De Braziliaanse president Bolsonaro tijdens een toespraak. Op zijn linkerhand heeft hij drie steekwoorden geschreven: God, familie en Brazilië.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Bolsonaro tijdens een toespraak. Op zijn linkerhand heeft hij drie steekwoorden geschreven: God, familie en Brazilië. © REUTERS

Bolsonaro tegen Noren: Hou je geld en help Merkel bos aan te leggen in Duitsland

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft hard uitgehaald naar Duitsland en Noorwegen, nadat die landen bekendmaakten de financiële bijdragen aan Braziliaanse milieuprojecten te stoppen. ,,Is Noorwegen niet het land dat walvissen doodt op de Noordpool? En daar naar olie boort? Die hoeven ons niet het goede voorbeeld te geven’’, zei Bolsonaro in reactie op het stopzetten van de Noorse bijdrage aan het Amazonefonds.

  1. Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschieten’
    PREMIUM

    Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschie­ten’

    Delen van het Amerikaanse militaire hulppakket aan Oekraïne kunnen al binnen een week aan het front arriveren. De eerste 155-millimetergranaten voor Navo-houwitsers en munitie voor middellangeafstandsraketartillerie worden met spoed afgeleverd. Het betekent dat Oekraïne spoedig ‘iets meer gaat terugschieten’, zegt expert Frans Osinga. Noodgedwongen geldt er nu een rantsoen van tweeduizend granaten per dag.