RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Man ontsnapt uit detentiecentrum door onder busje te hangen

Het Detentiecentrum bij Rotterdam Airport. Beeld © Google Streetview

Een man die Nederland moest verlaten, is ontsnapt uit een Rotterdams detentiecentrum. Hij is al ruim drie weken spoorloos.

De man is onder een voertuig gaan hangen dat van het terrein af reed. Het zou gaan om een wit busje dat elke week naar de inrichting rijdt om te controleren of er tuberculosebesmettingen onder de bewoners van het centrum zijn.

Gevallen
Lees ook:
Gevallen als Howick en Lili uitzondering: meeste afgewezen asielzoekers vertrekken binnen drie jaar

Niet strafbaar

In het centrum verblijven mensen die terug moeten naar het land waar ze vandaan komen. Ze hebben geen strafbare feiten gepleegd, maar zitten 'in bewaring' omdat ze uitgeprocedeerd zijn. 

Het busje stond geparkeerd op het terrein toen de man eronder is gaan hangen. Bij de telling aan het eind van de dag merkten medewerkers dat er iemand miste. Daarop zijn camerabeelden bekeken, waarna alarm werd geslagen.

Op de hoogte

De politie en de Koninklijke Marechaussee zijn direct op de hoogte gebracht en zijn de man gaan zoeken, zo maakte het detentiecentrum bekend in een bericht op de site.

De Dienst Justitiële Inrichtingen maakte ook bekend een onderzoek te starten naar de gevluchte man. Hij is nog steeds spoorloos. 

Korte
Lees ook:
Korte brand detentiecentrum vreemdelingen Rotterdam
Bron: RTL Nieuws