
58 Vilseledd

@58 Nee niet met een deling van een getal van vijf cijfers op een getal van zevenen twintig.
Dat leren is tijd verspillen voor zover het te leren is.

0
59 MARCUSAURELIUS

@59 Dan moet je gokken hoeveel keer het getal erin past en dan vermenigvuldigen om het te controleren.
Schiet nie op.

0
60 Reagurius

@60 Wie zegt dat de deling uit komt?
In de vijfde moesten we wel van dat soort delingen maken maar meestal hadden ze een rest.
(achter de komma werd in de vijfde niet doorgedeeld)

0
61 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

@48 Koffie drinken met de buurvrouw ook.

62 verwijderd84130

@59 Maar dat vragen we van de basisschoolleerlingen ook niet op papier te doen. Overigens is dat wel te trainen en ook is het geen tijdverspilling. Mensen met een goed getrainde focus zijn zeer waardevol.

0
63 Vilseledd

@60 Je schrijft het tafeltje van het linkergetal op en je kunt het gebruiken voor je staartdeling op papier.

0
64 Vilseledd

@64 Dat is nog meer werk.

0
65 Reagurius

@3 , zojuist interview op radio1 met schrijver mocro maffia. Die zegt hetzelfde over de criminelen van marokaanse afkomst.

0
66 caso

@65 Bij een deling van een getal van 27 cijfers door een van 5 heb je ze allemaal wel een keer nodig, dus dan loont het om dit als voorwerk te doen. Tevens een goede training om een probleem in deelproblemen op te lossen.

0
67 Vilseledd

@66 :
Tja, het zijn gewoon de feiten, in 'the land of the brave' wordt je zwaarder gestraft als je niet blank bent en helemaal als je geen geld hebt. Dan groeit dus een groot gedeelte van de volgende generatie op in armoede en zonder vader.

2
68 Prof. Zuurbekje

@68 , en in NL zijn het de subsidiestreepjes die er hier minder straf krijgen.

0
69 caso

* Verwijderd door de redactie *

70 Eksteroog

@70 :
Natuurlijk, alleen er zit een heel vies verdienmodel en een politieke doctrine achter het geheel wat rasongelijkheid heet.

0
71 Prof. Zuurbekje

@14 ; ''Vroeger was het lekker thuisblijven, koffie drinken met de buurvrouw, en nou is het werken met je donder""

En daarmee toon je precies aan wat er nog steeds fout is in de rollenpatronen tussen mannen en vrouwen. Want inderdaad, een man die tegenwoordig 'een pappadag' heeft doet inderdaad precies dat. Want 'het is toch zijn papadag'. Is vrouwlief een dag vrij omdat ze parttime werkt dan kan ze mooi dit en dat en zus en zo 'even' doen want 'ze is toch thuis'.

Zelfs met alle moderne apparatuur en de veel kleinere gezinnen is de taak van een huisvrouw behoorlijk intensief. De eisen die gesteld worden zijn met de komst van die apparatuur en die kleinere gezinnen namelijk mee veranderd. Kinderen moeten ook van alles en de moeder moet dat dan faciliteren. Kinderen gaan niet meer eens per week in bad maar dagelijks. Kleding wordt niet meer een week gedragen maar na een dag al verschoond. Scholen draaien steeds meer op thuisblijf-moeders waar die zaken vroeger gewoon door de leerkracht werden gedaan. Zwemles, sportclub, creatieve zaken als muziekles. Vroeger speelden kinderen buiten en met slecht weer binnen, nu moeten ze 'entertaint' worden en begeleid worden zodra ze een voet buiten de deur zetten.
Wat veel mannen als jij ook vergeten is dat voor de werkende man, zijn taak er feitelijk op zit na 8 uur werken (waaronder 2 betaalde koffie pauzes) waar het werk van de traditionele huisvrouw nooit ophoudt. Ach ja, misschien drinkt ze een bakkie met de buurvrouw (jij niet met je collegae?) terwijl ze ondertussen een oog op het kroost houdt en wat snotneuzen poetst, maar als jij thuis komt staat zij nog te roeren in potten en pannen, moet er nog even dit en nog even dat. En 's nachts moet toch dat bed nog even verschoond worden omdat de luier heeft gelekt.

Dom geneuzel altijd over dat 'koffie drinken met de buurvrouw'. Ik ken genoeg werkende vrouwen die vermoeider zijn na een dag thuis zijn dan na een dag op kantoor. "Mama, mama, mama, máááámáááááá!"

Maar jij gelooft waarschijnlijk ook in The Magic Coffee Table:

2
72 Mariska3

@49 ; Helaas is die kernwaarde vergeten en heeft men het over 'gelijk' ipv 'gelijkwaardig'. Daar zit namelijk de angel in. Een vrouw is niet gelijk aan een man maar wel gelijkwaardig.
Nu zijn we in een situatie belandt waarin de vrouw het werk van de man doet en niemand meer het werk van de vrouw wil doen. Waarom niet? Omdat het werk van de vrouw nog steeds gezien wordt als 'minderwaardig'. Zie @14 die nog steeds lult over "Koffie drinken met de buurvrouw."

Lonen zijn nog steeds niet gelijk in gelijke gevallen.. van gelijkwaardigheid is dus nog steeds geen sprake. Tevens wordt een vrouw in haar baan nog steeds beoordeeld op haar uiterlijk en haar 'vrouwelijke eigenschappen' waar een man wordt beoordeeld op zijn werk.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat fulltime werkende vrouwen nog steeds meer doen in het huishouden en zorgtaken en dat als de man al bijdraagt dit vrijwel uitsluitend de 'applauszaken' betreft. Veel fulltime werkende moeders werken en zorgen waar hun partner wél zijn 'vriendenavond' en zijn sportclub heeft. Dat rollenpatroon zit echt heel diep.

Ook terug te zien in seks. Een vrouw met wisselende partners is een slet, een hoer. Een man met veel partners is 'stoer' en 'het haantje'.

1
73 Mariska3

@49 ; Zelf denk ik dat seks de drijfveer van menig 'beest' is. Fysiek zijn mannen sterker, financieel staan ze er vaak beter voor. Het enige waar zij geen macht over hebben is seks. Daarvoor zijn zij afhankelijk van de vrouw. Ik denk dat daar de onderdrukking van vrouwen vandaan komt. Dat zie je ook in de religies terug. De 'maagdelijkheid' en 'seksuele trouw' van de vrouw staat steeds bovenaan. Het gaat zelfs zo ver dat seks beschreven wordt als 'echtelijke plicht'; het recht van de man.

1
74 Mariska3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@11 Zij zijn behoorlijk actueel op het gebied van het nieuwste speelgoed.https://defence-ua.com/...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@64 Als je zo bezorgd bent over Marie-Katrien dan moet je haar aanspreken en niet mij, onnozele. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

DikkeTor
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

hoe* ...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

@10 Kunnen ze vanaf een 50 inch tv zien hoer de burgeroorlog verloopt XD...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Marrie1
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

@7Ja, maar bedenk goed, we zijn niet alleen zei Rutte ooit. Als alle inwoners in de EU gaan steigeren kruipen ze in Brussel diep in hun ...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Schildpad
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

@7https://nos.nl/artikel/2368452-pepe-the-frog-en-clownworld-gemeenten-krijgen-hulp-bij-online-extreemrechts...

10 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DikkeTor
Hoge kosten worden Bakkerij Piet Haaksma in Sneek fataal: faillissement

We zijn zo lekker groen gebleven :)...

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

"wie traint de modellen" XD gne gne gne, Prism natuurlijk als uitkomst XD...

11 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bop
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@10 Tja, wat zou ik daar nou van vinden als ik 6 post ........

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@11 Als de situatie zich daar voor leent altijd. Dat weet je....

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Cuckhold VideosEspañol XxxIndian Poorn VideosManhua HentaiPorn ComciaPorn 4k ComAli Rose NudeCutest HentaisPovjoiSexemodel ParisSex Song Sex SongGangbangrape PornReallifecamSiamese Twin PornPersian PormBbc Domination3d Porn ComixAnkah PornSlave XxxNatalie Portman NakedMom Photoshoot PornAlyx Vance PornTchate NrjLauren Compton PornBug Tits SoloCall SexXxx Mia Khalifa PornXxx Indian Video Full HdBangla Choda Chudi Video DownloadXxx Movie NightTits On MomsImpregnation CreampieFoto De Novinha NuasXnxxsex FamilyJade Kush PornEuropean Blue FilmVina Sky VrNubil FilmNude MoviRomantic Hot Xxx VideosSunny Leone Sexy DownloadCreampie4kHentaiporno.Fishing PornKate Siegel NudeX Desi VideoVídeos Pornos LatinosSensual Massage VideosRaylene Lesbian11 Inch PenisSexmode ParisPhotoaconhantesIndian SeaxSex Village AuntyFree Sex Videos To DownloadLucille Ball NudeNaked Teen SelfieVillage Sex Video HdWww Porn Video HindiVaginas CloseupNaughty AnericaGreen Eyed GoddessSexin GhanaAshemetube.comBhabhi Devar Ki Sex VideoDaddy Mummy Sex VideoAnna Ferris NudeEva Padlock NudeBig Boobs 3d PornSunny Leone X ImageRenata FrissonCelebridades NuaBreeder FuckersHot Girl SexyXxx DeseRough Sex SquirtWww.menty.conFatakmodelIndian Aunty Nude PhotosMarathi Vahini Sex VideoFacial CumshotsOnlyfans LeakdFree Sex StoryPorn Fat ManFuta Sex DollXxx Pron Video Full HdByndogehk NudeModel For Murder The Centerfold KillerAnal DeeperDaisy Blooms PornMommy PornvideosXnxx Aunty BoobsPorn PoliciaJaelanijadeSerial Heroine SexLatina PawgsPorn WomensGeorgina Rosriguez NudeBengali Blue MovieBangla NudeXxx Sexy AdultTaiwan Porn VideoTaylormadeclupsJesse Pony PornViolet Gems BbcFurry Porn SiteSpankbank PornXxxtictokJayne Mansfield NudeAssjob HentaiHayley Williams NakedBaba XxIndian Web Sex VideoJav Eng SubsSophiascamander PornUgliest PornstarsStella BareyFixfapFull MoviespornBlue FilmxxxPronhat ComFeet LickingTamil Sex Padam DownloadDani Daniels CumshotsHentais NovinhasCamsurdfAmatueraussieHindi Sexy Film OnlineSexe Video DesiMolly RingwaldnudeAj Applegate NudeYui SaotomeSonakshi Sinha Sex VideoXxxx Wwww ComTamaki HentaiChat BateFoking ComAss To Mouth VidFemale JoiHidden PornHanime TbPornographic PixGostosas PornoCarter CruiseNew Sex Video HdAngel Deluca PornBadwap.cmPorn GifsKwiky PornSexlogg